Rust jouw hele bedrijf uit met superkrachten op het gebied van leiderschap door de waarde van coaching op alle niveaus te begrijpen, van de eerste stappen in de loopbaan tot het aannemen van leidinggevenden. Coachen is goed voor mensen en goed voor het bedrijfsleven. Het biedt je alle voordelen van bedrijfstrainingen. Veel organisaties, onderzoekers en leiders hebben coaching geïdentificeerd als een cruciale leiderschaps- en managementcompetentie. Daarnaast vragen medewerkers steeds meer om coaching. Echte coaching verbetert de veerkracht en effectiviteit van medewerkers en organisaties bij verandering. Coaching houdt zich bezig met de groei, ontwikkeling en prestatie van medewerkers door belemmeringen voor prestaties weg te nemen en creativiteit te vergroten. Het management houdt zich bezig met toezicht, evaluatie en het behalen van doelstellingen.

Coaching op de werkvloer

Succesvolle organisaties hebben ook ontdekt dat permanente scholing van het personeel nodig is om concurrerend te blijven. Zonder coaching verliest training echter snel zijn effectiviteit en leidt het vaak niet tot blijvende gedragsveranderingen die nodig zijn. Hoewel training een ‘gebeurtenis’ is, is coaching een proces dat een waardevolle volgende stap is op training om ervoor te zorgen dat de nieuwe kennis die wordt overgedragen, daadwerkelijk aangeleerd gedrag wordt. Werknemers die worden gecoacht naar prestatie in plaats van naar prestatie gemanaged, zijn meer toegewijd aan en investeren meer in de resultaten van hun werk en het behalen van organisatiedoelen.

Coachen en begeleiden

Voorwaartse verandering zal de norm zijn en individuele veerkracht en prestaties zullen cruciaal zijn voor het succes van teams en organisaties. Coaching maakt gebruik van individuele sterke punten en capaciteiten voor maximale prestaties. Coaching voorziet ook in direct leren op de werkplek en just-in-time leren op maat van de specifieke situatie. Door gedragsveranderingen mogelijk te maken, stelt coaching projecten en mensen in staat om onmiddellijk en met minder inspanning vooruit te komen. Veranderingen in het bedrijfsleven zijn tegenwoordig vaak niet lineair en vereisen snelle verschuivingen naar geheel nieuwe modellen. Echte coaching ondersteunt mensen in snelle diensten die nodig zijn om aan veranderende zakelijke eisen te voldoen. Succesvolle coaching voegt waarde toe aan medewerkers, die vervolgens waarde toevoegen aan hun organisatie door het beste van zichzelf te geven. Medewerkers willen gelukkig, productief en innovatief zijn, en coaching creëert de omgeving waarin dit kan gebeuren. Coaching ondersteunt ook diversiteit door de uniciteit van elke medewerker te erkennen. Ben jij op zoek naar een trainingsinstituut voor bijvoorbeeld een erkende opleiding kindercoach? Dan wil ik je graag doorverwijzen naar de aangegeven link! 

/Gastblog

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.