Jouw bruiloft is een van de belangrijkste dagen in je leven. Je wilt er dan ook perfect uitzien. Een prachtige bruidsjurk is hier vaak een belangrijk onderdeel van. Maar hoe vind je nou de bruidsjurk die perfect bij jou past? In deze blog geven we je 9 tips die je kunnen helpen bij het vinden van de perfecte bruidsjurk.

1. Begin op tijd met zoeken

Het zoeken naar de perfecte bruidsjurk is niet iets wat je in een paar dagen kunt doen. Begin dus op tijd met het uitzoeken van verschillende bruidsjurken. Op deze manier heb je genoeg tijd om verschillende jurken te passen en te proberen. Als je uiteindelijk de perfecte jurk hebt gevonden duurt het altijd nog even voordat deze helemaal klaar is. Alles wordt precies afgemeten en eventueel vermaakt. Dit werkje, dat door een coupeuse wordt gedaan, is natuurlijk niet binnen een dag klaar. Houd hier dus rekening mee. Hoe later je een jurk gaat uitkiezen, hoe dichterbij de datum van de trouwerij komt. En je wilt natuurlijk niet (nog) meer stress dan nodig.

2. Maak een afspraak bij een gerenommeerde bruidszaak

Je kunt natuurlijk online rondkijken naar verschillende bruidsjurken, maar het is toch echt een stuk fijner om de jurk in het echt te zien en te passen. Maak daarom een afspraak bij een bruidszaak in jouw buurt. Ook heren kunnen natuurlijk terecht in een speciaalzaak voor het aanmeten van een van de prachtige trouwpakken.

3. Wees niet bang om te passen

Het is heel belangrijk om de jurk goed te passen voordat je hem koopt. Wees dus niet bang om verschillende jurken te passen en ze uitgebreid te bekijken. Neem gerust wat mensen mee waarvan je zeker weet dat ze eerlijk zijn over hoe iets staat. Veel dames nemen bijvoorbeeld hun moeder, schoonmoeder of zus mee als ze jurken gaan passen. Tranen gegarandeerd!

4. Denk na over het budget

Bedenk van tevoren hoeveel je maximaal wilt uitgeven aan je bruidsjurk. Dit is belangrijk om te voorkomen dat je teveel geld uitgeeft aan de jurk. Meld dit ook bij degene die je helpt in de winkel. Hij/zij kan je dan precies wijzen waar je het beste kunt kijken en/of een selectie van jurken voor je maken.

5. Kies een jurk die bij jouw figuur past

Niet alle jurken staan even mooi bij iedereen. Kies daarom een jurk die bij jouw figuur past. Het is belangrijk om een jurk te kiezen die je goed staat en waar je je fijn in voelt. Je hebt de jurk een groot gedeelte van de dag aan, dus als iets knelt of het zit niet lekker, dan kun je er minder van genieten omdat dit gaat irriteren.

6. Kies een jurk die bij jouw bruiloft past

Je bruidsjurk moet natuurlijk wel bij jouw bruiloft passen. Kies bijvoorbeeld een jurk die bij de stijl van de bruiloft past. Als jullie bruiloft in een kerk wordt voltrokken, is een elegante jurk een goede keuze, maar trouw je op het strand, dan kies je misschien wel voor iets anders.

7. Kies een kleur die bij jou past

Je bruidsjurk hoeft niet per se wit te zijn. Er zijn tegenwoordig ook jurken verkrijgbaar in andere kleuren. Kies een kleur die bij jou past en waar je je fijn in voelt. Het is jouw/jullie dag en daar gaat het uiteindelijk om.

8. Kies voor kwaliteit

Een bruidsjurk is vaak een flinke investering. Kies daarom voor een jurk van goede kwaliteit.

9. Let op de details

De details maken de jurk helemaal af. Let daarom goed op de details, zoals borduursels, kantjes en steentjes. Soms kun je ook wat extra kant laten bevestigen aan de jurk door een coupeuse. Vraag gerust aan de persoon in de bruidswinkel wat de mogelijkheden zijn.

Beeld: Shutterstock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.