Ben je op zoek naar meer comfort in de kleding die je draagt? Dat is zeker een goed idee! Hoewel stijl natuurlijk meetelt, is het nog wel belangrijker dat de kleding goed zit. Je draagt het immers dag in, dag uit. Lees verder voor onze tips.

Goed ondergoed

Leg de basis met het juiste ondergoed. Hier besteden we vaak maar weinig aandacht aan, en dat kan dus al beter. Bedenk goed wat je prettig vindt zitten en wat juist niet. Wil je je onderbroek bijvoorbeeld met veel of weinig stof? De een draagt het liefst een boxer, de ander juist een string. Er is geen eenduidig antwoord op te geven: het gaat puur om een stukje persoonlijke voorkeur. Ditzelfde geldt voor de bh die je draagt. Wil je een bh met veel of weinig ondersteuning, met of zonder beugel en met of zonder voorgevormd design? Het is er allemaal te vinden. Probeer vooral de verschillende opties uit. En draag ondergoed in de juiste maat, zodat je van optimale ondersteuning en draagcomfort geniet.

Mooie basics

Kleding kunnen we zo simpel of ingewikkeld maken als we maar willen. In algemene zin zijn basics bedoeld voor comfort. En dat wil je! Het perfecte T-shirt, de minimalistische jurk, de ideale pantalon: het zijn allemaal stukken die bedoeld zijn om je comfort te bieden. Maak er dan ook zeker gebruik van. Tegelijkertijd zijn dit tijdloze stukken, waar je dus nooit op uitgekeken raakt. Er is doorgaans nagedacht over de precieze fit en aansluiting, wat dit tot must-haves in je kast maakt.

Juiste stoffen

De stoffen van kleding spelen een grote rol als je nu gaat voor nachtkleding voor dames of voor een simpele badjas. Kies voor zachte stoffen, die prettig aanvoelen op de huid. Denk aan katoen: altijd een goede keuze. Ook ademende stoffen zijn een uitkomst, zoals linnen. Met name tijdens de warme dagen van het jaar zit dit goed. Probeer het kledingstuk daarom vooral even uit. Let verder nog op het gewicht van de stof. Zware kledingstukken zitten vaak minder lekker dan lichtgewicht items. En ook dit is weer (deels) afhankelijk van de stof. Voor synthetische stoffen valt er om deze reden ook wel wat te zeggen, aangezien deze vaak heel licht zijn – denk aan polyester.

Loszittende fit

Over het algemeen zit losse kleding wat comfortabeler dan (hele) strakke kleding. Dit betekent niet direct dat je voor een oversized look hoeft te gaan, als dit niet bij je stijl past. Al is dat natuurlijk ook zeker een goede optie. Het helpt verder al om bijvoorbeeld een blouse net wat losser te dragen, zodat je wat meer ademruimte en bewegingsvrijheid ervaart.

Schoenen zonder poespas

Een gevoel van minder comfort in outfits komt ook voort uit de schoenen die je draagt. Simpel gesteld: hakken zitten veel minder comfortabel dan platte schoenen. Vind je het moeilijk om op hakken te lopen? Dan doe je dat gewoon lekker niet. Of trek een laag hakje aan, als het toch een keer nodig is. Je hoeft jezelf in ieder geval niet tegen je zin in te pijnigen. Je kunt nog altijd nette schoenen dragen – een hak is hiervoor niet direct noodzakelijk. Denk aan veterschoentjes of ballerina’s! Let trouwens ook weer op het materiaal, zo kan stug leer om best wat inlopen vragen. Ook daar moet je maar net zin in hebben. Is een comfy sneaker niet net zo goed gepast?

Afbeelding: Shutterstock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.