Een aantal maanden geleden ging op een avond met mijn moeder naar de bioscoop. Waar zij iedere vakantie met onze oudste naar de bioscoop gaat, komt het eigenlijk (bijna) nooit voor dat zij en ik samen gaan. Aangezien wij allebei heel erg graag The Lion King wilden zien, namen we die avond plaats in de Dolby zaal van Vue Hilversum. Daar hebben we achteraf zeker geen spijt van gehad; wat een prachtige film is The Lion King toch. Vroeger huilde ik tranen met tuiten, zeker op het moment dat Mufasa sterft, nu begonnen mijn ogen al te prikken bij de zonsopkomst aan het begin van de film. Adembenemend mooi, zeker met het prachtige dolby geluid! En we kunnen hem nog veel vaker bekijken, aangezien Disney ons de Blu-Ray opstuurde!

Verhaal

In Disney’s The Lion King neemt regisseur Jon Favreau je mee naar de Afrikaanse savanne waar een toekomstige koning is geboren. Simba adoreert zijn vader, koning Mufasa, en neemt zijn eigen koninklijke voorbestemming nu al uiterst serieus. Maar niet iedereen in het koninkrijk is blij met de komst van de nieuwe welp. Mufasa’s broer Scar, die zelf de troon wil bemachtigen, heeft zijn eigen plannen. De strijd om Pride Rock wordt geteisterd door verraad, tragedie en drama, wat uiteindelijk resulteert in Simba’s verbanning. Met de hulp van een paar nieuwsgierige nieuwe vrienden leert Simba om op te groeien, en om uit te zoeken hoe hij datgene wat hem rechtmatig toekomt kan heroveren.

Cast

De sterrencast bestaat uit Donald Glover als Simba, Beyoncé Knowles-Carter als Nala, Chiwetel Ejiofor als Scar, James Earl Jones als Mufasa, Billy Eichner als Timon en Seth Rogen als Pumbaa.

The Lion King maakt gebruik van baanbrekende filmtechnieken om gekoesterde personages op een geheel nieuwe manier tot
leven te brengen.

Meer informatie vind je hier.

Beeld: © 2019 Disney Enterprises, Inc. All Rights Reserved.

85 gedachten over “Disney’s The Lion King

 1. Heb alleen de tekenfilm nog maar gezien, persoonlijk vind ik het de mooiste en ontroerendste film van Disney. Mijn kleinkinderen en ik uiteraard zouden graag deze nieuwe film zien, alleen de jongste houd niet zo van bioscopen, dus dit zou echt een prachtige kans om hem samen met hen te zien,❤️🍀

 2. Ik heb hem gezien met de familie. De Disney versie was al mooi maar dit was zeer vertederend. Zo zacht en aaibaar maar toch ook niet. Helaas de film niet kunnen bekijken met mijn dochter. Dus ik zou hem graag thuis willen zien met haar.

  1. Ik doe graag mee aan deze geweldige winactie! De tekenfilm heb ik misschien wel 200 keer gezien. Mijn favoriete tekenfilm van vroeger, ook van onze 3 meiden nu 🙂 Helaas was ik net te laat voor de nieuwe versie in de bioscoop. Wat zou het fantastisch zijn om met ons vijfjes hier ook 200 keer van mogen te genieten.

 3. Ik heb samen met een vriendin de film in de bios gezien! Zo echt en bijzonder gemaakt dat je er door ontroerd door raakt! Graag wil ik samen met familie en vriendin thuis in alle knusheid de film nog eens weer gaan zien!

 4. Zowel de oude als de nieuwe in de bioscoop gezien…geweldig.
  Ik werd het meest geraakt op het moment dat Mufasa dood ging…vermoord door zijn eigen broer Scar… zó slecht…

 5. Heb wel de tekenfilm en musical gezien, maar deze versie nog niet. Ben erg benieuwd. Hetgeen mij raakt in het verhaal is de vriendschap tussen totaal verschillende karakters en de liefde en wijsheid die je over probeert te brengen op je kind(eren).

 6. Pff, mijn eerste film wat ik ook in de bios heb gezien was de Lion King, ik geloof dat ik een jaar of 8 was, zo`n mooie film. Deze zomer samen met mijn gezin naar de musical geweest, prachtig, zo mooi. De tranen stonden me in de ogen tijdens de opening, gewoon kippenvel.

 7. Wij zijn naar de bioscoop geweest. Papa en mama date! Nou, ik heb van het begin tot het einde gehuild omdat ik hem zo mooi vond. Echt jeugdsentiment. Zelfs mijn vriend had de tranen in zijn ogen. Normaal doe ik altijd voor ons zoontje mee maar met deze winactie zouden jullie deze papa en mama erg blij mee maken

 8. Ik heb de film niet gezien. Alleen stukjes met mijn zoontje van 4 meegekeken. (Tekenfilm). Hij is helemaal gek van Jungle, dus ook van Lion King en voor hem wil ik dan ook graag kans maken op de Blue Ray winnen!
  Ik geloof dat het voor mij ook tijd wordt om die eens te bekijken 😉

 9. Deze film laat zien dat je iedereen moet behandelen zoals je zelf behandeld wilt worden en dat als je iets wilt je nooit op moet geven!

 10. Deze niet gezien in de bioscoop. Maar de film is compleet , met het ontroerende soms ontwijkende liefde voor elkaar. Dit is een hele meeslepende emotionele , maar zeer mooie film. Ik doe daarom heel graag mee aan deze bijzonder leuke actie .

 11. De dood van Mufasa
  Echt hartverscheurend door de streken van slechterik Scar, die niet alleen eigenhandig zijn broer uit de weg ruimt, maar ook moedwillig zijn kleine neefje Simba met een levenslang schuldgevoel opzadelt.

 12. Lachen, huilen genieten alle mooie en verdrietige aspecten van het leven zitten in deze prachtige film!! Doe heel graag mee aan deze leuke actie.

 13. Vond het zo zielig dat Simba verder moest zonder vader.De dood van mufasa raakt me elke keer wanneer ik naar kijk.De nieuwe versie is een beetje anders,Maar wat ik er wel zo tof van vond was de agressie van Scar.Omdat die er wat realistischer door overkwam.Die is door deze film ook echt een top schurk geworden.

 14. Toen die kluit bisons moest gaan rennen voor zijn leven vanwege de Coyotes. Simba was hiervoor aan het rennen. Dat is me altijd bij gebleven. Ik vond dat vroeger super spannend! Ik ben dan dan ook benieuwd naar de nieuwe versie en het aangepaste verhaal.

 15. Mooie actie! Het verhaal van een jong welpje dat al snel moet leren hoe het er in de harde wereld aan toe gaat, doet me elke keer weer wat, ook in deze nieuwe mooie verfilming. Het moment dat Simba z’n vader verliest is hartverscheurend.

 16. Vroeger natuurlijk altijd natte oogjes bij de scenes dat simba’s papa naar beneden valt en sterft…Ben heel benieuwd naar de nieuwe versie. Mijn 2 kleindochters hebben nog nooit de Lion King gezien dus dit is een film die ze eigenlijk wel gezien moeten hebben. Gezellig samen met oma! 🙂

 17. Ik heb de tekenfilm versie zo vaak gezien..wilde naar de bios voor deze, maar waarom het uiteindelijk niet gelukt is weet ik niet. Maar wil hem zo ontzettend graag zien samen met die 2 van mij!! Jeugdsentiment.. lion king..

 18. Deze versie hebben we nog niet gezien, maar dat willen we wel heel graag! Het moment dat de vader van Simba valt en doodgaat blijft een tranentrekker.

  1. Ik heb alleen de tekenfilm gezien. De onvoorwaardelijke (naasten)liefde spreekt mij het meeste aan in de film.
   Overigens doe ik graag mee.

 19. Wat ik het mooiste vind aan deze prachtige film is dat t leven soms zo uitzichtloos kan lijken, maar dat je er met t geloof en de liefde van de mensen om je heen dan toch weer doorheen komt. Liefde overwint alles!

 20. Ik ging destijds, als kleine jongen, met mijn vader naar de tekenfilm kijken. We waren het meest ontroerd door de dood van Mufasa. Nu kijk ik met mijn dochter naar de nieuwe versie en is het mijn eigen vader naar wie ik in de wolken kijk.

 21. Wat indruk maakt is dat het emotionele vermogen van dieren zo groot is en daardoor nog meer met respect met dieren omgaan!

 22. Ik heb deze film nog niet gezien, wel de originele tekenfilm. Wat mij heel erg raakt is het gedeelte dat hij zijn vader verliest, maar toch de kracht vind om door te gaan. ik ben mijn vader ook verloren en dit gedeelte raakt me iedere keer weer.

 23. Leuke actie weer. Ik kan me helaas heel goed in Simba verplaatsen en de tekenfilm maakte dus heel veel indruk op mij. De nieuwe film ziet er schitterend uit. Door de realistische dieren is het iets minder emotioneel voor mij maar erg mooi gemaakt.

 24. Al dat verdriet maar ook weer de grappige en leuke dingen maken het gewoon hartstikke leuk. Maar dat Simba uiteindelijk gered en opgevoed wordt door de hyena’s is natuurlijk eerst hartstikke triest.

 25. Ik maak graag kans op deze leuke film.
  Vond de tekenfilm zeer ontroerend.
  Heb de Musical gezien en was erg enthousiast, was overweldigend mooi.
  Mijn kleinkinderen moeten hem ook echt een keertje zien.
  Daarom doe ik graag mee en volg op Bloglovin.

 26. Deze verfilming heb ik nog niet gezien. Ik vind de stukjes met timon en
  Pumba altijd het leukst, die zijn zo grappig 😁

 27. De film is indrukwekkend omdat het een prachtige mix is van mooie, hoopvolle, vrolijke maar ook verdrietige momenten. Het is een op deze manier een goede afspiegeling van het werkelijke leven.

 28. Het is nu nog realistischer en het verteld het verhaal over het leven.
  Prachtig verhaal om ook de kinderen The Circle Of Life te laten ontdekken.

 29. Gaaf! Het verhaal over de band tussen een vader en zoon is tijdloos en of het nu in de tekenfilm is of in deze nieuwe film, hun relatie blijft altijd erg aangrijpend.

 30. Ik heb de nieuwe nog niet gezien, maar ik hoop dat Hakuna Matata erin zit. Ik vind ook de gespreken tussen Simba en zijn vader leuk en emotioneel.

 31. blijft gewoon een zielig en mooi verhaal, sinds mijn jeugd al 1 van mijn favorieten…toen een tranentrekker ..maar nu nog steeds…

 32. Ik heb alleen de tekenfilm gezien en het Disney boek gelezen. Het moment dat mij ennde meeste mensen het meest raakt, is toch wel dat koning Mufasa doodging. Ik zou graag deze film met mijn kinderen willen kijken.

 33. Deze versie heb ik nog niet gezien, was bang dat onze kinderen het in de bioscoop te heftig zouden vinden.
  Het raakt me elke keer weer als Simba zijn vader verliest, telkens weer tranen.

 34. Niet alleen de Lion King, maar ook films als Bambi en Tarzan raken mij erg. Waarin het hoofpersonage een ouder verliest. Niet heel toevallig zitten deze films vol met dieren. Ik heb echt een zwakke plek voor dieren, daar leef ik veel meer mee mee.

 35. Onze zoon van 9 jaar wilde de film graag zien, maar jongere broer (nu 7) vonden wij ze nog te jong (toen film in de bios draaide waren ze 6 en 8 jaar). Dit is de kans, om enkel met Daan de film te kijken, en wanneer Stijn durft mag hij (proberen) mee te kijken. De tekenfilm is erg mooi. Heb enkel maar goede reacties over deze film gehoord, dus wij zijn reuze benieuwd!

 36. The Lion King heb alleen nog maar de tekenfilm gezien met de kleinkinderen, soms heel leuk, soms verdrietig soms zeer emotioneel , had een laken nodig om mijn tranen te drogen en de kleinkinderen ook maar echt een film die in het geheugen gegrift staat. Daarom zou ik zou deze graag weer met de kleinkinderen kunnen kijken

 37. Het begin raakt me; echt zo emotioneel, maar dan bedoel ik de tekenfilm; deze versie zal nog een tikkeltje erger zijn, maar na het begin is het een prachtige film.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.