kitty1Alle Hello Kitty liefhebbers opgelet! Hello Kitty lanceert de #OneKindThing campagne in Nederland en ook jij kunt je steentje bijdragen. We laten mindfulness achter in 2015 en stappen over op kindfulness. Waarom? Omdat iets aardigs doen voor een ander jou een extra dosis endorfine geeft en dit welbekende gelukshormoon tevens jouw gezondheid verbetert, zoals blijkt uit onderzoek.

Met de #OneKindThing campagne spoort Hello Kitty iedereen aan iets aardigs te doen voor een ander. In Nederland is de campagne van start gegaan met bekende moeders zoals onder anderen Liza Sips, Marvy Rieder en Renee Vervoorn, die onder begeleiding van de neo-pop kunstenaar Selwyn Senatori, samen met hun kinderen een Hello Kitty beeldje hebben beschilderd en deze aan een dierbare hebben gegeven. Selwyn overhandigde zijn kunstwerk vol liefde aan Hello Kitty: het officiële startsein voor de Hello Kitty #OneKindThing campagne!

“Ik ben altijd een enorm fan geweest van Hello Kitty. De #OneKindThing campagne is iets wat hard nodig is in de wereld. Een ontzettend mooi initiatief en ik ben trots dat ik, met iedereen die hier vandaag aanwezig is, hier iets aan kan bijdragen”, aldus Selwyn.

Aardig zijn verbetert de gezondheid
Uit onderzoek blijkt dat het verrichten van één goede daad per dag voor een vriend, familielid of zelfs een vreemde een positief effect heeft op jouw stemming en zelfs jouw gezondheid. Het is het nieuwe “feel-good” gevoel. Na de mindfulness trend, blijkt nu dat het aardig zijn voor anderen de meest eenvoudige manier is om je beter te voelen. Psycholoog Jo Hemmings legt uit: “Het is eigenlijk heel eenvoudig. Het doen van een vriendelijke daad verhoogt het endorfine niveau in de hersenen, waardoor er een natuurlijke impuls ontstaat, ook wel bekend als ‘Helpers High’. De Helpers High heeft tevens een positieve invloed op het hart: er komen namelijk hormonen vrij die helpen angst- en stressgevoelens te verminderen.”

Hello Kitty is op een missie om de wereld aan te sporen tot het doen van #OneKindThing. Tijdens haar tour heeft ze een top 5 van goede daden gedefinieerd die door iedereen heel makkelijk in de dagelijkse routine kan worden opgenomen.

  • Het geven van een knuffel.
  • Iemand aan het lachen maken;
  • Een klusje doen voor iemand;
  • Het opgeven van je stoel in de trein of tram;
  • Iemand die je niet kent, helpen met een zware koffer of boodschappen;

Clara Wooller, Brand Manager Hello Kitty Europe: “Mensen die goed zijn voor hun familie, vrienden en vreemden zijn op lange termijn gezonder en gelukkiger. Met deze campagne willen we iedereen aansporen om iets aardigs te doen voor een ander om hier een kettingreactie mee te ontketenen. Hier wordt iedereen beter van en dit is precies wat Hello Kitty hoopt te bereiken met de #OneKindThing campagne.”

Doe jij ook mee aan dit fantastische initiatief? Hello Kitty vraagt jullie allemaal iets liefs te doen voor een ander en dit te delen op social media met de hashtag #OneKindThing. Hiermee help jij anderen te motiveren om jouw voorbeeld te volgen!

Volg de Hello Kitty campagne op social media via de hashtag  #OneKindThing.

Over Hello Kitty
Hello Kitty is geboren in 1974 in London. In de loop der jaren is zij uitgegroeid tot een wereldberoemd icoon met fans over de hele wereld in alle leeftijden. Ook is zij een inspiratiebron voor vele designers en kunstenaars. Haar motto: je kunt nooit teveel vrienden hebben!
 
Over Sanrio
Shintaro Tsuji heeft in 1960 Sanrio Company Ltd. in Japan opgericht met het motto “Small Gift, Big Smile”. De missie van het bedrijf was het geven van geluk door middel van sociale communicatie. Het bedrijf is vandaag de dag de thuisbasis van superster Hello Kitty en vele andere personages, waaronder My Melody, Kerokerokeroppi, Bad Badtz-Maru, Little Twin Stars, Cinnamoroll, Pompompurin, Gudetama, Chococat en nieuwe aanwinsten zoals de Britse iconen Mr. Men en Little Miss.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.