Groentesappen zijn een fantastische manier om aan je dagelijkse dosis groenten te komen. Daarnaast zitten ze ook nog eens boordevol antioxidanten, die goed zijn voor je huid. Ook voor kinderen is het een makkelijke manier om voldoende groente (en eventueel fruit) binnen te krijgen. Het drinken van groentesap helpt je niet alleen om meer voedingsstoffen binnen te krijgen, maar ook om, indien gewenst, gewicht te verliezen. Misschien wil je in een bepaalde periode net iets meer groente tot je nemen, zoals in de winter. Je weerstand is dan vaak net iets minder goed en je kunt dan wel een oppepper gebruiken. Daarentegen kan het ook zo zijn dat je gewoon je lijf eventjes wilt ontgiften. Heb je wel eens overwogen om een detox sapkuur te doen? Ik vertel je er meer over in dit artikel.

Waarom een detox kuur?

Als je je lichaam wilt ontgiften, kun je een detox kuur overwegen. De detox sapkuur is een goede manier om de gifstoffen in je lichaam kwijt te raken. Je kunt het om vele redenen doen, maar de meeste mensen doen het om wat gewicht te verliezen. Je hoeft niet extreem overgewicht te hebben om een ​​detox kuur te doen, het kan gewoon om wat kilo’s kwijt te raken. Een andere reden om een ​​detox kuur te doen is dat het je op weg helpt met gezond eten.

Voordelen detox kuur?

Zoals eerder vermeld zijn er veel redenen om een ​​detox kuur te doen. Het is niet vreemd om het te doen om af te vallen, maar het is ook goed voor je huid en je lever. Je kunt zich overdag ook energieker of in ieder geval minder moe voelen. Het is een goed idee om aan een detox te denken als je de neiging hebt om te veel te eten of te drinken. Er zijn een paar verschillende manieren om een ​​detox kuur te doen. De meest voorkomende detox is een sapkuur. Dit betekent dat je elke dag een paar glazen groentesap drinkt. Je kunt ook voor een langere kuur gaan. In dit geval drink je een paar dagen of een week groentesap, vruchtensap en water.

Voorbereiding sapkuur

Als je een detox kuur wilt doen, zul je jezelf eerst moeten voorbereiden. Het is niet eenvoudig om te doen, maar het is zeker de moeite waard. Je kunt ook je arts of zorgverlener vragen om te controleren of je in goede gezondheid verkeert voordat je begint. Je moet jouw beperkingen kennen en onthouden dat de detox kuur geen snelle oplossing is. Je zult niet snel afvallen door een detox kuur te doen. Het is een langzaam proces, maar als je je eraan houdt, zul je resultaten zien.

Bijwerkingen detox kuur

Een detox kuur kan enkele bijwerkingen hebben. Je kunt bijvoorbeeld last krijgen van hoofdpijn, misselijkheid en diarree. Het is niet prettig, maar het is wel goed om te weten wat je kunt verwachten. Het overkomt bijna iedereen en het is niet iets om je zorgen over te maken. Je kunt ook last krijgen van vermoeidheid. Klinkt allemaal heel naar, maar uiteindelijk weet je waar je het voor doet.

Gezonde groentesapjes van Sap.je

Een sapkuur kun je bestellen bij Sap.je, wel zo makkelijk! Zij hebben naar de detox kuur ook nog andere verschillende groentesapjes (ook kidsboxen). Alle gezonde sapjes worden ambachtelijk bereid met een slowjuicer, waarin ze minimaal 400 gram van de beste lokale groenten stoppen en daarnaast ook nog wat fruit, kruiden en specerijen. De sapjes zijn 100% biologisch en wisselen per kwartaal, met de seizoenen mee. Na het persen worden de groentesapjes meteen ingevroren in de shockvriezer, in 100% recyclebare glazen flesjes. Ze worden dan ook diepgevroren bij jou thuis geleverd

Sap.je abonnement

Wil je er zeker van zijn dat je nooit zonder je gezonde groentesapjes komt te zitten, dan kun je ook een abonnement kiezen. Je kunt namelijk in één keer 3, 6 of 12 leveringen bestellen. Per levering krijg je tot wel 15% korting. Ook leuk om te vermelden, naast sapjes hebben ze ook nog soepjes!

Beeld: Shutterstock en eigen beeld van gekregen sapjes uit de Kidsbox

Een gedachte over “SAPJE: heb jij al eens overwogen om een detox kuur te doen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.