Hij is weer terug: de Piekenpijp! Wie heeft er vroeg geen gehad? Je zag je “vermogen” zomaar groeien…terwijl het sleuteltje opgeborgen was (althans, zo ging het bij mij thuis). Toen ik een tijdje geleden op Instagram deze leuke nostalgische musthave tegenkwam, heb ik contact opgenomen. Dit past natuurlijk perfect bij KiDDoWz! Enne, heel eerlijk; ik vind het een super cadeau voor de feestdagen.

Kinderen die zakgeld krijgen, willen graag “de baas zijn” over hun eigen centjes. Dat is natuurlijk heel erg logisch, maar hoe pak je zoiets nou aan. Gewoon in een bakje zie je niet zo snel hoeveel je nou eigenlijk bij elkaar gespaard hebt. Dante spaart momenteel voor iets van Star Wars en telt regelmatig zijn centjes (niet dat het uit zichzelf vermenigvuldigt natuurlijk, maar toch. Als hij geld uit zou geven aan iets, of een centje krijgt van opa en oma, dan kan hij dus niet in één oogopslag zien hoeveel hij nou eigenlijk heeft.

De Piekenpijp is overzichtelijk; kinderen zien meteen hoeveel ze gespaard hebben en hoelang het nog duurt voordat zij hun spaardoel bereikt hebben. Op deze manier leren ze op een leuke en motiverende manier om met geld om te gaan. Je plakt de sticker met het spaardoel op de Piekenpijp en als er uiteindelijk een ander doel is, haal je deze er weer af, om vervolgens een andere erop te plakken. Heeft het kind een bijzonder spaardoel, dan kies je voor de blanco sticker, waar je het spaardoel zelf op kunt schrijven.

Als ouder heb je niet altijd contant geld bij de hand. Ook hier heeft de oprichter van de Piekenpijp over nagedacht. Je kunt de Piekenpijp los bestellen, maar ook met plastic munten (1 euro en 50 cent). Je geeft het kind dus plastic muntjes om hem mee te vullen. Is de Piekenpijp vol, dan kan het kind de plastic muntjes inwisselen voor echt geld. De rubberen voet zorgt ervoor dat de Piekenpijp rechtop blijft staan, wat natuurlijk heel erg handig is.

De Piekenpijp is gemaakt van zeer stevig kunststof en is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.