Met WegWijsVR oefent je kind virtueel verschillende verkeerssituaties. Dit kan met behulp van een tablet of mobiele telefoon. In een virtuele omgeving kunnen kinderen veilig en in spelvorm het verkeer verkennen. Zo leren ze spelenderwijs omgaan met onverwachte situaties die ze ook kunnen tegenkomen als ze op straat lopen of fietsen. 

Meeste kinderen onvoldoende verkeersvaardig

Uit onderzoek van Interpolis en Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) blijkt dat de meeste kinderen onvoldoende verkeersvaardig zijn op het moment dat ze zelfstandig naar school moeten lopen of fietsen.

Het aantal ongevallen onder kinderen t/m 15 jaar steeg tussen 2014 en 2017 met 9%. Interpolis vindt dat het verkeer veilig moet zijn; ook voor kinderen. Daarom ontwikkelden Interpolis en Veilig Verkeer Nederland WegWijsVR, een innovatieve verkeerstraining voor basisschoolkinderen. WegwijsVR sluit aan bij de verkeerseducatiemethode van VVN.

Twee varianten

  1. Een variant specifiek voor scholen waarin de schoolomgeving van je kind virtueel is nagebouwd. Er zijn dus herkenningspunten voor het kind.
  2. Een generieke versie zonder herkenningspunten maar met dezelfde functionaliteiten. Deze is gratis te downloaden in de Appstore en Google Play Store.

Veilig

Je kind oefent virtueel verschillende verkeerssituaties. Hierdoor is hij/zij beter voorbereid op zelfstandige deelname aan het échte verkeer.

Leerzaam

WegWijsVR maakt  kinderen verkeersvaardiger. Als ouder zie je welke situaties je kind nog lastig vindt.

Leuk

De app is in spelvorm gemaakt: je kind verzamelt punten en kan klasgenootjes uitdagen ook mee te doen.

Afbeelding: Pixabay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.