Fidget Toys

Een aantal jaar geleden was de Fidget spinner een hot item qua speelgoed, maar daarna zwakte dit weer af. Vervolgens kwamen de squishie-ballen om de hoek kijken en namen de kids deze mee naar school…om in te knijpen tijdens ‘stressvolle’ momenten. Dankzij TikTok zijn Fidget toys weer helemaal terug. Dit zogenaamde friemelspeelgoed is niet alleen leuk om mee te spelen, maar geeft ook een hoop rust aan wiebelkontjes, groot en klein. Een hulpmiddel wat werkt én er leuk uitziet dus! Fidget toys kopen doe je gemakkelijk online, wat zeker nu de winkels dicht zijn, geen overbodige luxe is. 

Fidget toys; wat zijn dat?

Het speelgoed is oorspronkelijk bedoeld om iets in de handen te hebben, om mee te friemelen. Fidget toys zijn zeer geschikt voor kinderen en volwassenen die moeilijk stil kunnen zitten, of moeite hebben om zich te concentreren. Bezig zijn met fidgets zoals de twister en fidget spinner zorgt voor rust en concentratie. Het speelgoed is zeker ook geschikt voor kinderen en volwassenen met ADHD, ADD, Autismespectrum of Hoog gevoeligheid.

Fidget spinner

De rage van 2017 was de fidget spinner. Degene met de meeste populariteit heeft drie uiteindes met in het midden een kogellager. Je houdt de spinner tussen je duim en wijsvinger en geeft met een andere vinger en zetje aan het speelgoed, zodat het begint te draaien. Er zijn onder andere spinners van kunststof of metaal. Je kunt er veel verschillende trucjes mee doen; laat hem bijvoorbeeld op één vinger draaien of gooi hem in de lucht en vang hem op met een andere vinger.

Fidget cube

Fidget cubes zijn multifunctionele kubussen, waar je eindeloos mee kunt friemelen. Ze helpen onder andere goed tegen verveling en nagelbijten. Elke fidget cube heeft diverse friemel knopjes en drukmogelijkheden zodat je eindeloos kan bezig kunt zijn. Goed om eventjes je gedachten te verzetten ook!

Pop it fidget

Pop it toys zijn het ideale middel voor kinderen en volwassenen. Het is wetenschappelijk bewezen dat het helpt tegen stress, nagelbijten en verveling. Ze kunnen ook erg geschikt zijn voor kinderen met ADHD. Je drukt de pop it in aan één kant en aan de andere kant druk je het er weer uit. Je maakt op deze manier het een pop geluid. Dit leuke speelgoed helpt je om te ontspannen en je frustraties even opzij te zetten.

Uitgelichte afbeelding: Pexels

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.