De gemiddelde puber zit bijna de hele dag op zijn/haar telefoon en is constant op zoek naar nieuwe en spannende apps. Of je nu houdt van muziek, games, social media of iets anders, er is voor ieder wat wils. Maar welke apps zijn nu precies leuk voor pubers? In dit artikel hebben we ze op een rij gezet.

1. TikTok

Eén van de leukste apps voor pubers is zonder twijfel TikTok. De app is enorm populair onder tieners en laat je korte, creatieve videos maken en delen met de wereld. TikTok is een geweldige manier om je talenten te laten zien en je volgers te entertainen. Wel is het leuk als je een beetje goede camera op je smartphone hebt zitten. De meeste pubers beginnen met een oud toestel van hun ouders en een sim only abonnement, maar na verloop van tijd kan er natuurlijk ook wel een nieuw toestel worden aangeschaft.

2. Instagram

Instagram is een andere populaire app onder pubers. De app is een perfecte manier om je dagelijkse leven te delen met je vrienden en volgers. Je kunt foto’s en video’s delen, en er zijn allerlei leuke filters en opties om je content nog mooier te maken. Je kunt als je wilt een privé account aanmaken zodat niet iedereen alles kan zien wat je post.

3. Snapchat

Snapchat is een app waarmee je foto’s en video’s kunt delen met je vrienden, maar deze verdwijnen na een tijdje weer. Dit maakt de app spannend en leuk, en het perfecte platform om iets te delen wat je later liever niet online wilt hebben. Houd wel altijd in de gaten wat je kind post. Er zitten namelijk ook minder leuke mensen op Snapchat.

4. YouTube

YouTube is een geweldige app voor pubers die houden van muziek of video’s kijken. Je vindt er een heleboel, van muziekvideo’s tot game-walkthroughs en how-to video’s. Je kunt ook je eigen video’s maken en uploaden en misschien word je wel een YouTube-sensatie!

5. Spotify

Spotify is een app waarmee je naar muziek kunt luisteren. Er zijn talloze verschillende soorten muziek te vinden op Spotify, dus er is voor ieder wat wils. Je kunt ook afspeellijsten maken zodat je niet steeds naar jouw favoriete nummers hoeft te zoeken.

6. Pinterest

Pinterest is een app die perfect is voor pubers die graag creatief bezig zijn. Je kunt allerlei verschillende soorten afbeeldingen vinden op Pinterest, van kunst tot fashion en alles daartussenin. Er zijn ook veel how-to guides beschikbaar, waardoor je makkelijk nieuwe dingen kunt leren.

7. Whatsapp

Whatsapp is een app voor chatten en bellen. Je kunt gemakkelijk in contact blijven met vrienden en familie.

8. Discord

Discord is een app die voornamelijk wordt gebruikt door gamers, maar kan ook leuk zijn voor andere pubers. De app biedt een voice-chat functie waarmee je met je vrienden kunt praten tijdens het gamen, maar je kunt ook gewoon chatten in de app.

9. Netflix

Een app die niet mag ontbreken op deze lijst is Netflix. De app biedt toegang tot een heel scala aan films en tv-series, waardoor je altijd iets leuks kunt vinden om te kijken. Netflix is ook handig omdat je de app kunt gebruiken op verschillende soorten apparaten, zoals je smartphone, tablet of tv.

10. Google Play Games

Google Play Games is een app waarmee je toegang hebt tot duizenden verschillende Android-games. Er is voor ieder wat wils, van simpele puzzelgames tot complexe strategieën. De app houdt ook bij hoe goed je bent in een spel, waardoor je altijd iets nieuws kunt uitproberen om je skills te verbeteren.

Beeld: Shutterstock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.