Als jongere ligt er nog een heel leven voor je. Als je straks de deur uitgaat dan is het lekker als je alvast wat geld hebt gespaard voor verschillende doeleinden. We vertellen je in dit artikel welke zaken nou interessant zijn om alvast voor te sparen.

Rijbewijs

Voor het besturen van de auto heb je je rijbewijs nodig. Het is verstandig om direct te beginnen met sparen voor een auto, als je start met rijlessen. Je bent waarschijnlijk toch nog wel een tijdje bezig, voordat je af mag rijden. Als je wat geld hebt gespaard kun je nadat je je rijbewijs hebt gehaald misschien al gaan kijken voor een leuke tweedehands auto. Probeer je wel goed te oriënteren. Ga eerst eens goed rondneuzen welke auto het beste bij je past en zet ook de geschatte kosten voor jezelf op een rijtje. Naast de kosten voor de aanschaf van de auto, heb je namelijk ook nog de verzekering en de wegenbelasting. Daarnaast is brandstof tegenwoordig heel erg prijzig. Bekijk goed of je alles wel kunt bekostigen!

Tweedehands auto

De meeste jongeren rijden in eerste instantie in een tweedehands auto, omdat een nieuwe auto gewoonweg te duur is. Je kunt ervoor kiezen om je auto bij een particuliere verkoper aan te schaffen, of langsgaan bij een autodealer. Deze heeft over het algemeen wel wat mooie occasions staan in verschillende prijsklassen. Zit er een mooi en betaalbaar exemplaar tussen, dan is het altijd een goed idee om even een proefrit te maken, zodat je weet hoe de auto aanvoelt. Probeer dit niet op het drukte moment van de dag te doen. Even lekker doorrijden is wel fijn tijdens een proefrit. Neem gezellig iemand mee, of spring in het diepe en rij zelf een stuk, om alvast te wennen aan het alleen in de auto zitten.

Sparen voor je uitzet

Sparen voor je uitzet klinkt ouderwets, maar zonder servies en bestek wordt het toch iets lastiger om netjes te kunnen eten. Probeer bij supermarketen voor bestek en servies te sparen en vraag de mensen in je omgeving om dit ook te doen. Witgoed en dat soort zaken kosten ook geld en hiervoor moet je dus ook gaan sparen. Probeer zodra je een baantje hebt, om iedere maand wat geld apart te zetten, zodat je een spaarpotje voor later opbouwt.

Beeld: Shutterstock

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.