3744f3b0640ed6e60be5116975cf6951We zijn er aan toe…
Misschien wel de meest gemaakte opmerking door mensen die op vakantie gaan. Na een periode hard werken en andere verplichtingen willen we niets liever dan er even tussen uit.
Even nergens aan denken en gewoon genieten.

Maar wat als er even tussenuit gaan niet zo van zelfsprekend is?
Dat je niet zomaar de boel de boel kan laten en ergens onbezorgd kan gaan genieten?

Bijvoorbeeld omdat je kindje kanker heeft.

Een kindje met kanker is voor ouders ontzettend zwaar. Ineens staat heel je gezinsleven op zijnlogo kop en in het teken van zorgen voor je kind. Uiteraard met alle liefde van de wereld, maar het leven zal (voorlopig) nooit meer hetzelfde zijn. “Even” op vakantie gaan zit er dan ook vaak niet in, terwijl dit juist voor gezinnen die deze vreselijke ziekte doormaken zo fijn kan zijn.

Gelukkig is daar Stichting Gaandeweg, zij maken het sinds 1988 mogelijk om gezinnen met jonge kankerpatiëntjes een weekje vakantie aan te bieden. Zij maken hiervoor gebruik van een eigen luxe villa in de Gelderse Achterhoek en hebben afspraken met bungalow parken in Nederland.
http://www.gaandeweg.nl/pages/op-vakantie/onze-vakantiehuizen.php

03f67509ce1201ddace34753a8de0e66Waarom zij dit doen:
Uit ervaring blijkt dat door er samen een weekje tussen uit te gaan, even wat broodnodige afstand genomen kan worden van de spanningen van alledag. Er wordt weer energie opgedaan voor alle onderzoeken, opnamen en behandelingen die nog zullen komen. Maar ook heeft het gezin weer even aandacht voor elkaar en schuift de ziekte wat naar de achtergrond. Want u weet dat regelmatige opnames in het ziekenhuis, leven met onzekerheid en de extra drukte, leiden tot spanningen in het gezin.

Juist dáárom organiseert en betaalt Stichting Gaandeweg zo rond de 200 vakanties per jaar. Met alle liefde.

Voor het mogelijk maken van deze vakanties werken zij onder andere samen met het KWF en behandelende ziekenhuizen. Financiering is mogelijk door de steun van donateurs. Dit kunnen bedrijven zijn maar ook particulieren die deze Stichting een warm hart toe dragen.

Hoe komen gezinnen in aanmerking voor een vakantie:
Wanneer u voor een vakantie in aanmerking wilt komen, verzoeken wij u vriendelijk contact op te nemen via uw behandelend arts of maatschappelijk medewerker. Zij kunnen namelijk voor u uw inschrijving verzorgen en hebben hiervoor de benodigde formulieren.  U kunt zelf niet direct via deze website uw vakantie aanvragen.

Voor meer informatie kunt u uiteraard altijd contact opnemen.

Dat een vakantie als deze veel betekend voor de gezinnen blijkt wel uit de reacties die terug te vinden zijn op de site. Herinneringen van ouders, voor wie het soms de laatste vakantie geweest is met hun kind. Herinneringen en emoties, liefde en verdriet zo dicht bij elkaar.

Wij konden niet anders dan dit goede doel bij u onder de aandacht brengen. Simpelweg omdat we vinden dat Stichting Gaandeweg waanzinnig goed werk verricht. Ik hoop er als moeder nooit mee te maken te krijgen, maar wat is het een mooi idee dat een stichting als deze bestaat.c62dd0735bb722432ae3c1648eeaf77b

Het onder de aandacht brengen van deze Stichting doen wij met 2 redenen.
1. Misschien bevind uw gezin zich in deze vreselijke situatie en kunt u wel een weekje vakantie gebruiken

2. Waar zou deze Stichting zijn zonder donateurs.
Wij hopen dan ook dat u een kijkje neemt op de site en een (kleine) donatie wilt doen. ook het organiseren van sponsoracties behoort tot de mogelijkheden.

Via deze link vind u de informatie over het doneren: http://www.gaandeweg.nl/pages/steun-ons.php

afbeeldingen afkomstig van Pinterest en Gaandeweg.nl

De volgende keer in goede-doelen stichting vrienden van Jonah.
Weet u een goed-doel? Neem dan contact op via miranda@kiddowz.net en wij nemen het mee in overleg voor de volgende keer!

Uiteraard stellen wij het delen van Goede Doelen op prijs, reacties worden op prijs gesteld.

/Madelon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.