klok schoonmaakmiddelen mileubewust

Je kunt je huis uitstekend schoonmaken zonder schadelijke oplosmiddelen en chloor. Als je weinig warm water gebruikt en zuinig doseert, ben je al heel vriendelijk voor het milieu. Ik geef je een een aantal handige schoonmaaktips voor een ecologisch verantwoorde voorjaarsschoonmaak.

Milieubewust schoonmaken zonder toegevoegde parfums en kleurstoffen

Dankzij de producten van Klok-eco.nl en Point-Virgule.nl, reinig je het hele huis grondig met minimale impact op het milieu. Aan alle recepturen van de Klok producten zijn geen kleurstoffen en ook geen parfums toegevoegd waardoor de kans op een allergische reactie zeer wordt beperkt. Het mooie is dat alle Klok-producten zijn gecertificeerd met het Asthma Allergy Nordic Label en het EU Ecolabel. Hoe dat in de werk gaat, laat ik je met wat tips zien.

Ecologisch verantwoord afwassen

Wist je dat afwassen met de hand meestal beter voor het milieu is dan wanneer je de vaat in de vaatwasser doet? Voorwaarde is wel dat je weinig warm water gebruikt: doe de vaat in een teiltje en draai de warme kraan dicht tijdens het afwassen.

Tips voor een schone ecologisch verantwoorde vaat:

 • Eén theelepel Klok afwasmiddel is meer dan genoeg voor een gemiddelde handafwas. Met een flacon van 500 ml, kun je meer dan 100 keer afwassen!
 • Gebruik een teiltje wanneer je met de hand afwast, dan gebruik je meestal minder warm water.
 • Voorspoelen doe je met koud water
 • Bij een vaatwasser is voorspoelen niet nodig. Haal restjes eten wel weg, anders raakt het filter verstopt.
 • Laat de vaatwasser niet draaien als deze nog niet vol zit, zo draag je ook een steentje bij aan een beter milieu.
 • Gebruik altijd het ecoprogramma van de vaatwasser, daarmee krijg je de vaat goed schoon.
 • Vermijd dat de glazen elkaar raken en laat steeds voldoende ruimte tussen de glazen bij het inpakken van de machine.
 • Reinig het filter van de vaatwasmachine regelmatig, zorg dat het niet verstopt raakt

Ecologisch verantwoord wassen

Je kunt wasgoed prima schoon krijgen op een lagere temperatuur, maar wist je dat je ook met minder wasmiddel goede resultaten kunt behalen?!

Tips gebruik wasmiddelen

De belangrijkste milieuwinst zit ‘m, zoals ik hierboven al benoemde, in wassen op een zo laag mogelijke temperatuur. Verder kun je de volgende tips opvolgen:

 • Was niet vaker dan nodig: was met een volle wasmachine. Onderkleding en sokken moet je waarschijnlijk vaker wassen dan bovenkleding. Wij verzamelen gedurende de week alle was, sorteer dit en doe mijn wasjes allemaal in het weekend (dal tarief). Om deze manier was ik zuiniger en als ik dan was, kan ik de trommel ook daadwerkelijk vullen.
 • Draai donkere kleding binnenstebuiten om wrijving te voorkomen die witte strepen veroorzaken.
 • Volg het doseeradvies, en soms kan het zelfs nog minder dan de aanbevolen hoeveelheid: niet al te vervuild wasgoed blijkt met alleen water ook al redelijk schoon te worden
 • Last van vetvlekken? Smeer er ossengalzeep op. Voorwassen is niet meer nodig met de huidige wasmiddelen.
 • Wist je dat bij het wassen van synthetische kleding vezels loslaten die bijdragen aan de plastic soep? Bij vloeibaar wasmiddel laten er minder vezels los dan bij waspoeder. Kies verstandig!
 • Keurmerken als het Europees Ecolabel en Nordic Ecolabel garanderen dat een wasmiddel het milieu zo weinig mogelijk belast. Zoals de Klok-producten.

Sanitair reinigen op een milieuvriendelijke manier

Bacteriën zitten graag op vervuilde of ruwe oppervlakken. Wanneer je kalk en vuil op tijd verwijdert, heb je in het toilet helemaal geen bleekmiddel nodig.

Tips sanitair reinigers

 • Meng chloorbleekmiddel nooit met zure middelen (zoals kalkverwijderaar). Dan kan bijtend chloorgas ontstaan dat zeer giftig is.
 • Wanneer je jouw sanitair regelmatig schoonmaakt, is desinfecteren of gebruik van een ‘hygiënische reiniger’ zoals bleek niet nodig.
 • Sanitair reinigers met een milieukeurmerk zoals het Europese Ecolabel belasten het milieu zo weinig mogelijk.
 • Schoonmaakazijn is zeer effectief om kalk mee te verwijderen.

klok schoonmaakmiddelen mileubewust

 

146 gedachten over “Ecologisch verantwoorde voorjaarsschoonmaak met Klok

 1. Ik maak heel graag kans op dit uitgebreide pakket! Ontzettend handig daar ik binnenkort weer met de grote schoonmaak begin in huis.

 2. Wat een schone en fijne actie! Ik zou heel graag kans maken op dit schoonmaakpakket! Lijkt mij zo fijn! Ik voel mij altijd zo voldaan als alles weer schoon is! Het lentegevoel! Graag!

 3. Schoonmaken is niet mijn favoriete hobby. Maar het moet gebeuren. En als ik het het dan doe dan moet het wel lekker schoon worden en niet te sterk ruiken naar chloor. Deze schoonmaakspullen lijken mij erg fijn.

 4. Mijn oma gebruikte vroeger al Klok. Toen was het nog alleen afwasmiddel en door onze dunne en gevoelige huid bevalt dit merk het beste en nu wil ik de overige varianten graag gaan testen en gebruiken en loot graag mee Kiddowz.net

  1. Ohhh yeaah deze winactie is echt geweldig! We zijn bezig met een voorjaars schoonmaak dus zo’n schoonmaak/reinigings pakket kunnen wij zeker goed gebruiken! Dus ik doe dolgraag mee met deze te gekke winactie ! 😍

 5. Wauw dit zou ik eens graag uitproberen, waarschijnlijk is het wasmiddel beter voor de huid, lijkt me super zo een pakket te winnen

 6. Ik doe heel graag mee. Wat een heerlijk pakket.

  Schoonmaken en wassen doen we hier erg vaak. Met twee honden met gevoelige huidjes is Klok wel een mooie optie.

  En met al het zand en hun haren, komt de rest ook goed van pas.

 7. Als straks de sneeuw- en hagelbuien voorbij zijn en de temperatuur weer oploopt dan is er niets heerlijkers om de ramen en de pui wagenwijd open te zetten en mijn huis spic en span te maken met dit geweldige pakket van KLOK 🙂

 8. WOH Wat een waanzinnig mooi en fijn pakket is dit Kiddowz. Wat zou het fijn zijn om hier mee aan de slag te gaan. Voor mijn huis , wasgoed en vaat, alles word op milieu vriendelijke wijze weer blinkend schoon met klok!! Ik doe maar wat graag mee om kans te maken op dit fantastische Klokpakket!

 9. Schoonmaken , wassen etc is niet mijn hobbey maar als ik het doe dan wel met milieu vriendleijke produkten.
  Fijn pakket!

 10. Wat goed dat Klok zonder parfum is, ik krijg vaak jeuk van al die chemische luchtjes. Ik zou dit pakket graag uitproberen

 11. Schoonmaken vind ik helemaal niet zo leuk om te doen maar als ik weet dat het met producten met respect voor de natuur is dan word ik er toch wel wat vrolijker van. En als het resultaat glanst en blinkt helemaal

 12. Suuuper WELKOM @kiddowz
  Schoonmaken is niet mijn grootste hobby maar hopelijk met dit fantastische #klok pakket wel 😉😊
  Eindelijk weer een mooi schoon huisje. Onze kids Lars (18) en dochter Fleur (16) helpen dan toch graag een handje mee👍🥳🥳
  Heel erg WELKOM

 13. Ik werk in de zorg en kom tegenwoordig vaak best moe thuis.
  Heb dan weinig zin meer om het huis schoon te maken, maar met hulp van dat fantastische Klok pakket wordt dat een stuk makkelijker en duurzamer.
  Dus ik loot graag mee.

  1. Ik doe graag mee voor het klok pakket.Mijn dochter heeft een gevoelige huid dus het wasmiddel zou helemaal top zijn

 14. OOOH, bij mij hebben de lentekriebels al toegeslagen. De opruimwoede is al begonnen en als dat klaar is kan er gewassen en schoongemaakt worden. Wat een mooie en verantwoord pakket! Zelf genieten van een schoon wasje en schoon huis en het milieu is ook nog eens erg blij. Dat is toch fantastisch. 😉😊

 15. jaaa, doe graag mee. Leuk om op zo’n manier met een Klok kennis te maken 🙂 !.
  Altijd op zoek naar nieuwe en betere producten, dus ik probeer ze graag uit.

 16. Het kriebelt om met dit heerlijke pakket aan de slag te gaan. Lekker een voorjaarsschoonmaak houden zeg.

 17. Met een overactieve tweeling in de peuterleeftijd blijven we thuis schoonmaken. Hopelijk enthousiasmeert dit pakket mijn man om eens vaker een doekje te pakken. Hij is groot voorstander van ecologische producten.

 18. Wat een handig en fijn pakket! Ik maak graag kans. Schoonmaken is niet echt iets waar ik altijd naar uitkijk, maar ik ben na afloop altijd wel blij dat alles dan weer fris is en schoon. Dit pakket met fijne producten zal me hier zeker mee kunnen helpen!

 19. Ooohh, handig voor de grote lenteschoonmaak waar ik binnenkort aan wil beginnen! Niet altijd de leukste klus maar dit zou het net iets aangenamer maken :).

 20. de producten van klok ken ik wel, dit is ideaal voor mijn gevoelige eczeemhuid, dus ik maak graag kans op dit uitgebreide schoonmaakpakket. Ik ben ook benieuwd naar de producten van Point-Virgule die ken ik namelijk niet. Mooi meegenomen is dat de producten het milieu zo min mogelijk belasten.

 21. Ecologisch en parfumvrij, dit kan ik zeker wel gebruiken. Vriendelijker voor de natuur en mijn huis een stukkie schonen, helemaal TOP!

 22. O wat een fantastisch schoonmaakpakket van KLOK.
  Goed voor het milieu en huidvriendelijk.
  De grote schoonmaak kan beginnen!!!! Ik volg op bloglovin en loot heel graag mee.

 23. De grote voorjaarsschoonmaak moet hier nog gebeuren. Niet mijn hobby, maar met deze set wordt het een stuk minder vervelend! Erg fijn dat deze duurzame producten er zijn. Parfumvrij staat mij zeker wel aan, want ik en mijn zoon hebben een gevoelige huid. Ik ga duimen! 🍀🍀🍀

 24. Schoonmaken is niet mijn hobby, maar een frisse voorjaarsbeurt is wel fijn. Hopelijk gaat het makkelijker en sneller met deze mooie producten.

 25. De lente komt eraan, en dan is het natuurlijk tijd voor een grote schoonmaak. Klok is een fijn merk, ik gebruik het met name voor het wasgoed, maar wil het ook wel eens proberen voor het huis en de afwas.

 26. oh wauw! Geen excuus meer om aan de voorjaarsschoonmaak te beginnen 😉 En lekker duurzaam! Ik doe heel graag mee

 27. Goede tips, een aantal wist ik nog niet en ga er zeker gebruik van maken! Ik vind dit een fijn wasmiddel en het is mooi dat je het milieu er een beetje mee kunt sparen!

 28. Ik zou dit pakket graag willen winnen. Met mijn eczematische huid, ben ik erg benieuwd of ik een keer kan schoonmaken zonder rubberen handschoenen aan.

  1. Ik houd van een lekker schoon huis, maar in de lente krijg ik een soort “nesteldrang” en moet alles extra goed onder handen worden genomen! Dat zal ik wel van mijn moeder hebben geërfd, net als haar voorkeur voor Klok schoonmaakmiddelen! En ook omdat ik zuinig ben op het milieu en een echt “schone” wereld voor mijn kinderen wens, maak ik graag kans op dit geweldige pakket vanKlok en Point Virgule!

 29. JAAAA, het mooie weer komt eraan dus tijd voor de grote schoonmaak en dan heb je wel wat poetsmiddelen nodig en ik zou graag dit pakket uitproberen!!

 30. Als ik dit win, ga ik eindelijk beginnen met poetsen. Het is nou niet bepaald mijn hobby en ik heb een hekel aan al die vervuilende producten. Mensen verklaren me soms voor gek als ze horen dat ik geen chloor in huis heb.

 31. Misschien wordt schoonmaken nu een feestje.. het zonnetje in huis laat alle stof goed zien. Dus heel graag dit pakket.

 32. Mijn partner koopt steeds gewoon schoonmaakmiddel. Als we dit winnen komt ze er eindelijk achter dat milieubewust schoonmaken minstens zo goed is.

 33. Ik heb al een boel goede verhalen gehoord over Klok en Point Virgule. Op allerlei manieren proberen we in ons huishouden het milieu te sparen. Milieuvriendelijk schoonmaken kan hier nog beter, dus we doen heel graag mee voor dit prachtige pakket!

  1. Ik doe heel graag mee. Ik probeer mijn steentje een beetje bij te dragen aan een beter milieu en ik zou graag de producten van Klok eens willen proberen.

 34. Wat leuk! Ik gebruik Klok wasmiddel al regelmatig voor de wasbare luiers, zeer tevreden! Ik ben heel benieuwd naar de rest van de producten. We gaan binnenkort verhuizen dus de perfecte timing!

 35. Ik doe erg graag mee voor de voorjaarsschoonmaak 😊😊, geweldig pakket, waag graag een kans.
  Groetjes Anneliese

 36. Het klinkt als een KLOK deze actie ..goed voor je zelf en de natuur dus de lente schoonmaak kan fris en voordelig starten als we winnen.

  iedereen veel sop & win plezier hier..

 37. Ondanks dat ik dacht dat ik alles perfect deed, toch nog een paar handige tips mee gekregen. Gelukkig vind ik schoonmaken helemaal niet vervelend en met dit prachtige pakket kan ik voorlopig vooruit (als ik win) en wordt het alleen nog maar leuker.

 38. Heerlijk… er gaat niets boven een schoon huis! En schoon, fris gewassen beddengoed…zo fijn! Met dit pakket moet dat toch helemaal goed gaan komen!

 39. Ja graag. Heerlijk om alles lekker te poetsen met zo’n vertrouwd middel. En goed voor het milieu, dat is ook heel belangrijk vandaag de dag ! Ik doe mee.

 40. Schoonmaken vind ik een regelrechte rotklus en erg ondankbaar met kleine kids in huis (sorry…); met dit pakket vlieg ik er hopelijk wat vrolijker doorheen!

 41. Ja ik ga graag aan de slag met milieubewust schoonmaken zonder toegevoegde parfums en kleurstoffen! Ik maak dus heel graag kans op een schoonmaakset van Klok en Point Virgule!

 42. Grote wassen kleine wasjes ik draai ze allemaal. Maar kan je tegen het wasmiddel is vaak het verhaal… Dus graag wil ik Klok gaan proberen. En zonder kriebelende kleren. Het voorjaar door gaan geheel fruitig en fris. Dat is toch het mooiste dat er is?!!! De spullen van Point Virgule zijn zeker ook top. Daar maak ik dus ook graag kans op! Hoop dat je zult glimlachen om mijn gedicht. En als je de winnaar kiest wellicht. Denkt aan deze vrouw. Het is voor mij afwachtten nou 🙂

 43. Ik wil super graag kans maken! Schoonmaken is niet echt mijn hobby, dus hopelijk met de juiste producten gaat dat beter!

 44. Als ik mijn huis schoon maak moet het ook lekker ruiken na afloop en dat hoeft zeker niet allemaal met chemische schoonmaakmiddelen

 45. Met Klok de Klok rond willen wassen en schoonmaken. Wat een feest om zo’n schoonmaakset te mogen winnen! Ik doe mee met deze geweldige winactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.