Als je kind naar de basisschool gaat dan ontkom je er op een gegeven moment niet meer aan; je ‘moet’een kinderfeestje organiseren. Vaak wordt dit gedaan vanaf groep 3. Er zijn een aantal thema’s helemaal hot, dus ik vertel je er graag meer over.

Dinosaurusfeestje

Dinosaurussen zijn geschikt voor jongens en meisjes en met dit thema zit je dus eigenlijk altijd goed. Doe een speurtocht waarbij je zogenaamd door de tijd reist, maak dino eieren door ze te beschilderen….er zijn meer dan genoeg mogelijkheden!

Discofeestje

Kinderen houden van muziek en bewegen. Een minidisco is dan ook zeker weten een groot succes. Natuurlijk zet je dan allerlei lekkere drankjes en hapjes neer en worden er spelletjes gedaan, tussen het dansen door. Ben je zelf niet een hele goede dj, of wil je het gewoon lekker uit handen geven dan kun je voor het echte party gevoel KidzDJ Blijwin uitnodigen. Deze neemt alles mee; speakers, discoballen enzovoorts. Met zo’n 300 door hen georganiseerde kinderdisco’s per jaar weet je zeker dat het wel goed zit!

Kriebelbeestjesfeest

Buiten zijn ontzettend veel kriebelbeestjes te vinden, welke de kinderen samen kunnen gaan zoeken en bekijken. Maak van tevoren een afstreepkaart, zodat er ook specifieker gekeken kan worden naar alles wat in de natuurlijk rondkruipt en vliegt.

Piratenfeest

Piraten zijn voor kinderen altijd intrigerende types. Ze zijn stoer en voor (bijna) niets bang. Je kunt vragen of alle kinderen verkleed komen en eventueel ooglapjes uitdelen. Zet je ook een speurtocht uit? Piraten gaan altijd op zoek naar een schat…wel zo leuk als dit het hoogtepunt van het feestje is.

Schmink-feestje

Als er iets is, waar het gemiddelde kind enthousiast van wordt, dan is het wel om zich te laten schminken. Er zijn op Pinterest ontzettend veel voorbeelden te vinden, maar als je nou geen vaste hand hebt, dan kun je natuurlijk iemand inhuren. Vraag wel eerst rond of er iemand in de vriendenkring is die het wellicht wel kan, scheelt toch weer in de kosten.

Thuisbioscoop

Wij hebben een aantal keren een feestje gevierd in de bioscoop, maar toen de jongste net geboren was, organiseerde ik voor de oudste een thuisbioscoopfeestje. Zorg voor lekkere kussens op de bank, of op de grond (misschien wel een matras erbij) en laat de kids lekker neerploffen om film te kijken. Tegenwoordig zijn er genoeg films te kijken via bijvoorbeeld Netflix of Disney+, dus er zit vast wel iets tussen wat iedereen leuk vindt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.