De afgelopen jaren stijgt de populariteit van cremeren in Nederland. Eerder kozen veel meer mensen voor begraven, maar sinds 2003 is de trend ontstaan dat steeds meer mensen kiezen voor een crematie. Vooral sinds 2003 steeg de populariteit dus van crematies en in 2019 bleek dat twee op de drie mensen in Nederland kiezen voor een crematie.

Waarom wordt cremeren populairder?

De reden die veel wordt genoemd als verklaring van het populairder worden van crematies is dat mensen meer de controle willen behouden. Nadat mensen komen te overlijden willen ze controle houden over hun lichaam en daarom lijkt het zo te zijn dat cremeren nu populairder is dan begraven.

Eerder vonden mensen cremeren nog wel eens iets engs, tegenwoordig is dat al lang niet meer zo en daarom wordt cremeren beter geaccepteerd. Het grootste voordeel van een crematie voor de nabestaanden is dat ze echt een aandenken hebben aan de jou, zoals bijvoorbeeld de urn. 

De as kan ook worden uitgestrooid indien jij dat wenst, hier kunnen de nabestaanden een mooie herinnering van maken. Daarnaast is een crematie vele malen goedkoper dan een begrafenis, en een begrafenis heeft terugkerende kosten voor het onderhouden van het graf.

Uitvaartverzekering en crematie

Het is handig te bepalen of je wilt worden begraven of gecremeerd. Hoewel crematie tegenwoordig populairder is zijn er nog steeds genoeg mensen die liever begraven willen worden. Dit heeft ook invloed op de uitvaartverzekering. Dit leidt ertoe dat je bijvoorbeeld aan de slag kunt met een begrafenisverzekering vergelijken. Wanneer je precies weet wat je wilt dan weet je ook wat er moet worden gedekt.

Waarom de uitvaart verzekeren?

Je wilt de nabestaanden nooit met onverwachte kosten achterlaten. Het is daarom altijd goed om de uitvaart te verzekeren. Een uitvaartverzekering helpt je daarbij. Het is een klein maandelijks bedrag dat je betaald, maar daarmee zorg je wel voor een grote lastenverlichting bij de nabestaanden. Een uitvaartverzekering kun je al krijgen vanaf een aantal euro per maand. Daarnaast is het ook handig om de uitvaartverzekering zo vroeg mogelijk af te sluiten. Het risico op overlijden in ogen van de verzekeraar is voor mensen die jonger zijn namelijk kleiner en dus is het belangrijk om de uitvaartverzekering zo snel mogelijk af te sluiten. Dan heb je in ieder geval nooit meer last van het vraagstuk: Hoe zit het met mijn uitvaart?

Vergelijken

Het is altijd handig om te vergelijken. Wanneer je gaat vergelijken dan kom je altijd uit bij het beste aanbod voor jou.

Uitvaartverzekering vergelijken doe je bij elkeuitvaartverzekeringvergelijken.nl. Hier heb je te maken met een onafhankelijk platform waar je het beste aanbod voor jou vind. Vergelijken loont namelijk altijd. Je kunt een hoop besparen op een uitvaartverzekering. 

Je betaald vaak maandelijks maar een klein bedrag voor een uitvaartverzekering, maar wanneer je dit alles bij elkaar optelt kun je soms wel honderden euro’s besparen. Dit wil zeggen dat je financieel goed verzekerd bent voor de uitvaart, en je houd een hoop geld over waar je leuke dingen van kunt doen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.