Het inrichten van een kinderdagverblijf is lastiger dan het lijkt. Buiten het feit dat het een veilige en vooral ook een gezellige, comfortabele ruimte moet zijn, dient er ook rekening te worden gehouden met de verschillende behoeften van de kinderen die verblijven op de opvang. De een zit graag in een rustig hoekje een boekje te lezen en de ander wil graag alle ruimte om te klimmen en te klauteren. Plutar biedt een unieke oplossing voor iedere gewenste inrichting.

Veilig kunnen spelen

Omdat een kind vaak hele dagen op de opvang is, dienen de ruimte, de meubels en het speelgoed veilig te zijn en tegen een stootje te kunnen. Zo zijn bij Plutar de hoeken van de tafels altijd afgerond, zodat het kind zich niet kan verwonden aan zo’n vervelende punt van de tafel. Ook de kwaliteit van het meubilair is gewaarborgd in een NEN en ISO 9001 certificering.

Fantasie en ontwikkeling

Het speelgoed van Plutar is uitdagend voor een kind en stimuleert de fantasie en ontwikkeling door de gezellige kleuren. Er is een grote variatie aan speelgoed voor buiten en binnen. Voor buiten kun je denken aan speelhuizen, klimtoestellen en zand- en water elementen. Voor binnen zijn er sport- en klimelementen, kussens en sofa’s en wandapplicaties, zoals een muurknikkerbaan, effectspiegels en magneetwanden. De kids zijn er uren zoet mee. 

Aan tafel

Is het tijd voor een boterham of wat te drinken, dan kan dat aan de stevige tafels en stoelen van Plutar. Voor de kinderen zijn er meegroeistoelen en voor de volwassenen zijn er praktische verstelbare stoelen, zodat dit zowel voor het kind als de medewerkers ergonomisch verantwoord is en kunnen rugklachten voorkomen worden. Op die manier zit de medewerkster op ooghoogte met het kind, zodat het de communicatie stimuleert en bevordert. Ook zijn er verschillende werk-, wand en speeltafels verkrijgbaar.

Opgeruimd staat netjes

Om speelgoed en knutselgerei geordend op te ruimen, kun je kiezen voor de kasten en opbergsystemen van Plutar. Materiaalwagens en themakasten met of zonder lades of juist rekken of kasten met deuren. Creëer gezellige hoekjes met scheidingswanden of met het Forminant kast-reksysteem. Er is voldoende keus!

Beeld: Shutterstock

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.