Beleggen in cryptocurrencies voor de kleinkinderen? Dat klinkt misschien een beetje vreemd, maar er zijn een aantal goede redenen waarom dit een slimme zet zou kunnen zijn. Wij geven er vijf!

1. Het is een unieke belegging

Cryptocurrencies zijn nog steeds een relatief nieuw fenomeen en dus ook nog steeds erg volatiel. Opa’s en oma’s die in aandelen of obligaties beleggen, zullen daar vast wel iets over kunnen vertellen. Maar beleggen in cryptocurrencies is nog een stukje avontuurlijker. Daarnaast is het ook een unieke belegging, die niet veel mensen hebben. Dit kan interessant zijn voor de kleinkinderen, die later misschien iets willen doen met hun beleggingen die wat meer afwijken van de norm.

2. Het is een leuke manier om ze te leren over geld

Cryptocurrencies zijn niet alleen uniek, maar ook complex. Opa’s en oma’s kunnen hierdoor een goede manier vinden om de kleinkinderen iets te leren over geld en beleggen. Het is niet alleen belangrijk om te weten hoe je moet beleggen, maar ook hoe je moet omgaan met geld in het algemeen. Crypto’s kun je bijvoorbeeld via tesla-coin.io/nl/ aanschaffen en daar kun je ook meer informatie lezen over hoe het nou precies allemaal werkt.

3. Het is een goede manier om ze te leren over risico’s

Beleggen in crypto’s is niet zonder risico. Als opa’s en oma’s beleggen in crypto’s voor de kleinkinderen, kunnen ze ze ook leren over het nemen van risico’s. Dit is een belangrijke les, die ze later in hun leven vast nog wel eens van pas zal komen.

4. Het is een manier om ze te verbinden met de wereld

Cryptocurrencies zijn niet alleen uniek en complex, maar ook wereldwijd. Opa’s en oma’s die beleggen voor de kleinkinderen, verbinden ze hiermee dus ook met de wereld. Ze kunnen later misschien zelfs internationaal gaan beleggen!

5. Het is een manier om ze te leren over technologie

Cryptocurrencies zijn niet alleen uniek, complex en wereldwijd, maar ook technologisch. Opa’s en oma’s die beleggen in cryptocurrencies voor de kleinkinderen, kunnen ze hierdoor ook wat leren over technologie. Dit is misschien niet direct relevant voor hun beleggingen, maar het is wel een vaardigheid die ze later vast nog wel eens van pas zal komen.

Je kunt natuurlijk ook altijd beleggen op de beurs, als je nog niet zo zeker bent van het investeren in crypto’s.

Beeld: Shutterstock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.