Iedereen weet hoe belangrijk slaap is, voor zowel volwassenen als kinderen. De hoeveelheid slaap die een kind krijgt, is van vele factoren afhankelijk. Slaapt hij/zij in een omgeving waar het zich veilig en prettig voelt? Is de kamer zo afgesloten dat er weinig licht naar binnen kan vallen, zodat het kind genoeg melatonine aanmaakt? Gaat hij/zij op vaste tijden naar bed? Deze factoren spelen allemaal een rol, maar er is meer..

Kies voor een variant die past bij het slaapgedrag

Van groot belang is ook het beddengoed waar je kind onder slaapt. De keuze is wat dat betreft erg groot. Kies voor een variant die past bij het slaapgedrag van het betreffende kind. Wanneer deze het ‘s nachts vaak warm heeft, is een ander dekbed gewenst dan wanneer hij/zij het ‘s nachts snel koud heeft. Daarnaast is, zeker voor een peuter/kleuter (en soms ook nog voor tieners), het vaak belangrijk hoe de overtrek van het dekbed eruitziet. Mijn ervaring met mijn eigen kinderen is, dat ze een stuk beter slapen onder een dekbed waar een afbeelding op staat van hun favoriete televisiepersonage oid. Daarnaast ziet het er natuurlijk ook gewoon een stuk gezelliger uit.

All4kidshop.nl

Ik ontving een leuke dekbedovertrekset van all4kidsshop.nl en deze werd meteen gekaapt door de oudste. Fortnite moest even plaats maken voor een doos chocolaatjes, een slapende kat en nog wat schermen zoals een telefoon en tablet. Allemaal afgedrukt op kwalitatief goed materiaal…en ook nog eens qua kleuren erg mooi. Nu we hem al een tijdje in huis hebben wisselt hij nog wel eens van bed. De jongste vindt het namelijk ook een mooie aanwinst voor zijn eigen kamer. Ik heb sowieso een hoop beddengoed in huis (de afgelopen jaren zijn heel wat rages de revue gepasseerd) dus ook Star Wars ligt weleens op het bed van de jongste. Staat in de webshop jouw favoriet er niet tussen, stuur dan zeker weten eventjes een mailtje naar de klantenservice. Zij gaan er dan alles aan doen om ervoor te zorgen dat ze toch kunnen leveren wat je zoekt.

Was een dekbedovertrek en kussensloop altijd eerst binnenstebuiten met koud water voor je het in gebruik neemt. Dit gaat het snelst op het spoelen en centrifugeren programma van je wasmachine. Om de kleuren mooi te houden en de kwaliteit te behouden raden ze in het verdere gebruik aan te wassen op maximaal 30 graden, binnenstebuiten en op laag toerental te centrifugeren.

Pas na twee jaar onder een dekbed

Om nog eventjes verder te gaan over het maken van een keus voor het juiste beddengoed. Een baby van een paar maanden leg je niet onder een eenpersoons-vierseizoenendekbed. De eerste twee levensjaren van een kind wordt het zelfs afgeraden om hem of haar onder een dekbed te laten slapen. Dit is omdat dit veel te warm zou zijn en er een kans is op verstikking. Een laken met een dekentje voldoet in deze periode prima. Ook een hoofdkussen wordt voor de tweede verjaardag van een kind afgeraden.

Van ledikant naar peuterbed…of eenpersoonsbed

Naarmate de leeftijd verandert zal het wiegje of ledikant plaats gaan maken voor een peuterbed (of juniorbed) of eenpersoonsbed. Wij hebben ervoor gekozen om onze kleine man meteen na zijn tweede verjaardag in een eenpersoonsbed te slapen. Handig voor al het beddengoed, wat dus al aanwezig was en het scheelt je uiteindelijk toch ook weer in de kosten. Je hoeft tenslotte niet na een aantal jaar weer een nieuw bed aan te schaffen.

Een peuterbed heeft als maat 70x150cm en in deze periode kun je ervoor kiezen om een vierseizoenen-peuterdekbed aan te schaffen. Houd in deze periode wel rekening met de aanschaf van matrasbeschermers, in verband met de mogelijk ongelukjes tijdens het zindelijk worden.

Na de periode in het peuterbed is de volgende stap een eenpersoonsbed welke een matrasmaat van 90x200cm heeft. Daar hoort natuurlijk het perfecte dekbedovertrek bij en je raadt het al; de keuze is reuze. Bestel alles gewoon gemakkelijk online…want waarom zou je moeilijk doen? Vaak zijn er ook nog leuke acties, zodat je met een korting je beddengoed kunt aanschaffen.

Veel verschillende soorten dekbedden; even een zoektocht

Er zijn naast de wollen, katoenen, bamboe of synthetische dekbedden tegenwoordig ook anti-allergeen dekbedden verkrijgbaar. Het is even een zoektocht onder welk dekbed en overtrek je kind het beste slaapt, maar als je eenmaal een goede keuze hebt gemaakt, dan zal de nachtrust hopelijk bijdragen aan een positieve start van de volgende dag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.