Onze oudste is inmiddels ruim 13,5 jaar en zit in de tweede klas van het VWO. Trots als een pauw zijn we op hem! Ik vroeg aan hem welke musthaves zijn leven een stuk makkelijker maken en daar kwam een mooie top 6 uit!

Rugtas

Hoewel hij maar weinig boeken mee hoeft te slepen (alles gebeurt zo ongeveer op de laptop) is een goede rugtas natuurlijk cruciaal. Hij kreeg deze mooie tas van Case Logic opgestuurd. Waar je vroeger als brugpieper (ja dit zijn ze op zijn school nog t/m het derde schooljaar) bijna omviel met je grote tas, is dat bij deze echt niet het geval. Je zou misschien denken dat het een enorm grote tas is als je kijkt naar onderstaande features, maar niets is minder waar – hij is gewoon perfect voor een 13-jarige om alles in mee te kunnen nemen, zelfs een laptop.

  • Speciaal opbergvak in hoofdvak voor een laptop van maximaal 15.6”
  • Het snel van boven toegankelijke vak met ritssluiting biedt handige opbergruimte voor spullen zoals een bril of een telefoon
  • In de versteviging voor de onderrug zit ook een vak voor kleine waardevolle spullen
  • Het opbergvak op het voorpaneel biedt eenvoudige ruimte voor kleine dagelijkse benodigdheden
  • In het hoofdvak passen ook alle dagelijkse spullen, van een notebook tot een extra stel kleren
  • Doorvoerband op het achterpaneel glijdt gemakkelijk over de handgreep van een trolley
  • Handgrepen aan de boven- en onderkant zorgen ervoor dat u de tas altijd gemakkelijk wegzet, ook bovenin een bagagerek
  • Handige zijvakken van gaas waarin waterflessen gemakkelijk binnen handbereik zijn

Case Logic staat voor een diversiteit aan producten waar wereldwijd dagelijks gebruikt van wordt gemaakt. En als je er op gaat letten, zie je het overal om je heen. De gebruikers zijn modern, divers, vooruitstrevend en komen graag naar plekken die levendig, dynamisch en rijk zijn aan activiteiten en kansen. Case Logic professionals blinken uit in hun vakgebied en maken daarin graag het verschil. Ze werken vooral om te leven, niet om te werken. Daarnaast is het dus ook voor de jongere generatie een erg mooi een interessant merk. Life, simplified.

Laptop

Zoals hierboven al gezegd, de school waar onze puber op zit is bijna helemaal digitaal. Althans, de school zelf niet (gelukkig kunnen ze -weer- fysiek naar school, maar de manier van lesgeven dus wel. Een laptop is dus iets wat hij echt nodig heeft, want anders dan is het eigenlijk onmogelijk om lessen te volgen. Daarnaast wordt de laptop natuurlijk ook gebruikt om YouTube filmpjes te kijken, een beetje te gamen én om series en films te streamen.

Smartphone

Een smartphone is natuurlijk een echte musthave tegenwoordig. Niet alleen om contact te kunnen onderhouden met je vrienden (en zo nu en dan je moeder, als je iets nodig hebt), maar ook om het rooster te kunnen bekijken en je cijferlijst. Bij onze oudste op school is eigenlijk alles digitaal, zo ook het huiswerk. Een ouderwetse papieren agenda wordt niet meer gebruikt. Verder wordt de smartphone ook gebruikt voor het versturen (en als je pech hebt het betalen) van een Tikkie als er een keertje lolly’s worden gekocht in de kantine (€0.60 per stuk….ongelooflijk).

Betaalrekening

Om door te gaan op het Tikkie-verhaal, een betaalrekening is natuurlijk ook erg handig om te hebben als je 13 jaar bent. Ook handig als je een keertje een broodje mee moet nemen voor je thuiswerkende moeder, of als je iets moet kopen voor school. Uiteraard wordt hiervoor een Tikkie gestuurd, want trakteren is natuurlijk eigenlijk niet mogelijk, omdat je vaak nog geen (of weinig) eigen geld verdient op die leeftijd. Hoe je dan toch aan geld komt? Gewoon vragen of er tijdens je verjaardag (en eventuele andere feestdagen) een (gulle) gift kan worden gedaan door bijvoorbeeld je opa en oma.

Draadloze oordopjes

Draadloze oordopjes, het liefst met noise cancelling zodat je je moeder niet hoort roepen, behoren ook tot de eerste levensbehoefte. Wij (hij en ik) hebben bovenstaande oordopjes van Sony en we zijn er allebei erg tevreden over. Hij gaat er nog net niet mee slapen…maar goed, het is voor op school natuurlijk ook wel heel handig. Overigens vind ik het geen goed idee dat hij ermee fietst, maar controleren is natuurlijk geen optie. Ik kan er moeilijk achteraan gaan rijden de hele dag. Een Spotify abonnement hoort trouwens ook bij de oortjes heb ik begrepen….wel grappig om te zien dat hij ook muziek in zijn lijst heeft staan uit mijn tijd (toen de dinosaurussen nog rondliepen zeg maar…).

Fiets

Een goede fiets is sowieso een musthave voor alle schoolgaande kinderen, maar ook zeker als je 13 bent is dit heel belangrijk. Je moet na schooltijd tenslotte nog ergens naartoe kunnen fietsen om te chillen. Of in de zomer 45 minuten kunnen fietsen naar een zwemplas verderop, om in het water te spetteren en uren bij te kletsen over…ja, geen idee over wat eigenlijk. Doe regelmatig even een fiets-check en laat hem ook zo nu en dan eens nakijken door een erkende fietsenmaker. Veiligheid voor alles! Hij had overigens ooit een kratje op zijn fiets, maar dat is schijnbaar momenteel niet zo heel erg gewenst. Misschien over een tijdje wel weer als blijkt dat die rugtas toch best wat weegt als er iets meer schetsblokken en schriften in moeten worden gestopt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.