Het is heerlijk om het strand te bezoeken. Al helemaal bij goed weer! Staat er binnenkort een stranduitje op de planning met het gezin? Zorg dan wel dat je het goed voorbereidt, en alle benodigdheden meebrengt. In dit artikel vertellen we wat je allemaal van pas komt voor zo’n dagje aan het strand. Lees je mee?

Zwemkleding

Natuurlijk ga je lekker het water in als je het strand bezoekt. Dat biedt heerlijke verkoeling. Breng daarom voor iedereen zwemkleding mee. Of trek de zwemkleding alvast aan: zo is eerst omkleden op het strand niet nodig. Zwembroek, badpak of bikini: kies voor je kids uit wat ze kunnen dragen op het strand. Draag zelf natuurlijk ook je favoriete zwemkleding, zoals een tankini in een mooie kleur. Trek je dit alvast aan onderweg naar het strand? Combineer er dan een relaxte strandjurk bij, die je zo over je badkleding aantrekt. Ook ideaal als je een ijsje gaat halen op het strand!

Strandlaken of- doeken

De badkleding is de eerste must-have om mee te brengen naar een dagje aan een strand. Pak je badpak dames dus zeker in. Daarnaast is een strandlaken een essential om in je tas te doen. Je wilt immers niet in het zand liggen, maar op een handdoek! Breng een grote handdoek mee, om extra comfortabel te liggen. Handige tip: een handdoek is best zwaar om mee te dragen, zeker als je voor het hele gezin handdoeken nodig hebt om op te liggen. Kies daarom liever voor lichtgewicht stranddoeken, zoals hamamdoeken. Deze doeken zijn er in een heleboel leuke prints te vinden, voor een vrolijk plaatje. Wil je er extra lekker bij liggen op het strand? Je kunt eraan denken om een ligbedje te huren of mee te brengen, mocht dat je wens zijn.

Spelletjes en vermaak

Pootjebaden, zwemmen en het water in en weer uit rennen zorgt natuurlijk al voor veel vermaak op het strand. Maar je kunt ook zelf nog wat spelletjes of speelgoed meebrengen, zodat er echt geen moment van verveling ontstaat. Neem bijvoorbeeld een frisbee of een (volley)bal mee. Ook een zwemband of een luchtbed zorgt voor plezier in het water. En met strandspeelgoed, zoals emmers en schepjes, kunnen je kinderen de mooiste zandkastelen bouwen.

Zonnebescherming

De zon kan flink schijnen aan het strand. Daar kun je jezelf en je gezinsleden dus maar beter goed tegen beschermen! Zo is zonnebrandcrème onmisbaar aan het strand, met een hoge SPF zoals SPF50. Blijf er goed mee smeren. Voor kinderen is er speciale zonnebrandcrème te vinden. Let er goed op dat de zonnebrandcrème waterproof is. Verder komen zonnebrillen, evenals hoeden of petjes van pas om het zonlicht uit het gezicht te weren. Of breng een parasol mee naar het strand, die je met een speciale standaard in het zand bevestigt. Daarmee zit je heerlijk in de schaduw.

Eten en drinken

Je wilt natuurlijk ook iets lekkers kunnen eten aan het strand. Neem zelf iets mee, zoals boterhammen, fruit en eventueel een snack. Aan het strand is er ook van alles te halen: een ijsje kopen is een leuk uitstapje bijvoorbeeld. Wil je je eten koel houden? Stop het dan in een koelbox. Je kunt borden en bestek meebrengen, als dat handig is. Of eet het eten gewoon zo uit het vuistje. Natte doekjes breng je ook mee, om de handen na het eten weer even schoon te maken. Blijf verder goed gehydrateerd! Al helemaal als het een hete dag is. Het is slim om veel water mee te nemen, zodat iedereen genoeg te drinken heeft. Of zoek van tevoren alvast uit of er een waterkraantje op het strand is, om een waterfles bij te kunnen vullen. Zo’n waterfles kun je trouwens ook in je koelbox kwijt, om het drinken lekker fris te houden.

Pak er een grote (strand)tas bij en zorg dat je alles erin stopt! Zo maak je zeker een succes van het dagje aan het strand. Ga er lekker van genieten samen.

Afbeelding: Shutterstock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.