Vakanties zijn de perfecte gelegenheid om nieuwe plekken te ontdekken en te genieten van verschillende activiteiten en bezienswaardigheden. Helaas kunnen al deze activiteiten al snel een behoorlijke aanslag vormen op je vakantiebudget. Omdat we je willen helpen zoveel mogelijk uit je vakantie te halen voor zo min mogelijk geld delen we in deze blogpost enkele tips over hoe je geld kunt besparen op activiteiten en bezienswaardigheden tijdens je vakantie, zodat je kunt genieten van alles wat er te bieden is zonder je zorgen te maken over je bankrekening. Ben je geïntrigeerd? Lees dan snel verder! 

Plan van tevoren

Een van de beste manieren om geld te besparen op activiteiten en bezienswaardigheden tijdens je vakantie is door van tevoren te plannen. Door van tevoren te bepalen welke bezienswaardigheden je wilt bezoeken, kun je op zoek gaan naar kortingsbonnen en speciale aanbiedingen voor die specifieke attracties. Je kunt ook online onderzoeken welke bezienswaardigheden gratis toegang bieden of welke activiteiten een lager tarief hebben buiten de piekuren. Door je activiteiten van tevoren te plannen, en je tickets alvast vroeg te boeken met je creditcard, kun je geld besparen en tegelijkertijd een goed beeld krijgen van wat je kunt verwachten tijdens je vakantie. Met een creditcard heb je namelijk een 180 dagen aankoopverzekering. Mocht de trip ineens niet door kunnen gaan dan kun je het geld eenvoudig terugvorderen via de creditcardmaatschappij! 

Gratis evenementen

Een andere manier om geld te besparen tijdens je vakantie is om op zoek te gaan naar gratis evenementen en activiteiten in de regio waar je verblijft. Vaak worden er gratis concerten, festivals, tentoonstellingen en andere evenementen georganiseerd die je kunt bijwonen zonder dat je hiervoor hoeft te betalen. Je kunt deze evenementen vinden door lokale evenementenkalenders te raadplegen, of door simpelweg aan locals te vragen welke evenementen er in de buurt worden georganiseerd. Hou je van culturele avonden, live-muziek of theatervoorstellingen? Google dan vooral van tevoren naar de evenementenkalender en kijk welke gave activiteiten jij gratis kunt bijwonen in de periode dat je in de stad of het land bent! 

Lokale markten

Heb je een keuken in jouw appartement of hotelkamer en vind je het leuk om te koken? Op de lokale markten vind je vaak authentieke, lokale producten voor een lage prijs. Naast het kopen van lokale producten, kun je op deze markten ook genieten van de lokale sfeer en cultuur zonder dat je hiervoor hoeft te betalen. Het is ook een leuke manier om de lokale bevolking te ontmoeten en te leren over de tradities en gebruiken van de regio. Ook als je geen keuken hebt in je accommodatie is de lokale markt een gave plek om naartoe te gaan. Je vindt hier allerlei leuke eetkraampjes en lokale handgemaakte accessoires. 

Beeld: Shutterstock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.