De lente is weer aangebroken, dus de dagen worden weer langer. Dat betekent ook dat de zon zich vaker laat zien. Mensen gaan hun kledingkast opschonen en wisselen de kleding van het winterseizoen om voor het huidige seizoen. Misschien kom je wel tot de ontdekking dat jouw kledingkast te weinig opbergruimte heeft. Misschien is jouw smaak verandert en past de huidige kledingkast niet meer in je kamer. Wat de reden ook mag zijn, bij het kopen van een nieuwe kledingkast is het van belang om met een aantal zaken rekening te houden. In dit artikel delen we handige tips om jou een eindje op weg te helpen. 

De juiste kledingkast

Laten we beginnen bij het begin. Van een te grote of te kleine kledingkast ga je niet vrolijk worden. Wil je de kast plaatsen in een kleine kamer? Overweeg dan een kledingkast met schuifdeur(en); dit type kledingkasten nemen aanzienlijk minder ruimte in beslag. Ze zijn daarentegen wel een stuk prijziger dan standaard kledingkasten met openslaande deuren, maar daar krijg je dan ook wel wat voor terug. Een alternatief kan gevonden worden in een kledingkast op maat. Ook kledingkasten op maat doen een groter beroep op je portemonnee, maar zo benut je wel de ruimte optimaal! Als je bereid bent om iets meer te betalen, ben je in ieder geval verzekerd van een kast waar je jarenlang plezier van kunt hebben. En dat is ook veel waard, toch?

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand

Nu we het er toch over hebben. Heb je weleens een kledingkast met ingebouwde spiegel overwogen? Als je een kledingkast met ingebouwde spiegel koopt, creëer je in een handomdraai een verruimend effect door de lichtweerkaatsing. Daarbij kun je jezelf van top tot teen bewonderen, dus dat komt goed van pas als je een outfit moet uitkiezen. Bovendien hoef je geen losse spiegel meer in de kamer te plaatsen, waardoor je extra loopruimte krijgt.  

De juiste indeling

Denk ook na over de indeling van de kast. Werp een blik op je garderobe. Als je veel jurkjes en blouses draagt, wil je deze kledingitems hoogstwaarschijnlijk wel kreukloos kunnen ophangen. In dat geval komt een hangkast (lees: kast met roede) wel van pas. Zo hoef je je kleding niet dubbelgevouwen op te hangen. Legplanken zijn in iedere kledingkast onmisbaar, net als extra ladeblokken en eventuele vakverdelers. Wil je ook een handige plek voor jouw schoenencollectie)? Kies dan voor extra planken of nog handiger: een schoenenrek. 

/gastartikel

One thought on “Hoe kies je de juiste kledingkast?

  1. Inmiddels een half jaar geleden dat we onze klerenkast hebben ontworpen en besteld. Hij is nu al een aantal maanden in gebruik en we zijn er onwijs blij mee. Toch zou ik nog graag eens een inloopkast willen hebben met extreem veel opbergruimte 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.