Kinderen zijn natuurlijk fantastisch, echter soms nog wat onhandig. Ze veroorzaken in veel gevallen onbedoeld een hoop schade. Ze spelen, rennen en plots valt daar die mooie antieke vaas van tafel. Het is dan fijn als je een aansprakelijkheidsverzekering hebt. Dit geldt al helemaal tijdens een speeldate bij een klasgenootje. Of tijdens het buitenspelen, als er weer eens een bal door de lucht vliegt. De kans is dan aanwezig dat deze door de ruit gaat bij de buren.

Kijk naar wat er verzekerd is

Slim is om te kijken naar wat er allemaal verzekerd is. Ook tot welk bedrag de verzekering uitkeert en de premie zijn belangrijk. Kijk ook goed naar de afschrijving die ze hanteren. De meeste verzekeringen hanteren vrij hoge afschrijvingspercentages. Hierdoor kan het zomaar zijn dat als er schade is de verzekering niets hoeft uit te betalen. Het is dus altijd van belang dat je jezelf goed laat informeren.

Hoe oud zijn de spullen in een gemiddeld huis? Dit bepaalt hoeveel procent de verzekering afschrijft. Het meeste in huis is tussen de 4 en 8 jaar oud. Vaak krijg je dan niets meer vergoed. Dit geldt overigens ook voor de kinderen die eventueel iets kapot maken. Voor spullen van nieuw (tot maximaal 1 jaar oud), is een aansprakelijkheidsverzekering misschien niet direct nodig. Wil je toch zeker zijn van je zaak, dan sluit je sowieso de verzekering af.

Naast spullen gaat er ook weleens wat mis tijdens het buitenspelen. Je kind laat per ongeluk de buurjongen struikelen en zijn tand breekt af. Kosten van de tandarts? 1300 euro. In zo’n geval is die aansprakelijkheidsverzekering toch best fijn. Afschrijving op persoonlijk leed, dat kan namelijk niet. Op de vraag of een verzekering slim is kan men dus gemakkelijk “ja” als antwoord geven.

Waar kun je het beste de verzekering afsluiten?

De aansprakelijkheidsverzekering van FBTO staat hoog aangeschreven omdat deze ten opzichte van de concurrentie best wel voordelen heeft. Zo ben je bijvoorbeeld ook in het buitenland verzekerd. De verzekering verzekerd zelfs uitwonende kinderen op studentenkamers mee. En wat dacht je van iemand die blijft logeren? Die is ook meeverzekerd. Heb je huisdieren? Die zijn, je raadt het al… ook meeverzekerd. Super handig voor als de kat zijn nagels in de jurk van Loes zet die even gezellig op de koffie kwam. De afschrijflijst welke de verzekeraar hanteert is verdeeld in 16 groepen waarvan er 10 niet op een hogere afschrijving dan 10% per jaar uitkomen. Dit is best veel en bevat bijvoorbeeld: Een bank (leer) 7%, t.v. 10%, houten vloeronderdelen slechts 5%. Wil je jouw kinderen, huisdier, logees, je op kamers wonende student allemaal gemakkelijk verzekeren? Kies dan voor een goede verzekering!

Beeld: Pixabay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.