Woensdagmiddagen zijn het ideale moment om samen met de kids tijd door te brengen. Maar wat te doen op zo’n vrije namiddag? Geen zorgen, we hebben een lijst vol leuke en eenvoudige activiteiten samengesteld om deze middag leuk te vullen.

Een kleurrijk kunstfestijn

Begin de middag met een kleurrijk kunstfestijn. Haal verf, kwasten, kleurpotloden en papier of karton tevoorschijn. Laat de kinderen hun verbeelding de vrije loop gaan en creëer samen prachtige kunstwerken. Van vingerverven tot het maken van eigen wenskaarten, er zijn talloze mogelijkheden om creatief bezig te zijn. Voor het gemak en vuile plekken op de tafel te vermijden, maak je best gebruik van een plooitafel die nadien eenvoudig opgeborgen kan worden. 

Bouwen met dozen

Transformeer de woonkamer tot een creatieve bouwplaats met kartonnen dozen. Laat de kinderen hun eigen kastelen, raketten of geheime schatkisten bouwen. Gebruik de dozen als bouwstenen voor een fantasierijk avontuur. Laat ze de dozen versieren met verschillend knutselmateriaal, zoals stickers, stiften en glitter. 

Verkenningstocht in de tuin

Bij goed weer kun je de namiddag buiten doorbrengen. Organiseer een verkenningstocht in de tuin. Laat de kinderen op ontdekkingsreis gaan, op zoek naar verschillende planten, bloemen en insecten. Neem een vergrootglas mee en maak van de tuin een educatieve speeltuin. Maak er bijvoorbeeld een bingospelletje van. Comfortabel kleding dat vuil mag worden is aangeraden. 

Bakplezier in de keuken

Laat de kinderen hun bakvaardigheden ontdekken. Bak samen koekjes, cupcakes of hun favoriete lekkernij. Laat ze zelf ingrediënten afmeten, roeren en versieren. Vergeet niet om een schort te dragen om vuile plekken op kleding te vermijden. 

Picknick in de woonkamer

Transformeer de woonkamer tot een gezellige picknick plek. Spreid een deken uit op de vloer en nodig de kinderen uit om samen hun favoriete snacks in te pakken. Of maak ze eerst zelf samen met hen.  

Een gezellige filmhoek

Sluit de middag af met een ontspannen filmhoekje. Bouw een gezellige plek met kussens en dekens waar iedereen zich kan nestelen. Kies samen een leuke film uit en geniet van een rustig moment na een dag vol activiteiten. Voorzie eventueel wat popcorn als snack. 

Quality time met de kids

Een vrije namiddag met de kids hoeft niet ingewikkeld te zijn. Met eenvoudige materialen zoals kartonnen dozen, een dosis creativiteit, kun je leuke activiteiten doen en samen met de kinderen onvergetelijke momenten creëren. Dus, pak wat knutselspullen, of ga naar buiten, bak iets lekkers en geniet van een middag vol plezier en quality time!

Afbeelding: Alexander Grey – Pexels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.