Het wordt tijd om iets positiefs te verspreiden, iets waar de wereld gezonder, duurzamer en vrolijker van wordt: meer groenten en fruit voor iedereen! Daarom start op 17 juli a.s. een landelijke nominatiecampagne onder de titel Geef kleur door. Vanaf zaterdag kan iedereen op www.geefkleurdoor.nl/nominatie iemand nomineren voor een kistje vol verse groenten en fruit.

https://youtu.be/VaC32D4e6u4

 

Snoeptomaatjes op het aanrecht

In dit Internationale VN Jaar van Groenten en Fruit is er extra aandacht voor gezonde en duurzame voeding. Vreemd genoeg zijn wij Nederlanders helemaal geen grote consumenten van groenten en fruit. En dat terwijl Nederland wel één van de belangrijkste producenten is. Door onderzoek weten we dat we er meer van zouden eten, als we het maar zien! Door een fruitmand op tafel en snoeptomaatjes op het aanrecht te zetten bijvoorbeeld. Maar ook buiten de deur, met meer groenten en fruit op trein- en benzinestations, in de sportkantine en op scholen.

Ruim 80% van de Nederlanders eet niet genoeg groenten en fruit. Veel mensen zouden hier graag iets aan willen doen, maar slagen er niet in. Onderzoek wijst uit dat onze voedselomgeving een belangrijke rol kan spelen in het maken van gezonde keuzes. Anders gezegd: als je het ziet, eet je het wel. Daarom de ‘Geef kleur door’ actie, met als doel om consumenten, gemeenten en organisaties op te roepen om de leefomgeving letterlijk meer kleur te geven met groenten en fruit. Op de website kan iedereen mooie initiatieven delen en zo anderen inspireren.

Over de Initiatiefnemers

‘Geef kleur door’ is een initiatief van Nationaal Actieplan Groenten en Fruit en Food Cabinet in samenwerking met Stichting Goeie Grutten, Rijk Zwaan, Nature’s Pride, Bakker Barendrecht, Ministerie van Landbouw Natuur en Voedselkwaliteit, Fruitvooruit, Fruitmasters, The Greenery, Oxin Growers, Koninklijke Vezet, LTO Nederland, Glastuinbouw Nederland, ZLTO, LTO Noord, LLTB, Staay Food Group en GroentenFruit Huis en wordt ondersteund door Unicef Nederland, Fruit op je werk, Maag Lever Darm Stichting en Arts & Leefstijl. Kijk op geefkleurdoor.nl voor meer informatie en nieuws.

Ambassadeurs

TV chef Nadia Zerouali (Binnenste Buiten) is ambassadeur van de ‘Geef Kleur Door’ campagne, samen met intensivist Diederik Gommers, huisarts Tamara de Weijer (die voeding dagelijks inzet als medicijn), paralympisch wielrenner Martin van de Pol en comedian Howard Komproe (YouTubekanaal Komproeven).

Foto’s: Food Cabinet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.