7 leuke en simpele buitenactiviteiten voor kinderen

De zomervakantie is in aantocht (of al begonnen) en dan genieten we zoveel mogelijk van de buitenspeeltijd. Parken, stranden, onze achtertuin, patio en voortuin zijn doeken geworden voor het spel en de verbeelding van mijn dochter. Ik vind het helemaal geweldig om d’r een hoop stoepkrijt of verf te kunnen geven en haar te zien creëren wat ze maar wil.

Onze voortuin is de laatste tijd een gemeenschappelijke ontmoetingsplek geworden. Het is een plek geworden om te creëren, spelen, fantaseren en actualiseren. Omdat de buurt kinderen onze voortuin meer bezoeken, heb ik buiten aanwijzingen gegeven en gekeken hoe hun plezier zich ontvouwde. Deze eenvoudige buitenactiviteiten zijn een bron van zoveel plezier, gelach en vreugde geweest!

Hieronder vind je een lijst met onze favoriete eenvoudige buitenactiviteiten voor kinderen waar we keer op keer van genieten:

7 leuke en simpele buitenactiviteiten voor kinderen waterballonnen honkbal

1. Waterballon T-Ball/ Honkbal.

Pak, afhankelijk van het vaardigheidsniveau van jouw kind, een t-ballset of alleen een honkbalknuppel. Vul een aantal waterballonnen van tevoren. Doe ze in een wasmand of plastic bak. Ga naar het park en nodig vrienden uit om te spelen!

2. Krijt hindernissenparcours.

Alles wat je nodig hebt is krijt en wat visie. Schrijf voor geletterde kinderen een reeks grove motorische bewegingen in een reeks op, alsof je whisky zou hoppen.

Bijvoorbeeld: spring als een konijn x 3, houd de boomhouding aan de ene kant, loop op handen en voeten, spring op één voet, houd de boomhouding aan de andere kant, spring op de andere voet, draai x 2, spring omhoog en probeer de lucht aan te raken x 4.

Je kunt er natuurlijk ook een skate parcours van maken. Laat de kinderen op skeelers komen en laat hen opdrachten uitvoeren. Pak er een stopwatch bij om het meer uitdaging te geven.

3. Hoelahoep race & vangen.

Dit is zo’n eenvoudige activiteit voor kinderen en het is ZO leuk. Je hebt meerdere hoelahoeps nodig.

Ga naar een gebied met veel groen en laat de kinderen in een rij gaan staan. Houd de hoelahoep verticaal en rol ze met zoveel mogelijk kracht over de grond. Roep de naam van elk kind en laat ze achter de ring aan rennen om hem te vangen. Elke keer dat ze een hoepel terugbrengen, gooi je er nog een! Dit is een geweldige oefening voor hand-oogcoördinatie.

4. Sensorische speurtocht.

Verzamel items die je zeker in het park zult vinden (houtsnippers, paardebloemen, bladeren, kiezelstenen), plak ze op een stuk papier met plakband en laat je kinderen naar die items zoeken!

skeeler parcours voor kinderen 7 leuke en simpele buitenactiviteiten voor kinderen

5. Door speelgoed gemaakte hindernisbaan.

Pak hoelahoep, een speelgoedtunnel, trampoline, kegels, pylonen, gebruik een glijbaan, babyschommel en alles wat je maar kunt bedenken. Moedig de kinderen aan om het hindernissenparcours op een leuke en uitdagende manier te organiseren.

6. Bubbelstaven voor keukengerei.

Ga door een keukenla en verzamel lepels met sleuven, vliegenmeppers, spatels en al het andere dat gaten heeft om bellen te maken. Maak je eigen bubbeloplossing en ga dan op pad om te zien welk gebruiksvoorwerp de beste bubbels maakt!

7. “Bak” moddertaarten en muffins.

Het enige dat je nodig hebt, zijn wat keukengerei, pannen en verbeeldingskracht.

About Cassandra Pater

Overachiever en gestructureerde chaoot: zorgt voor ijzersterke content in de vorm van blogs, branding & webdesign voor jouw bedrijf, met als doel te verbinden met de lezers en hoger te ranken in Google. Heeft ook nog 2 leuke Blogs: www.momambition.nl en www.interiorqueen.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.