DSC_0953Na het opzetten van onze Goed- Doel reeks door Miranda Young dacht ik direct aan Stichting Michael -Wings. Ik volg hen al een tijdje op Twitter. Wat heel erg spijtig is, is dat er soms eerst iemand moet overlijden, voordat een punt op de kaart gezet kan worden. Vandaag, 16 april, is Michael 10 jaar geleden overleden aan de gevolgen van Acute lymfatische leukemie. Zijn visie wordt voortgezet door familie, vrienden en vrijwilligers binnen de Stichting Michael Wings. Zijn leven wordt gevierd en in dit jaar wordt het 25e Michael-Wings systeem op de kinderafdeling van het Zuiderzee ziekenhuis te Lelystad in gebruik genomen.

e0036Wat is het Michael-Wings systeem zult u denken. Gratis internet aan het (ziekenhuis)bed met gebruik van laptops en medisch hygiƫnische toetsenborden. Niet alleen voor de hoognodige afleiding voor het zieke kind, maar ook als modern communicatiemiddel. Michael zelf miste het internet aan zijn bed, hij wilde zijn huiswerk door kunnen mailen en msn-en met zijn vrienden.

Een enthousiast team benaderd sponsoren, zet acties op en staat open voor donaties. De Stichting bezit de ANBI status en dus zijn giften af te trekken van de Belasting. Wat u kunt doen voor Stichting Michael-Wings is te lezen op http://www.michael-wings.nl/. Daar kunnen ziekenhuizen en zorgcentra die graag een beroep willen doen op het Michael-Wings systeem zich ook aanmelden, is spreekbeurtmatariaal over Leukemie te vinden en is Ricky interactief te benaderen met vragen. Ook vind u daar een link waarmee u loten voor de Vriendenloterij kunt kopen en Stichting Michael-Wings kans maakt op een bonus. Vorige maand kregen ze een bonus van 1.000 euro uitgereikt van de lotenverkoop van de maand oktober 2014!

Stichting Michael-WingsDSC_2352
NL33 ABNA 0552 4953 79 ABN Amro Alkmaar
Onder vermelding van; donatie Michael-Wings
info@michael-wings.nl

De volgende keer in goede-doelen: Orange Babies
Weet u een goed-doel? Neem dan contact op via miranda@kiddowz.net en wij nemen het mee in overleg voor de volgende keer!

Uiteraard stellen wij het delen van Goede Doelen op prijs en reacties zijn uiteraard welkom onder dit bericht!

/Lmcmr

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.