Foto’s maken we tegenwoordig (bijna) allemaal met onze mobiele telefoon of digitale camera. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik maak als we een dagje weg zijn heel erg veel foto’s van de kinderen, gewoon omdat ik het zo leuk vind om het later nog eens te bekijken. Een foto laat je weer eventjes terugdenken aan mooie en bijzondere momenten. Naast dat; ze groeien zo hard, dat het gewoon zonde is om het niet vast te leggen. Maar wat doe je nou eigenlijk met al die foto’s? Na een eerste selectie (handig dat je foto’s die mislukt zijn gewoon kunt wissen) blijft er een select groepje over….en daar “moet” je gewoon wat mee….

Social media

Veel mensen kiezen er tegenwoordig voor om foto’s op social media te zetten. Je kunt hierbij denken aan Facebook, maar bijvoorbeeld ook aan Instagram. Ik raad je dan wel aan om ervoor te kiezen je accounts op privĂ© te zetten (wellicht een aparte account maken?) zodat niet iedereen zomaar alle foto’s kan bekijken.

USB stick of in “de cloud”

Omdat je heus niet alles kunt afdrukken, ophangen, opplakken enzovoorts, is het erg handig dat je ook een heleboel gewoon op een USB stick kunt zetten, zodat je het later nog eens kunt bekijken (en dan kun je er altijd nog voor kiezen om er een aantal af te laten drukken). Hetzelfde geldt natuurlijk voor foto’s opslaan in “de cloud”. Je kunt waar en wanneer je wilt altijd je foto’s zien (en laten zien).

Ophangen

Je kunt natuurlijk ook kiezen voor het ophangen van fotootjes, bijvoorbeeld in het trappengat (zoals wij hier thuis hebben gedaan). Het ziet er niet alleen heel gezellig uit, je hebt ook nog eens wat om naar te kijken. Zo kijk ik zelf heel graag naar een foto van mijn oudste toen hij twee jaar was. Hij staat er zo ontzettend zoet op….en de tijd gaat zo hard, dat ik deze foto heel erg koester. In de woonkamer hebben wij een prachtige foto van de jongste hangen, toen hij net een paar maanden oud was. Van mij hoeft heus het hele huis niet vol te hangen, maar hier en daar een mooi plaatje maakt me ontzettend blij.

Fotoalbum maken

Wellicht wat ouderwets, maar ook dit kan digitaal tegenwoordig. Je kunt dit met gemak zelf online maken bij verschillende partijen. Ben je toch wat meer van de “echte foto’s”, dan kun je ze altijd nog laten afdrukken, bijvoorbeeld bij HEMA, zodat je wat te plakken en schrijven hebt. Mijn moeder houdt gelukkig wat albums voor de boys bij, ik ben daar zelf namelijk niet zo goed in! En dat terwijl mijn moeder dus boxen vol met albums van mij heeft…zit blijkbaar niet in de genen!

Afbeelding: Pixabay

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.