ster3Op 12 november 2014 schreef ik een artikel over Beanie Sterre, van het Sterrenfonds. Sterre wordt hier nog elke dag flink gebruikt en laat nog geen enkel spoor van slijtage zien. De kinderen zijn nog steeds heel erg blij met haar en een hele hoop andere kinderen, door heel Nederland, zijn heel erg blij dat Beanie’s gekocht worden bij het Sterrenfonds. Zoals u ook al hebt kunnen lezen in mijn vorige verhaal gaat een deel van de opbrengst, van de verkoop van Sterre, naar het Sterrenfonds. Het Sterrenfonds zet zich in December in voor Sinterklaas en Kerst. Zo hebben ruim 12.000 mensen die in de bijstand leven, begeleid worden door schuldsanering of met Jeugdzorg te maken hebben, in een van de 28 Pathé­, Foroxity­ en Movie Unlimited bioscopen door heel Nederland, een Sterrenfonds Sintfeest mee mogen bijwonen.

ster5Het evenement met de film, de Club van Sinterklaas & Het Pratende Paard werd leuk aangekleed door het verstrekken van popcorn en een drankje, de aanwezigheid van Sinterklaas en Zwarte Pieten en een cadeautje bij het weggaan. Ook hebben alle gezinnen een professionele fotoreportage gedaan. En dan nu met de Kerst, ontvangen 2.500 kinderen die op of onder de armoede grens leven een KinderKerstPakket. Deze Decemberactiviteiten moeten toch op een of andere manier gefinancierd worden. Dit gebeurd veelal vanuit sponsoring van materialen en door de inzameling van mobiele telefoontjes. Ondersteunen van de activiteiten is voor iedereen simpel, door de keukenla open te trekken en alle oude mobieltjes te doneren. Helemaal gratis, via een antwoordnummer. Bedrijven, scholen, verenigingen etc. kunnen gratis een inzamelbox aanvragen en ook geheel gratis weer laten ophalen. En wat kun je nou voor reden hebben om dat oude mobieltje niet te doneren…?!

Het Sterrenfonds heeft als doel kinderen in Nederland in de leeftijd van 0 tot 16 jaar, die een steuntje in de rug kunnen gebruiken, weer echt kind te laten zijn. Of dat nu is omdat ze ster4ernstig ziek zijn, hun ouders (tijdelijk) niet voor ze kunnen zorgen, ze steun nodig hebben in hun ontwikkeling, of omdat ze financieel in moeilijke situaties leven. De lopende projecten van het Sterrenfonds zijn op ieder moment te vinden op de website. Naast deze projecten zijn er altijd nog meerdere tastbare wensen in behandeling. Alle (financiële) steun is van harte welkom.

Kijk voor meer informatie op de website van het Sterrenfonds.

fotografie: HFoto

/Miranda Young

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.