Een dagje naar een wellness, sauna of spa is iets wat veel mensen missen. Door de crisis waar we ons al meer dan een jaar in bevinden, is het helaas niet mogelijk om een dagje voor onszelf te nemen en te relaxen op zo’n fijne plek. Gelukkig kun je ook in je eigen tuin een soortement wellness paradijs realiseren. Ik geef een aantal tips….en ja, ook de kinderen kunnen zich prima vermaken.

Jacuzzi

Een jacuzzi in de tuin is de droom van menigeen. Ook hier zijn er verschillende opties; eentje die ‘voor altijd blijft staan’ of een opblaasbare jacuzzi, welke je dus kunt opruimen en weer tevoorschijn halen wanneer je wenst. Ook lekker om sowieso nog eventjes in te gaan zitten als de kids op bed liggen. De plek voor een goed gesprek met je partner, terwijl jullie samen kunnen genieten van bijvoorbeeld een goed glas wijn. En ook als de kinderen wel wakker zijn, zullen ze het wel lekker en gezellig vinden om samen met jullie in de jacuzzi te zitten.

Zwembad

Een ingegraven zwembad is lang niet voor iedereen mogelijk, dus ben je vaak aangewezen op een opblaasbaar zwembad, welke gemakkelijk neer kunt zetten, maar ook weer kunt weghalen als het wat minder weer wordt. Natuurlijk is het wel van belang dat je het water goed in de gaten houdt, hiervoor zijn verschillende middelen op de markt, zoals bijvoorbeeld chloortabletten. Kinderen vinden het ook vast heerlijk om in hun eigen bad te kunnen spelen, terwijl jij op een afstandje geniet van een fijn tijdschrift oid.

Loungeset

In de gemiddelde achtertuin kun je vaak wel een loungeset vinden. Het is een plekje waar je je eventjes kunt terugtrekken met een fijn boek en een lekker drankje, maar ook een plek waar je als gezin lekker kunt borrelen of eten. Als je een paar mooie kussens neerlegt, en een fijne deken dan kun je in combinatie met wat kaarsjes, of lampjes een wellness plek creëren. Zeker in de avond zal dit een rustgevend effect geven. Scherm deze plek eventueel af met een parasol, een zonnescherm of een schaduwdoek, zodat je er ook lekker in je bikini kunt zitten, zonder dat de overburen al teveel mee kunnen kijken. Een bamboe kamerscherm kan natuurlijk ook, staat ook nog eens stijlvol en geeft een natuurlijke look aan het geheel.

Buitenbar

Denk niet te groots, want tenzij je een gigantische tuin hebt, is een hele grote bar natuurlijk niet echt een optie. Wellicht heb je een overkapping waar je een mini-koelkastje kwijt kunt. Kleed de rest aan met wat mooie accenten zoals guirlandes en nepplanten (echte planten mogen natuurlijk ook) en je hebt al snel een wellness gevoel. Misschien kun je er zelfs nog een klein bistro-setje kwijt, waar je eventueel je drankje op kunt drinken. Nog mooier als iemand op een warme zomerdag een lekker cocktail voor je maakt natuurlijk, inclusief vers fruit. Mooie glazen horen daar wel bij natuurlijk!

Voetenbad

Een keertje geen zin om in het bad te duiken, dan kun je ook een fijn voetenbad maken. Dit is de perfecte manier om je vermoeide voeten weer schoon en zacht te maken en ze te laten ontspannen. Als je je voeten tot rust laat komen, verspreidt die rust zich over je hele lichaam. Je hebt dan meteen te tijd om even rustig een kopje thee te drinken. Eventjes onthaasten, want dat is natuurlijk ook de bedoeling van een wellness moment…ook al is dit in je eigen tuin. Een voetbad heb je zo gemaakt;

  • Dip je voeten in een voetenbad met warm water van +/-  33 graden.
  • Voeg gedurende het baden (doe dit maximaal 20 minuten) steeds een klein beetje heet water toe,  zodat de watertemperatuur stijgt tot maximaal 40 graden. Je kunt een badthermometer gebruiken om de temperatuur te checken.
  • Na het baden moet je de voeten goed afdrogen. Eventueel kun je ze hierna insmeren met een fijne voeten crème. Nog beter als er iemand is dit dit voor je kan doen natuurlijk!
  • Neem na het baden 20 minuten rust. Je kunt je voeten eventjes hoog leggen om optimaal te ontspannen. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een kussen.

Muziek

Optioneel kun je ervoor kiezen om muziek af te spelen. Een JBL box is natuurlijk altijd een goede optie, maar misschien wil je het wel wat groter aanpakken en kies je liever voor mooie buitenspeakers. Houd tijdens het muziekluisteren wel altijd rekening met de buren…niet iedereen deelt dezelfde muzieksmaak. Als je een wellness bezoekt draaien ze vaak rustgevende muziek en waarschijnlijk wordt dat ook meer gewaardeerd door anderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.