De provincie Zeeland is er eentje die ikzelf nog niet zo heel erg vaak heb bezocht. Ik was jaren geleden in Yerseke voor een bruiloft en tijdens een doorreis richting Frankrijk zijn we er ook we een dagje geweest. Verder is deze provincie dus redelijk onbekend voor mij. Tijd om daar verandering in te brengen en uit te zoeken wat er nou eigenlijk te doen is voor gezinnen. Ik kwam 5 leuke bezienswaardigheden tegen, welke absoluut op het lijstje staan als we daar over een tijdje een strandhuisje huren.

Deltapark Neeltje Jans

Deltapark Neeltje Jans vormt een onderdeel van de Oosterscheldekering en is een educatief centrum. Men vestigt de aandacht op de Deltawerken en de natuur van Zeeland. Je kunt hier ook geweldige zeehonden- en zeeleeuwenshows bekijken of een rondvaart maken langs de Deltawerken. In het Bluereef Aquarium zwemmen zwart- en witpunthaaien rond en daarnaast kun je zelf lekker spetteren in het toffe aquapark. En aangezien we dan toch een strandhuisje huren in Zeeland, kunnen we met een moe en voldaan gevoel daarna lekker naar bed. Vanuit het Gooi naar de provincie Zeeland rijden is niet iets wat je ‘eventjes in een dagje doet’ namelijk. We maken er sowieso een lekker lang weekend of een midweek van!

Stoomtrein Goes-Borsele

De stoomtrein Goes-Borsele is een rijdend museum. Tijdens deze rit van ongeveer 11 km rijd je van Goes naar Hoedekenskerke. Je kunt gaan zitten in de 3e klas op een houten bankje, of gaan voor de luxere 2e en 1e klas. Wil je na de rit lekker fietsen, dan neem je je fiets gewoon mee in de trein. In Goes is ook het museumdepot te bezoeken, waar je kunt zien hoe de treinen worden gerestaureerd. Op hetzelfde terrein kom je ook weegbruggen, een ladingmal, een stoomhijskraan en goederenwagens tegen. Een leerzaam en leuk uitje dus!

Het Arsenaal

Het Arsenaal is een tof indoor speelparadijs, geheel in piratenstijl. Het ligt nabij de vissershaven van de stad Vlissingen en vanuit de 45 meter hoge kraaiennest-toren heb je een prachtig uitzicht over de Noordzee en Vlissingen. Daarnaast is er in het Arsenaal ook een scheepssimulator te vinden, maar ook een schatvijver en een onderzeeër. De tentoonstelling Schuimers & Schavuiten leert je hoe piraten leefden en in het zeeaquarium kun je naast inheemse vissoorten ook tropische vissen bekijken.

Terra Maris

Terra Maris is hét museum voor natuur en landschap van Zeeland. Je kunt het kasteel vinden in het natuurgebied De Manteling van Wacheren, tussen Domburg en Oostkapelle. Voormalige oranjerie Kasteel Westhove is waar het gehuisvest is. De geschiedenis en de bijzonderheden van het Zeeuwse landschap staan hier centraal. Kinderen kunnen in het museum de maquettes, het zeeaquarium, schelpen en skeletten bewonderen. Waterdiertjes vangen of het mottekasteel beklimmen hoort er natuurlijk ook bij!

Oosterschelde Nationaal Park

Het grootste nationaal park van Nederland is te vinden in Zeeland. Je kunt er geweldige duikexcursies of snorkelexcursies doen, waardoor je misschien wel inktvissen, bruinvissen of zeepaardjes tegenkomt. Tijdens een rondvaart is de mogelijkheid aanwezig dat je zeehonden spot, leuk voor kinderen! Ook lekker wandelen is een optie en zeker aan te raden als je van vogels en de natuur houdt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.