Wat hebben jouw kids dit jaar op hun verlanglijstje staan? Wellicht een nieuwe spelcomputer, een leuk spelletje, of een goed boek? Allemaal erg leuk om te krijgen, maar wist je dat er kinderen zijn die iets veel belangrijkers zouden willen hebben? Iets wat hun leven zou kunnen redden? Ik heb het over gezond bloed. Sanquin is een campagne gestart om donors te werven rondom pakjesavond / Sinterklaas..en ik wil jullie vragen om eens bij jezelf te rade te gaan, of je wellicht kunt helpen.

Bloed is leven

Er is vast wel iemand voor wie jij door het vuur zou gaan, iemand voor wie je zonder enige twijfel bloed zou geven. Samen zijn we er verantwoordelijk voor dat er altijd voldoende bloedproducten op voorraad zijn, om ziekenhuizen mee te bevoorraden en geneesmiddelen mee te maken. Ook jij bent heel hard nodig!


Afbeelding: Blood Group from Shutterstock/KASNATHA

300.000 mensen per jaar

Sint zoekt jou! Alleen al in Nederland zijn er jaarlijks zo’n 300.000 mensen, waaronder ook een heleboel kinderen, die bloed of plasma nodig hebben. Het gaat hier bijvoorbeeld om mensen met kanker, maar ook mensen die ernstige brandwonden hebben. Ze hebben één ding gemeen; ze hebben gezond bloed nodig. Met jouw hulp kun je deze mensen een beter leven geven en mogelijk zelfs uitzicht op genezing.

Doe zeker eventjes de donortest om te kijken of je ‘geschikt’ bent om je steentje bij te dragen. Goed om te weten: Je mag bloed of plasma geven vanaf 18 jaar en tot en met 79 jaar. Aanmelden als donor mag tot en met je 64e. Ben je er klaar voor? Meld je aan als donor! 

Gepersonaliseerde video

Op de speciale actiepagina van Sanquin kun je drie verschillende video’s personaliseren en uploaden. Deze video’s hebben dezelfde boodschap: Sinterklaas kan helaas niet iedereen geven wat hij nodig heeft, jij kan dat wel door je steentje bij te dragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.