Zoals de meeste mensen van ons gewend zijn kondigen wij een goed doel aan, ditmaal kwam er zo’n leuk bericht tussen door dat ik hem graag gelijk met jullie wou delen. Lees het hieronder zelf.

Hoe ga je zoveel mensen bedanken met de juiste woorden? Zijn er wel juiste woorden voor zo een onbeschrijfelijke inzet. Wij vinden het lastig om de juiste woorden te vinden. Eén ding is zeker, we hadden nooit verwacht dat we ooit in zo een situatie zouden komen. Dat ons gezin, met name Pepijn zo ‘in the picture’ komt te staan. Dat ons leven zo op zijn kop zou komen te staan. Je hoort het weleens, maar dat is dan allemaal ver van je bed. In het begin voelt het alsof je je handje moet ophouden, maar later besef je dat je niet anders kan. We zijn een “normaal gezin” met gewoon een gemiddeld inkomen. Een rijtjeswoning in de Kroeven. Wij hebben geen 100.000 op de 10380354_947138201979307_2536406682463757256_nrekening! We kunnen niet anders. De grootste wens die wij hebben, is dat onze zoon beter wordt en beter blijft!
Toen we begin oktober hoorden dat onze zoon Pepijn neuroblastoom kanker had en dat het uitgezaaid was, werd de grond onder onze voeten weg geslagen. Zoveel weken al in het ziekenhuis voor een botontsteking, maar er bleek nog iets op de achtergrond aanwezig te zijn….je ergste nachtmerrie! Neuroblastoom stadium 4. Een kankersoort die makkelijk terug komt en dan resistent is. Daarom is er de immunotherapie als laatste deel van het behandelprotocol. Die zorgt ervoor dat de kanker niet zo makkelijk meer terug komt. Je vergroot de kansen van je kind. Je kind waar je zielsveel van houd en waar je nog een heel leven mee wilt samen doorbrengen.
Om iedereen op de hoogte te houden, zijn we begonnen met een blog bij te houden. Daarvoor heeft Jolanda een vriendin van de basisschool gevraagd om een website op te zetten. Stoerepepijn.nl werd een feit! Bedankt Sylvia van KIK! Het was voor ons een fijne manier om vrienden en familie op de hoogte te houden van alle 11076217_774617629313129_508575543277797669_nontwikkelingen. Want dat we verder gingen in een heftige periode van ons leven, dat was zeker.
Toen er bekend werd dat we waarschijnlijk ook geld nodig hadden voor de immunotherapie in Amerika, kwam de eerste donatiebus bij Owiebowie te staan. Een initiatief van de leidsters en de oudercommissie. Dankbaar en onwerkelijk. Voor je gevoel ook ergens een beetje raar. Je zoon op zo een bus. Confronterend… het is echt zo… het is geen nare droom. Vaak hoop je dat het wel zo is. Pepijn een jongen die zo graag speelde met kindjes, hij miste zijn vriendjes van de opvang. Lieve leidsters, ouders van de oudercommissie en de ouders van de kindjes die op Owiebowie zitten, dank jullie wel voor jullie donaties en inzet en ontzettend veel succes met de Halve Marathon in Roosendaal! Zet hem op!!!! Jullie kunnen het!
De stichting bestond toen nog niet. Er werd al wel over gepraat, maar onze oncoloog vertelde dat we beter konden wachten tot na de 2de chemo. Toch werd voor het startsein van de oncoloog door mensen al geld ingezameld, zoals door 2 lieve Pietjes. Na de positieve scans na de 2de chemo stond iedereen al startklaar om geld in te zamelen. Ook Stichting Stoere Pepijn was officieel een feit. Er kon nu echt gestart 11084097_920977121266228_8032873536026363886_oworden. Dank jullie wel Kees, Hub, Micha en Marcel, zonder jullie was er geen stichting. De inzet is onbeschrijfelijk en wat is er ontzettend veel tijd in gaan zitten. Dit hadden we nooit zelf kunnen doen! Het zorgen voor Pepijn kost veel tijd en energie, ook al doe je het met veel liefde. Dank jullie wel! De ‘Ik steun Stoere Pepijn’ bandjes en keycords kleurden Roosendaal en omstreken blauw. Pepijn zijn lievelingskleur!
Oma Ria en opa Kees gingen samen met hun familie op de rommelmarkt staan om geld in te zamelen. De eerste echt publiekelijke inzamelingsactie was een feit. Daarna volgden er nog velen acties van deze actiegroep. Waaronder de eerste donatiebussen die uiteindelijk overal kwamen te staan. Van Wouw tot Hoeven. En overal waar opa en oma kwamen, werden ze warm ontvangen en wilden ze Stichting Stoere Pepijn steunen.1 met logo copy
Ondertussen had Willemijn van Foto BlixZ een mooie fotoreportage gemaakt van Pepijn. Deze foto’s zijn veelvoudig gebruikt op drukwerk en de Facebook site van de stichting. We zijn trots op deze mooie foto’s . Trots op onze kerel. Een aantal maanden later volgde een filmpje, gemaakt door EyeDetail in samenwerking met FotoBlixZ. We werden emotioneel van dit filmpje. Bedankt Willemijn en Nick voor jullie support. We zijn echt trots op het resultaat!
Vervolgens stond carnaval voor de deur. Krap Sindiekaot en Sep zijn samen buttons gaan verkopen. In no time waren ze uitverkocht. Wow, wat gebeurd er allemaal…. Zelfs de Priens, de Nar en de Champetter hadden er al eentje! Het voelde alsof het nu écht ging beginnen! Mensen kwamen steeds meer in aanraking met ons zoontje. Onze Stoere Pepijn. Ook de neutbonnen actie was geweldig. We hoorden dat ze zelfs in de brievenbus werden gestopt. Zo mooi dat mensen zelfs met carnaval zo aan onze kleine man dachten!
Er volgden vervolgens nog heel veel acties, teveel om uitgebreid te benoemen. Toch willen we een poging wagen.
11026361_1074809232545536_4146117677786898065_nOp een druilerige zondag was er een actie van ‘Hart voor Stoere Pepijn’. Een wandeling door het Roosendaalse bos met als begin en eindpunt het T-huis. Jolanda heeft samen met Thijmen ook gelopen. Je bent sprakeloos als je op zo een regenachtige dag zoveel mensen op de been ziet. Mensen die je kent, maar ook onbekende mensen. Het was mooi opgezet en we kijken er echt met een heel warm gevoel op terug. Dank jullie wel voor deze actie, maar natuurlijk ook voor alle andere acties die jullie hebben gedaan! Zelfs over de grens kennen ze Stoere Pepijn en hebben ze hem gesteund. Dankzij jullie en alle mensen om jullie heen!
Dan is er actiegroep ‘Vrienden van Pepijn’. Ook die hebben veel acties gedaan. Bijzondere items verkopen via Marktplaats, waaronder van onze geliefde band Editors. Tom Smith heeft nog een persoonlijke tekst opgeschreven die veel voor ons betekend. Op Koningsdag spullen verkocht, maar ook ‘Haak een Draak’! Als Pepijn dat draakje ziet, wordt hij al super blij! Die actie heeft dan ook onze harten gestolen2015-03-17 10.07.14. En zorgt voor een big smile ondanks de situatie waar we in zitten. Er waren nog meer mooie acties van deze groep. Bedankt voor al jullie inzet!
Bakker Ton van Hees uit Oud Gastel heeft samen met Pepijn ‘Stoere Pepijn Brood’ gemaakt. Erg lekker brood! Pepijn en zijn grote broer vonden het geweldig om te maken! Heerlijk om die mannen zo bezig te zien! Bedankt Ton en heel zijn team voor dit mooie moment en de mooie opbrengst!
Ook zijn er heel veel mensen sportief bezig geweest, zoals alle kinderen die mee hebben gedaan met een sponsorloop op verschillende basisscholen. Aan de kinderen van Mariadonk in Zegge nog heel veel succes en zet hem op! Er was een paardenconcours, de Kennedymars, sportevenement, turnen, JiuJitsu, er werd hardgelopen in Zwolle en er werd gedoken dankzij een veiling.
Bingo’s worden er ook georganiseerd voor Stichting Stoere Pepijn. Vroeger ging Jolanda altijd met haar oma naar de bingo. Warme herinneringen heeft ze aan dit spel. Mooi om te horen dat mensen dit nog zo fanatiek spelen! Iedereen die dit heeft georganiseerd en de stichting heeft gesteund. Dank jullie wel!
Verder waren er statiegeld acties bij supermarkten, scholen en ook kinderen die inzamelden, omdat ze graag wat wilden doen voor Pepijn. Ook werden er lekker 2015-04-22 14.29.11dingetjes gemaakt en verkocht. Er waren Fancy Fairs, op eentje ging Pepijn flink los op het springkussen. Er werd zelfs kleding ingezameld. Er is zoveel gedaan om onze Stoere Vent te steunen.
Heel Roosendaal Zingt en er was een lentefestival georganiseerd door Van Gin Kaante. Beiden steunden Stichting Stoere Pepijn. Hart verwarmend om die grote bedragen te zien, terwijl Pepijn het toen zo zwaar had met zijn hoge dosis chemokuur. Maar we hebben jullie zeker gevolgd. Ook Jan Koevoet steunt Stoere Pepijn door middel van zijn muziek. Bedankt allemaal!
Wat ons ook zeker heeft geraakt was het ‘heitje voor een karweitje’ van een aantal vluchtelingen via Vluchtelingenwerk Nederland. Mensen die het zo moeilijk en zwaar hebben op een ander vlak dan waar wij nu inzitten. Die familie en vrienden moeten missen, die hier proberen iets op te bouwen, omdat ze niet terug kunnen naar hun land. Niemand wil met ons ruilen, maar evenmin met hen! Desondanks zijn deze mensen dankbaar, dankbaar voor de steun die ze hier krijgen. En die mensen wilden hun dankbaarheid tonen door iets terug te doen. En zij kozen voor Pepijn. Kippenvel! Dank jullie wel!
Wat we ook als heel erg bijzonder hebben ervaren is dat er zoveel lopers waren om te collecteren! Wauw! Echt super! En wat een mooi bedrag hebben jullie opgehaald. Aan alle lopers bedankt, maar natuurlijk ook aan alle mensen die gedoneerd hebben! Want zonder jullie was het niet zo een onbeschrijfelijk mooi bedrag geworden. Echt om stil van te worden.
Een vaatje haring werd geveild op de Haringparty in ‘t Veerhuis. Laten wij nou oo11101252_781088971999328_3867197269693834754_nk echte visliefhebbers zijn ;). Al eet Pepijn veel liever kibbeling als hij wat lust. We hopen dat deze haring erg lekker was. De nieuwe haring die wij op hadden was in ieder geval goed van smaak. Bedankt dat jullie zo onze stoere kerel hebben gesteund.
Er zijn heel veel donatiebussen geplaatst voornamelijk in en rondom Roosendaal, maar ook een aantal verder weg en zelfs in België. Iedereen die een bus heeft geplaatst, elke onderneming en iedereen die er wat in heeft gedaan, Dank jullie wel! Ook jullie hebben gezorgd voor een geweldig mooi bedrag samen.
Verder was er nog een evenement van Amazing Tuning 4All. Werden er dingen verkocht met koningsdag en spelletjes gespeeld. ‘Vinyl voor Elkaar’ heeft Stoere Pepijn gesteund, maar ook andere stichtingen die het kunnen gebruiken door het verzamelen en verkopen van LP’s. ‘Laat Pepijn weer groeien en bloeien’ was een mooie en lieve actie bedacht door Denise. Konijnenopvang Binkies had op de entingsdag Stichting Stoere Pepijn in het zonnetje gezet en een mooi bedrag opgehaald, terwijl ze het zelf ook zo hard kunnen gebruiken. BC ’t Zooike heeft een deel van hun prijzengeld geschonken. BSO de Vondel is ook lekker crea bea geweest, mooi om de kids zo actief bezig te zien voor Pepijn. De Rabobank Clubactie, wauw, nooit verwacht dat we zo hoog zouden eindigen. Rabobank Roosendaal en alle stemmers bedankt! Bij de opening van uitvaartverzorging La Luz, dachten ze ook aan Stoere Pepijn en vroegen om een donatie voor de stichting in plaats van bloemen, maar ook bij uitvaarten vroegen nabestaanden niet om bloemen, maar om een donatie voor onze jongen. Hier worden wij stil van…

11127556_795830463858512_1073469288041177600_n
Dan hebben we nog de donaties die zo zijn overgemaakt. Wij zitten niet in de stichting, wij zien niets van bedragen, behalve wat dan op Facebook voorbij komt. Maar we willen iedereen bedanken, van jong tot oud en voor elke euro die gedoneerd is. Van grote tot kleine donaties, elke euro is er eentje en we zijn iedereen heel erg dankbaar.
We vinden het ook bijzonder dat er zoveel mensen bidden voor Pepijn. Verschillende geloofsgemeenschappen bidden, en steunen Pepijn. We vinden het erg mooi en bijzonder dat onze zoon zoveel mensen bij elkaar brengt, ongeacht geloof. Laten we hier aan vasthouden in deze verharde maatschappij. Laten we dit vast houden, zodat er weer meer respect is naar elkaar toe. We leven zelf in een multiculturele wijk en we hebben hele lieve Marokkaanse, Turkse en Nederlandse buren.
Jolanda’s werk had een batterijen actie en ook collectebussen. Lieve Jewel Girls, bedankt voor al jullie hartverwarmende steun. En Ellen bedankt voor alle ruimte en steun die ik heb gekregen. Ook Joost zijn (ex)collega’s, bedankt voor alle steun en acties!
Vele acties zijn achter de rug. Inmiddels zijn we door al deze mooie acties over de 100.000 heen gegaan. Sprakeloos zijn wij. Nooit gedacht dat we dat bedrag zouden gaan halen. Zo hartverwarmend! We kunnen als gezin naar Amerika dankzij iedereen! De verzekering betaald de behandeling, maar de rest niet. Maar dankzij jullie is het mogelijk om te gaan!
Er komen ook nog acties aan. Iedereen heel veel plezier nog met de voorbereidingen! Maak er een mooi evenement van!
De 3 kleine woordjes: Dank jullie wel, zeggen veel, maar gevoelsmatig is het te 10858587_1016333865059740_4463222639816109119_nweinig….
Weet dat we iedereen heel erg dankbaar zijn. Sorry, mochten we jullie niet genoemd hebben. Het is gewoon heel erg veel en momenteel zijn we net een zeef met dingen onthouden, wat niet gek is in zo een situatie.

Nogmaals dank jullie wel allemaal! Namens ons gezin:   Joost, Jolanda, Thijmen en natuurlijk Stoere Pepijn!

 

One thought on “De ouders van Stoere Pepijn schreven een fantastische update!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.