Voorheen stond de cryptomarkt voornamelijk bekend om anonieme betaalmogelijkheden en de grote winsten die vele investeerders hebben gemaakt. Echter is de cryptomarkt vele malen groter dan deze voordelen. De cryptomarkt zit vol met nieuwe technologische ontwikkelingen, waarbij de blockchain technologie de rode draad is. Wereldwijd wordt de meerwaarde van de blockchain technologie steeds meer gezien. Grote bedrijven zoals Google en Samsung zijn al enthousiast en maken er gebruik van. De lijst van bedrijven die aan de slag gaan met de blockchain technologie groeit met de dag. Het meest populaire bedrijf waar onder andere de tech giganten mee in zee gaan is Ethereum. Dit bedrijf is gebouwd op de blockchain technologie en ontwikkelt toepassingen voor andere bedrijven.

Echter gaat het gebruik van de blockchain technologie nog vele malen verder. Zo ontstaat er ook een nieuwe vorm van verzamelen. Deze zeer uitgebreide vorm van verzamelen is net zo uniek als het sparen van schilderijen of Pokémon kaarten. Echter is het online verzamelen stukken transparanter en veiliger voor de handelaren. Er zijn zowel verzamelobjecten die ook in de offline wereld bestaan als unieke objecten die enkel online bestaan. Deze objecten worden NFT`s genoemd. NFT staat voor Non Fungible Token, een niet vervangbare unieke token. Ook binnen de gaming community zijn NFT`s zeer gewild! Zo kunnen spelers met bepaalde NFT`s speciale outfits of voordelen krijgen en heeft een NFT een statusverhogende werking.

Het cryptospel dat bekend werd met digitale katten

Eén van de meest populaire spellen binnen de cryptowereld is het handelen en fokken van digitale katten. Dit op de blockchain technologie draaiende spel is één van de eerste spellen die op deze manier uitgebracht werd. In dit spel is het mogelijk om katten te fokken en hierdoor zeer zeldzame exemplaren te maken. Deze onschuldige katten zijn waardevoller dan ze op het eerste oog lijken. Voor grote bedragen wordt er gehandeld in deze katten. Er zijn katten verkocht voor meer dan 100.000 Amerikaanse Dollars! In 2017 was het spel zo populair dat het Ethereum netwerk overbelast werd. Dit kwam door een record in het aantal transacties die wat leidde tot enorme vertragingen.

Nieuwe Cryptokittens worden gemaakt door bestaande varianten te fokken. Er is een limiet aan de hoeveelheid katten, zo zijn er maximaal vier miljard katten die kunnen worden gefokt. Elke kat heeft een specifiek uiterlijk, die wordt bepaald door zijn genen. Deze genen liggen ook opgeslagen op het smart contract. Via smart contracts wordt het eigendom van een Cryptokitten bijgehouden op de Ethereum blockchain. Elke Cryptokitten wordt hierop weergeven als een unieke token. Doordat de katten zich bevinden op de blockchain, kunnen ze op een veilige manier verhandeld worden.

Je kunt Ethereum gemakkelijk aanschaffen bij Bitvavo.

Het aanschaffen van de unieke katten

Voor het aanschaffen van een Cryptokittie heb je Ethereum in je wallet nodig. Ethereum is naast een bedrijf ook een digitale munt van het bedrijf, waarmee enorm veel betalingen worden gedaan. De officiële naam van de munt is Ether. Op de ‘katten marktplaats’ kan je voor een paar tientjes al Cryptokittins kopen. Hoe ouder en sneller een kat, hoe duurder de kat.

Het stappenplan voor de aanschaf

Allereerst heb je een goede browser nodig, die het mogelijk maakt dat jij een Cryptokittie kan kopen. Google Chrome en Firefox worden aan bevolen. Daarnaast moet je ook een digitale wallet maken, dit kan bij MetaMask. Bewaar je herstelzin van 12 woorden op een veilige plek! Daarnaast is een wachtwoord om je MetaMask account ook nodig, je laat immers je portemonnee ook niet open uit je broekzak hangen.

Na deze voorbereiding is het tijd om Ethereum te kopen. Het is mogelijk om dit via bijvoorbeeld Bitvavo.com te doen. In Nederland is Bitvavo een veelgebruikte optie, waar je via iDeal makkelijk geld kan storten. Via de website schaf je Ethereum aan en dit verstuur je vervolgens via het platform naar je MetaMask wallet. Nadat je Ethereum in je MetaMask wallet is verschenen is het tijd om het avontuur in de digitale kattenwereld te starten! Via ‘marketplace’ kun je duizenden kittens zien. Aan jou de taak om te juiste optie te vinden. Het is mogelijk om op de katten te klikken, om zo de specifieke kenmerken te zien. Na de juiste kat te hebben gevonden, kan je hem kopen. Ethereum gaat dan voor jou aan de slag om de transactie uit te voeren. Nadat dit is gebeurd, komt alles te staan bij ‘my kittens’.

Hierna kun je kiezen om hem als pronkstuk op je account te houden, of een andere manier van waardevermeerdering te zoeken. Zo kan je proberen om de Cryptokittie weer met winst te verkopen. Ook kan je zelf op zoek naar nog een Cryptokittie, zodat je kan starten met het fokken. In dat geval is de zoektocht naar een geschikte kitten na één aankoop nog niet klaar!

 

Een goede investering voor de toekomst?

Zowel de blockchain adoptie als de NFT markt is nog maar net begonnen. Deze ontwikkelingen zijn nog zeer nieuw, waardoor gebruikers eerst moeten wennen. Doordat het nieuw is, zijn er ook nog vele bedrijven en mensen die het nog niet kennen of niet de voordelen zien. Je bent dus nog vroeg! Door de blockchain technologie zijn transacties transparanter, veiliger en toegankelijker dan ooit. Door veel mensen wordt de huidige periode in de cryptomarkt vergeleken met de beginjaren van het internet. Het internet steeg van miljoenen gebruikers naar miljarden gebruikers en is het tegenwoordig ondenkbaar om zonder internet te leven.

Zeker voor NFT`s geldt dat je er vroeg bij bent. De markt omtrent deze unieke tokens wordt pas sinds dit jaar echt ontdekt door mensen. Zeker op korte termijn kan het handelen in NFT`s lucratief zijn. Echter is het raadzaam om vooraf goed onderzoek te doen voordat je begint met het handelen. De hoeveelheid projecten die NFT`s aanbieden stijgt enorm, maar vele projecten zullen later niets meer waard zijn. Door goed onderzoek kan jij de verborgen parels eruit pikken en zomaar een zeer goede deal maken!

Beeld: Shutterstock

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.