Eerder bewees sociaal ondernemer Nicolette Mak al dat het anders kan: met spoedkoeriersdienst Valid Express, die uitsluitend koeriers met een lastig lichaam in dienst had. In 2003 werd zij hiervoor uitgeroepen tot Emerging Entrepreneur of the Year. Ze richtte het bedrijf op uit verontwaardiging omdat haar broer, die een spierziekte heeft, nergens aan het werk kon. Na 13 jaar verkocht ze het bedrijf én haar visie aan PostNL. De grootste koeriersdienst van Nederland rijdt nu alleen nog maar met koeriers met een fysieke beperking of chronische ziekte. Het kan dus wél anders!

Een natuurlijke en betaalbare manier om van luizen af te komen
Eenzelfde gevoel van frustratie bekroop haar toen haar kinderen voor de zoveelste keer thuiskwamen met hoofdluis. Nicolette: ‘Ik voelde weerstand om wéér luizenlotion op hun hoofden te smeren. Ik geef ze gezonde voeding, als het even kan biologisch, maar dít doe ik dan wel?! En als ik al zo veel geld kwijt was voor ons drietjes, hoe kan een bijstandsmoeder of een groot gezin het dan opbrengen? Ik kon gewoon niet geloven dat er geen betere oplossing was dan de dure bestrijdingsmiddelen uit de drogist. Toen besloot ik een natuurlijke en betaalbare manier te gaan vinden om van de luizen af te komen.’

Een ‘luizenzwembad’ voor op je hoofd
Nicolette sloeg aan het experimenteren met levensmiddelen uit haar keukenkastje. Ze ving de luisjes met een pincet, en stopte ze in eierdopjes gevuld met consumptie- middelen als vissaus, vodka en zout water. De luizen bleven daarin gewoon leven, maar tot haar grote blijdschap bleken de luizen in olijf- en zonnebloemolie snel te stikken. Dat bracht een nieuwe uitdaging, want alleen olijfolie op het haar smeren bleek niet genoeg. Ze moest op zoek naar een ‘luizenzwembad’ voor op je hoofd.

Na 9 dagen volledig luisvrij
Talloze experimenten en nauwe samenwerking met verschillende experts leverden het uiteindelijke product op: De Luizenkap. Deze van 100% natuurlijke latex gemaakte ‘badmuts’ heeft een vulopening waarin je ¾ liter olijf- of zonnebloemolie giet. Na 10 minuten zijn alle luizen dood en was je je haar. Na 9 dagen herhaal je de behandeling voor de luizen die nog uit de neten (eitjes) zijn gekomen en dan ben je volledig luisvrij. Het is wel heel belangrijk dat iedereen in het gezin wordt behandeld, óók de ouders. Daarom is De Luizenkap er in 2 maten.

Veilig, goedkoper en ook nog eens goed voor je haar
De Luizenkap is minimaal 10 keer herbruikbaar. Dus als je kinderen nieuwe luizenaanvallen te verduren hebben, kost het je alleen de olijf- of zonnebloemolie. Maar zelfs die is (gezeefd) naar wens herbruikbaar. Nicolette: ‘Als je het goed toepast, werkt het 100%. Want luizen zullen nooit resistent worden tegen verdrinking. Je moet de Luizenkap zorgvuldig opdoen, anders kan het een beetje gaan lekken. En de olie moet natuurlijk goed worden verdeeld, want je wilt niet dat er ook maar 1 luis ontsnapt.

Maar ik ben echt superblij met deze oplossing, want het is veilig, veel goedkoper en olijfolie is ook nog eens goed voor je haar. En je hoeft geen luizen meer te kammen, dus dat scheelt enorm veel tijd. Want normaal gesproken moet je 14 dagen lang 20 minuten per dag per hoofd kammen.

Om het luizenprobleem écht op te lossen, moeten we samenwerken. Daarom roep ik iedereen op om mee te denken hoe we deze methode nóg makkelijker kunnen maken. Zodat we met z’n allen op een zo fijn mogelijke manier van de hoofdluizen afkomen.’

De voordelen van De Luizenkap spreken voor zich:

  • Kammen niet meer nodig – Nooit meer 14 dagen lang (20 minuten per dag per hoofd!) vlooien met prijzige luizenkammetjes.
  • Werkt altijd – Hoofdluisjes kunnen resistent worden tegen allerlei middelen, maar op verdrinking zullen ze nooit een antwoord hebben.
  • Herbruikbaar – De Luizenkap kan minimaal 10 keer worden gebruikt als je ‘m volgens de voorschriften schoonmaakt en opbergt. Fijn voor het milieu en goed voor de portemonnee.
  • Duurzaam – De Luizenkap is gemaakt van 100% natuurlijke latex. De verpakking en meegeleverde producten zijn – waar mogelijk – duurzaam en eco-vriendelijk ontwikkeld.
  • Past altijd – De Luizenkap is leverbaar in 2 maten, dus geschikt voor kleine kinderen én volwassenen.

De Luizenkap wordt in een vrolijk stemmende verpakking geleverd met 2 haarnetjes, 1 trechter,1 zakje talkpoeder, 1 opbergzakje, 2 watten, 1 gebruiksaanwijzing. Prijs € 19,75.

Meer informatie vind je op http://www.deluizenkap.nl/.

Handleiding De Luizenkap

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.