Ondersteund door meer dan 1.000 winkels in Nederland en België lanceert Seepje vandaag een nieuwe collectie vloeibaar wasmiddel. Volledig gerestyled in een nieuw design. De wasmiddelen onderscheiden zich door hun pastelkleuren en de in het oog springende vorm van een zeepblok. De flessen zijn gemaakt van hergebruikte plastic melkflessen, het etiket van het afval van suikerriet teelt.

Het jonge fairtrade wasmiddelmerk Seepje werd in 2013 opgericht door de toen nog studerende Melvin Loggies (25) en Jasper Gabriëlse (25). Onderbouwd met een goed idee, veel passie en slechts €4600,- studiefinanciering ontwikkelden zij hun eerste volstrekt verantwoorde wasmiddel, waarmee ze ‘de wereld schoner én mooier willen wassen’. Inmiddels heeft hun bedrijf een Nepalese aardbeving overleefd en zijn miljoenen natuurlijke wasjes met de schillen van de Nepalese Sapindus mukorossi vrucht gedraaid. Zo zorgden ze in 2016 voor 60 leefbare jaarinkomens in Nepal en verschaffen zij werk aan 15 mensen met een beperking bij een sociale werkplaats in Arnhem. “Wat volgt is een stap naar Albert Heijn en naar Duitsland, alsmede de lancering van een tweetal Seepje allesreinigers. Kortom, Seepje en haar impact, groeien hard.” aldus Jasper.
Eerlijk wassen
De schil van de Sapindus mukorossi vrucht bevat een natuurlijke vorm van zeep, die vrijkomt in aanraking met water. Melvin en Jasper zagen op televisie hoe een vrouw in Nepal deze schillen gebruikte om natuurlijke zeep te creëren. Ze dachten “Waarom allerlei synthetische producten gebruiken als wassen ook natuurlijk kan?’” Daarop zochten zij een schillenboer in Nepal waar de schillen volstrekt sociaal en maatschappelijk verantwoord worden geoogst en verwerkt.
Wassen voor Nepal
In april 2015 verwoestte een zware aardbeving Nepal. In lijn met hun missie startten Melvin en Jasper een succesvolle crowdfunding campagne om hun schillenboer en zijn mensen te helpen. Binnen één week zamelden ze met de verkoop van waspakketten 35.000 euro in, waarmee ze direct zo’n 1.300 mensen van noodhulp voorzagen. Hoewel de invloed van de aardbeving in Nepal nog steeds merkbaar is, is Seepje er inmiddels weer bovenop. Niet alleen is de werkplaats in Nepal weer opgebouwd, ook worden de producten grootschalig omarmd.
Over de producten
Seepje maakt natuurlijke was- en reinigingsproducten op basis van de Sapindus mukorossi vrucht uit Nepal. Wassen kun je met de schillen zelf, door vier schillen in een katoenen waszakje te doen en dit te laten meedraaien in de wasmachine. Seepje ‘Gewoon neutraal’ (€7,95), ‘Ochtend in het bos ’ en ‘Zomerse vakantie’ geur (beiden €9,95) zijn elk goed voor 30 natuurlijke wasjes. Wie liever vloeibaar wasmiddel gebruikt ruikt naar ‘Vers geperste lente’ of geurt ‘Vrij en blij’. De vloeibare Seepje varianten zijn te koop voor €8,95 per fles. Alle producten vind je ook in de Seepje webshop: http://www.seepje.nl/seepje-shop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.