Wintersport, ik biecht op…nog nooit gedaan! Maar, het lijkt me wel heel erg leuk. Ik hoor om me heen altijd positieve verhalen van anderen, het schijnt namelijk ook heel erg leuk te zijn voor kinderen. Hopende dat ik niet met de eerste gips-vlucht weer naar huis zal moeten, ben ik me eens gaan oriënteren in het fenomeen wintersport. Want wat moet je nou eigenlijk allemaal regelen? Wat draag je op de piste? En is het een goed plan om vooraf wat ski-lesjes te nemen?

Ski-les voordat je op wintersport gaat
Je kunt er altijd voor kiezen om “in het diepe te springen” als je voor het eerst op wintersport gaat, maar ik denk dat ik ervoor kies om voor die tijd al op de latten te gaan staan. Oefening baart kunst zeggen ze altijd en aangezien ik niet altijd de handigste ben, lijken een aantal lesjes vooraf me een goed plan! Naast dat, denk ik dat de voorpret ook erg leuk is! Er zijn in Nederland verschillende locaties waar je kunt leren skieen. Een beetje uit de route voor ons, maar wel een bekende is SnowWorld in Zoetermeer. Ze hebben zelfs een familie-ski-pas, kunnen we er meteen een leuk uitje van maken!

Regel je accommodatie
Omdat je natuurlijk niet in je tentje, bovenop de witte berg wilt kamperen, die je van te voren je accommodatie te regelen. Na een dag skiën wil je er tenslotte warmpjes bij zitten, is het niet? Wintersport in Frankrijk, daar ben ik me op gaan oriënteren. Ik ben al verschillende keren in dit prachtige land geweest en nu wil ik dan toch ook weleens de witte bergtoppen van dichtbij gaan bekijken. Een onvergetelijke wintersport in Frankrijk wordt ook gekenmerkt door een verblijf in een van de vele charmante wintersportaccommodaties die te vinden zijn in de gezellige bergdorpjes. Veel van deze dorpjes hebben hun authenticiteit en charme weten te behouden, ondanks de toeristenstroom. Ze dienen niet alleen als uitvalsbasis voor al je wintersportactiviteiten, maar je kunt er ook heerlijk winkelen en stappen. Daarnaast zijn er ook verschillende restaurants om heerlijk te eten en kun je naar de spa!

Aantrekkelijke skiregio’s 
Het schijnt dat veel van Europa’s grootste en aantrekkelijkste skiregio’s zich bevinden in het Franse deel van de Alpen. Je kunt er niet alleen skiën, maar ook snowboarden, langlaufen of wandelen. En als je een gevorderde skiër bent ga je uiteraard een lange en avontuurlijke off-pistetocht maken, in de aanwezigheid van een gids. Test je ski- en snowboardvaardigheden op groene, blauwe en zelfs zwarte pistes (haha, zie je me al gaan?).

Wat moet je aanschaffen?
Er zijn een aantal dingen die je echt moet aanschaffen, voordat je op wintersport gaat;
*Thermo-ondergoed
*Dunne fleece-truien (tussenlaag)
*Skisokken
*Skibroek
*Ski-jack
*Skihandschoenen
*Sjaal
*Ski-muts
*Skibril
*Skipas (geeft je toegang tot de pistes en de skiliften)

Wat neem je mee de piste op?
*Zonnebril (met goed uv-filter) aan een koordje
*Zonnebrandcrème (als je niet oppast verbrand je behoorlijk)
*Rugzakje (hier kun je wat dingen in doen die mee wilt nemen)

Wat moet je verder echt nog meenemen?
*
Verzekeringspapieren/Zorgpolis
*Reisverzekering met wintersportdekking
*Fototoestellen + laders (voor de allermooiste kiekjes)
*Geld / pinpas
*Identiteitsbewijzen/Paspoorten
*Telefoons + laders (zet het alarmnummer van de piste in het telefoonboek)

Afbeeldingen: Pixabay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.