Het overkomt iedereen weleens; aan de kassa blijkt dat je heel wat meer in je karretje gegooid hebt dan je nodig hebt en dus valt het bedrag hoger uit. Gratis boodschappen doen is helaas een utopie, maar ik kan je wel enkele tips geven om op een andere manier boodschappen te doen. En ja, ook de Plus folder (of die van een andere supermarkt) doornemen staat ertussen. Dat werkt voor mij gewoon nog steeds het aller-allerbeste.

Pluis de folders uit

Zoals ik al zei; folders doornemen loont nog steeds het meeste. De ene supermarkt heeft nog scherpere aanbiedingen als de andere. En in de meeste steden zijn ze allemaal wel te vinden. Zo niet, dan is het hoogstwaarschijnlijk wel zo dat in het dorp naast dat van jou er zich wel eentje bevindt. Zo bekeek ik laatst de Coop folder. Deze keten zit niet in ons dorp, maar wel een paar kilometer verder. Omdat ik zag dat er een mooie actie met luiers liep, ben ik er toch maar eventjes naartoe gegaan. Het kan dus zijn dat je voor de boodschappen verschillende winkels aan moet doen, maar het kan soms dus ontzettend aantrekkelijk zijn. Je kunt overigens op producten zonder houdbaarheidsdatum soms wel tientallen euro’s uitsparen door een voorraadje aan te leggen aan de hand van verschillende promoties.

Werk aan de hand van een lijstje

Boodschappen doen zonder lijstje leidt vaak tot meer aankopen dan nodig en dus ook voor een hoger bedrag onder de streep. Vaak loop je dan namelijk de hele winkel door om zeker te zijn dat je niets vergeet. Winkels weten dat en spelen daarop in. Ze zorgen ervoor dat her en der promoties, nieuwe artikelen en dergelijke meer opgesteld staan en rekenen erop dat veel mensen deze verleidingen niet kunnen weerstaan. Ga je onvoorbereid (of met een lege maag) boodschappen doen, dan is de kans groter dat je dergelijke producten in je karretje gooit. Maak dus vooraf een lijstje en hou je daar strikt aan. Check voor je je lijstje maakt even je voorraden, zo voorkom je dat je in de winkel begint te twijfelen of je iets wel of niet in huis hebt.

Koop bewust

Je kan heel wat geld besparen door bewuster te kopen. Consumenten kiezen gemakkelijk voor de bekende A-merken, terwijl de huismerken kwalitatief dikwijls even goed zijn maar dan een stuk goedkoper. Probeer eens enkele van de huismerken (kijk je uberhaupt weleens naar de onderste plank in de supermarkt?) en ontdek zo voor welke producten je de A-merken achterwege kan laten.

Uitgelichte afbeelding: Pixabay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.