Naast dat ik fulltime blogger ben, ben ik ook nog eens (mom)manager, taxichauffeur, administratie-miep, wasvrouw, EHBO’er, wek-service, kokkin, voetbal-moeder en nog heel veel meer. Verder ben ik ook nog eens lid van de OR op de basisschool van Dante. Er zullen vast wel meer dames (en heren) dezelfde dingen doen als ik, vandaar dat ik vandaag 5 tips met jullie wil delen met betrekking tot de allerleukste schoolreisjes in Amsterdam. Ieder jaar hetzelfde is ook zo wat, toch?! Enne, met de trein erheen gaan natuurlijk, dat is sowieso al een feestje! (Al deze uitjes zijn overigens ook leuk om zomaar met een aantal vrienden te doen).

#1 Rondvaart over de grachten
Een rondvaart over de grachten van Amsterdam is misschien niet iets waar je meteen aan denkt voor een schoolreisje; maar waarom eigenlijk niet? Het is juist reuze interessant om op deze manier meer te leren, over de geschiedenis van Amsterdam. In 60 minuten ontdek je alle highlights, terwijl je heerlijk kunt zitten op een luxe rondvaartboot. Interessant; kom je met een grote groep, dan geldt er een aantrekkelijke korting.

#2 Stadswandeling & NEMO
Tijdens de stadswandeling loop je door het centrum langs plekken die een grote rol hebben gespeeld voor Amsterdam. Denk bijvoorbeeld aan het Oost-Indisch Huis, de Waag, de grachtengordel en een heleboel prachtige kerken. Op deze manier leren de kinderen een hoop over de geschiedenis van onze hoofdstad. Nog leuker is de stadswandeling combineren met een bezoek aan NEMO. Bij NEMO gaat het om het zelf ontdekken, de kinderen mogen dus overal aankomen. Door te experimenteren worden ze geënthousiasmeerd om zich bezig te houden met wetenschap en techniek. Je kunt er zelf voor kiezen wat je als eerste wilt doen; de wandeling of het bezoek aan NEMO.

#3 Artis Express
Eén van de mooiste dierentuinen in ons land, vind ik Artis. Officieel is Artis Xpress een uitje voor volwassenen, maar ik denk dat het juist voor de grote kids (lees: pubers) ook erg interessant kan zijn. Dit arrangement begint met een lunchvaart(inclusief heerlijke broodjes) en eindigt met een speurtocht in Artis… een leuk en origineel uitje! Met de Artis Quest puzzelen ze zichzelf een weg langs de Witwanggibbon, Zwartvoetpinguïn en de Ruigpootbuizer. Vragen en opdrachten zullen moeten worden opgelost. Uiteraard is al dat gesnuffel niet voor niets, want de winnaars krijgen een mooie prijs!

#4 Pizzaboot
‘Ik lust alles, zolang het maar begint met een P’, kennen jullie dat liedje nog? Pizza en kinderen, (meestal) een goede combinatie. Hoe vet is het dan om mee te varen op de Pizzaboot?! Tijdens deze 1,5 uur durende rondvaart kun je genieten van de mooie Amsterdamse grachten, onder het genot van een heerlijke en ovenverse pizza van de kaart. Bij binnenkomst maak je meteen je keuze uit de verschillende pizza’s en na ongeveer een half uurtje varen worden deze geserveerd.

#5 Foto paintball
Waarschijnlijk weet iedereen wel wat paintballen is, maar paintballen in het centrum van Amsterdam…hoe dan?! Natuurlijk niet met verf! Je neemt deel aan foto paintball waar je in plaats van met verf, foto’s gaat schieten. Je gaat op pad met een fotocamera om zoveel mogelijk tegenstanders “neer te kieken”. Ook krijgt elk team een plattegrond mee met verschillende gemarkeerde plekken. Op deze plekken dienen vragen beantwoord te worden. Wie haalt de meeste punten door bruikbare foto’s van zijn tegenstanders te maken? En wie weet de meeste vragen goed te beantwoorden? De winnaars ontvangen een leuke prijs!

Afbeeldingen: Pixabay

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.