Waar je vroeger aangewezen was op de videotheek of een incidenteel bioscoopbezoek is het vandaag de dag een stuk makkelijker om aan films te komen. Streamingdiensten zorgen er namelijk voor dat je tegen een klein bedrag per maand onbeperkt films en series kunt kijken. Naast allerlei spraakmakende series voor volwassenen staan er ook voor de kinderen leuke dingen op Netflix, waaronder deze 6 films.

Despicable Me / Verschrikkelijke ikke

 

Animatiefilms doen het eigenlijk altijd wel goed bij de jeugd. Een van de populairste titels in dat genre blijft nog wel Despicable Me, ook wel bekend onder de Nederlandse titel Verschrikkelijke ikke. Dit komt met name door de grappige Minions die in deze film centraal staan. Het verhaal draait om superslechterik Gru, die een leger met kleine, gele wezentjes heeft. Hij heeft als doel om de grootste slechterik van de wereld te worden. Als dat maar niet lijkt te lukken besluit Gru om drie schattige weesmeisjes te adopteren, in de hoop dat zij bij zijn grootste concurrent kunnen infiltreren. Al krijgt hij onverwacht een band met de kinderen. Mocht deze film je bevallen dan kun je later nog het tweede deel bekijken, dat ook op Netflix staat.

Cast: Steven Carell, Dana Gaier, Elsie Fisher

Nederlandse versie: Jon van Eerd, Elaine Hakkaart, Pip Pellens

Casper en Emma: Beste vriendjes

 

Mochten jullie Despicable Me allang gezien hebben dan is Casper en Emma: Beste Vriendjes misschien een betere keuze. Dit is een film gebaseerd op de gelijknamige Noorse kinderserie. Het verhaal draait om Casper, die in eerste instantie niet naar de kleuterschool durft. Daar aangekomen ontmoet hij Emma, waardoor hij niet meer alleen is. Ook hun knuffels lijken elkaar te mogen, al krijgt een van hen op een gegeven moment wel last van jaloezie. Casper en Emma: Beste Vriendjes is met name geschikt voor de wat jongere kinderen.

Cast: Ivar Nørve, Hilde Lyrån, Hilde Louise Asbjørnsen

The LEGO Movie

 

Ben jij meer opzoek naar een film die je lekker mee kunt kijken? Dan is het The LEGO Movie wellicht een goede optie. Deze titel kan namelijk ook leuk zijn voor volwassenen. Een film die over LEGO gaat klinkt misschien suf, maar dat valt erg mee. Zo is alles erg mooi gemaakt en steekt ook het verhaal goed in elkaar. Al is het leukste misschien nog wel de talloze verwijzingen naar andere films die The LEGO Movie bevat. Een beetje filmkennis is daarom wel vereist om optimaal van deze film te kunnen genieten.

Cast: Chris Pratt, Elizabeth Banks, Will Ferrell

Nederlandse versie: Kees Tol, Georgina Verbaan, Gerard Ekdom

De Boskampi’s

 

Ook voor Nederlandse kinderfilms ben je op Netflix aan het goede adres. Neem bijvoorbeeld De Boskampi’s, dat een leuk uitgangspunt heeft. Het gaat namelijk over Rik, een gepeste jongen die zijn nieuwe buurtgenoten wijsmaakt dat zijn vader een maffiabaas is. Dit natuurlijk in de hoop om voortaan met rust gelaten te worden. Het plan lijkt te lukken, totdat er ineens een pestkop van vroeger opduikt, die weet dat hetgeen dat Rik zegt eigenlijk helemaal niet waar is. De Boskampi’s is overigens gebaseerd op het gelijknamige boek van Marjon Hoffman. Mocht je dit gelezen hebben dan kan het leuk zijn om de twee met elkaar te vergelijken.

Cast: Henry van Loon, Thor Braun, Meral Polat

Hondenhotel / Hotel for Dogs

 

Als jullie thuis een hond hebben dan kan Hondenhotel een leuke film zijn. Dit gaat over twee weeskinderen die erachter komen dat hun hond zich schuilhoudt in een leegstaand hotel. Gezien het beestje bij hun pleegouders niet welkom is besluiten ze hem daar te laten zitten. Ook brengen ze andere zwerfhonden naar het hotel toe, waardoor het een soort hondenhotel wordt. Gezien er veel verschillende soorten honden in Hondenhotel voorkomen is het een ideale film voor hondenliefhebbers.

Cast: Emma Roberts, Jake T. Austin, Kyla Pratt

Matilda

 

Ook Matilda, de klassieke kinderfilm over het meisje met speciale krachten is op Netflix te vinden. Waar jij deze film misschien al kunt dromen hebben de kinderen er misschien nog nooit van gehoord. Reden genoeg om ze eens met deze bijzondere film kennis te laten maken en erachter te komen of zij hem ook zo leuk vinden. Probeer alleen wel te vermijden dat ze nachtmerries krijgen van de gemene Agatha Trunchbull 😉

Cast: Mara Wilson, Danny DeVito, Pam Ferris

Uiteraard heeft Netflix nog veel meer leuke films (en series) te bieden. Lees ook het lijstje met Netflix series voor tieners. Tevens heeft Videoland een aantal interessante titels voor kinderen in het aanbod.

Dit artikel is geschreven door de redactie van Entertainmenthoek.
Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.