Iedereen houdt van geld besparen, dus waarom zou je een dief zijn (of blijven) van je eigen portemonnee en alles voor de volle pond kopen? Door op ‘de koopjes  te letten, kun je een heleboel geld in je zak houden. Wat ik in ieder geval altijd in de aanbieding koopt zijn verzorgingsproducten zoals shampoo, tandpasta e.d., maar ook zeker luiers. Wat ik ook zeker interessant vindt, zijn de aanbiedingen van de verschillende supermarkten. Ik ben niet zozeer verknocht aan één bepaalde keten, ik shop gewoon de ene keer hier en de andere keer daar. Wel hebben we al jaren een sticker op de brievenbus; ik hoef namelijk geen papieren folders meer. Digitaal folders bekijken vind ik vele malen makkelijker.

Folders online bekijken

Kimbino is een site waar alle reclame folders online te bekijken zijn. Je kunt hier niet alleen de folders van supermarktketens vinden,maar ook van bouwmarkten en kledingwinkels. Kimbino doet het anders! Je kunt zelfs gemakkelijk online vergelijken waar de planten voor in de tuin op dat moment het voordeligst te krijgen zijn. Deze week heb ik weer een aantal aankopen gedaan, een aanvulling voor de zomergarderobe. Ik zag in de Zeeman folder deze week wat leuke shorts en ook heb ik wat nieuwe sokken aangeschaft. Ik weet niet wat de heren hier in huis er precies mee doen, maar als ze niet kwijt zijn, dan zitten er wel gaten in.

Ik vind het heerlijk ontspannend om, net zoals heel veel anderen met mij, door de pagina’s met koopjes te bladeren. Ik neem daar in het weekend vaak wel eventjes te tijd voor. Als ik alleen al kijk wat ik bespaar door op de koopjes te letten voor alle gel die hier in huis gebruikt wordt, dan is dat een behoorlijk bedrag op jaarbasis.

Lijstje wordt vaak wel langer

Uiteraard kan het “een nadeel” zijn dat mijn lijstje met “te kopen spullen” wel soms wat lang wordt, maar er zijn gewoon aanbiedingen die ik echt niet wil laten schieten. Waarom zou ik een losse tube tandpasta kopen als ik met een megapack van 6 een stuk goedkoper uit ben? Tuurlijk heeft het bekijken van de folders effect op koopgedrag, maar je hebt het altijd nog zelf in de hand.

Inspiratie opdoen

Soms weet ik geen cadeautje voor Moederdag, voor een housewarming, of voor een verjaardag. Op dat moment bekijk ik toch vaak een aantal folders om wat inspiratie op te doen. Meestal werkt dat wel, ik zie een leuke aanbieding en mijn missie is geslaagd.

Besparen is altijd leuk

Ik maak dus op vele vlakken gebruik van aanbiedingen. Zelfs als ik bij de kaasboer kom, kies ik voor de kaas die in de reclame is. En als de koelkast bijna leeg is, tover ik de folders van supermarkten tevoorschijn. Deze week zag in de folder van Plus ook weer een aantal leuke aanbiedingen. Leeg lijstje en een pen in de aanslag en gaan. Na het boodschappen doen, zie ik onder aan de streep vaak wat ik heb bespaard en dat is altijd leuk natuurlijk!

Uitgelichte afbeelding: Reusable shopping bag from Shutterstock/sumire8

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.