Als je regelmatig kleding wast, wil je natuurlijk dat het er zo lang mogelijk mooi uitziet. Helaas gaat kleding wel eens in de was verkleuren, krimpen of vervilten. Gelukkig zijn er een aantal simpele wastips die ervoor kunnen zorgen dat jouw kleding er ook na vele wasbeurten nog steeds fantastisch uitziet.

Was donkere kleding altijd apart

Donkere kleding kan gemakkelijk gaan verkleuren in de was. Daarom is het altijd aan te raden om donkere kleding apart te wassen. Dit geldt vooral voor kledingstukken die gemaakt zijn van donkere stoffen, zoals denim of zwarte katoen.

Gebruik de juiste wasprogramma’s

De meeste moderne wasmachines bieden verschillende wasprogramma’s aan. Het is belangrijk om het juiste wasprogramma te kiezen, afhankelijk van het soort kledingstuk dat je wilt wassen. Zo zijn er speciale wasprogramma’s voor delicate kleding, sportkleding en babykleding.

Gebruik de juiste wasmiddelen

Het is belangrijk om de juiste wasmiddelen te gebruiken voor de verschillende soorten kleding. Zo gebruik je bijvoorbeeld een speciaal wasmiddel voor wol en zijde en een ander middel voor katoenen kleding. Het is ook aan te raden om een wasmiddel te gebruiken dat is speciaal ontwikkeld voor gekleurde kleding, om verkleuring te voorkomen.

Wasparfum is een product dat je aan je was kan toevoegen om een lekkere geur te geven. Het is veilig voor alle soorten kleding en is een simpele manier om je kleren een frisse geur te geven. Wij gebruiken graag het wasmiddel en de wasparfum van The Laundry Story, te koop op washok.nl. Bij normaal gebruik voeg je ongeveer 5 ml wasparfum toe per volle trommel. De wasparfum voeg je toe in het vakje van de wasverzachter, hierbij is geen wasverzachter nodig. De geur is na de wasbeurt heerlijk subtiel aanwezig. Voor extra verfrissing gebruiken wij ook de textielspray. Deze neutraliseert en verfrist nare geurtjes uit alle soorten textiel!

Volg de wasvoorschriften op het label

Op het waslabel van je kledingstuk staan alle voorschriften voor het wassen, drogen en strijken van het kledingstuk. Het is belangrijk om deze voorschriften goed op te volgen, om beschadiging van het kledingstuk te voorkomen.

Sorteer je kleding goed

Als je je kleding sorteert voor je het in de wasmachine stopt, voorkom je dat er kledingstukken in de was verkleuren of krimpen. Sorteer je kleding dus altijd op kleur en stof soort voordat je het in de wasmachine stopt.

Wees voorzichtig met bleekmiddel

Hoewel bleekmiddel een goede manier is om vlekken te verwijderen, is het belangrijk om voorzichtig te zijn met het gebruik ervan. Gebruik bleekmiddel dus alleen op witte kledingstukken en volg de gebruiksaanwijzing op het bleekmiddel goed op.

Hang kleding meteen op na het wassen

Als je kleding uit de wasmachine haalt, is het belangrijk om het meteen op te hangen. Dit voorkomt dat kledingstukken gaan krimpen of vervilten. Daarnaast blijft een overhemd ook zo goed als kreukvrij als je deze nat ophangt.

Gebruik een waszak voor delicate kleding

Als je kostbare of delicate kleding in de was wilt doen, is het aan te raden om deze kleding in een waszak te doen. Dit voorkomt beschadiging van de kleding tijdens het wassen.

Wees voorzichtig met kwetsbare stoffen

Sommige stoffen, zoals zijde of wol, zijn kwetsbaarder dan andere. Daarom is het belangrijk om voorzichtig te zijn met het wassen, drogen en strijken van kledingstukken die gemaakt zijn van deze stoffen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.