Al bijna 50 jaar wordt de Verkiezing Speelgoed van het Jaar georganiseerd. Ieder jaar komt er een onafhankelijke jury bijeen om te bekijken wat er allemaal op de markt is of gaat komen. Men kijkt naar verschillende criteria als vormgeving, originaliteit speelwaarde en prijs/kwaliteit. Nadat de keuzes gemaakt zijn, verschijnt het genomineerde speelgoed in de winkels, voorzien van een Speelgoed van het Jaar logo. Waar het in het verleden heel anders ging (eerst werd er gestemd door het publiek en daarna volgden de winnaars) heeft men er dit jaar voor gekozen om direct drie winnaars per categorie te kiezen. Ook zijn er een aantal nieuwe categorieën toegevoegd, waaronder duurzaamheid. Tevens is er vanaf nu ook een jaarlijks wisselend thema, wat in 2021 puzzels is.

Inhoud verberg

Publiekswinnaars Speelgoed van het Jaar 2021

Gelukkig worden we (lees: alle speelgoedliefhebbers van Nederland) niet overgeslagen en kunnen we ook dit jaar weer stemmen. Je maakt dan meteen kans op mooie prijzen! Vanaf vandaag tot 25 oktober kun je stemmen op wie de Gouden Publieksprijzen moet winnen. Op 2 november vindt het Nationale Speelgoed Gala plaats. Hier worden de winnaars van de publieksprijzen van de Speelgoed van het Jaar verkiezing bekend gemaakt. Op die dag mag de Directeur Speelgoed ook vertellen over zijn of haar ervaringen.

Stemmen doe je hier!

 

Directeur Speelgoed 2021

De Directeur Speelgoed is een gloednieuwe functie en opent deuren voor de winnaar die normaal gesloten blijven. Zo krijgt het kind dat deze titel mag dragen een kijkje in de keuken bij Nederlandse speelgoedfabrikanten. Ook mogen alle vragen gesteld worden en ideeën voor ander of nieuw speelgoed gedeeld worden. De Directeur Speelgoed is uiteindelijk gekozen door het AD en de organisatie van de Speelgoed van het Jaar verkiezing.

0 t/m 3 jaar

Als je kijkt naar speelgoed voor baby’s, dan zijn dit vaak grotere stukken die fel gekleurd zijn. Een baby kan nou eenmaal nog niet zo heel goed iets beetpakken. Ook trekken geluiden de aandacht. Een dreumes kan al wat meer en is geïnteresseerd in speelgoed waar hij/zij iets van kan leren. Denk aan het bouwen met blokken, zelf muziek maken en samen spelen met een ander kindje of een ouder.

SmartMax My First Acrobats – Smart Games

Met 6 veelkleurige vormen kun je een vierkant, driehoek en cirkel bouwen… Als je deze vormen gaat mixen en de metalen ballen toevoegt, verschijnen de coolste acrobatische figuren. Creëer je eigen acrobatische structuren of probeer de structuur te bouwen zoals op één van de opgavekaarten. De rode basis heeft een metalen oppervlak wat de nodige stabiliteit geeft bij het bouwen van de acrobatische constructies.

Meer informatie vind je hier.

Peppa’s Wereld van hout – Boti

Breng de familie van Peppa samen in het Peppa Pig houten familie huis! Inbegrepen met het huis zijn 1 Peppa houten figuur, het houten meubilair, bad, oven, koelkast, tv en zitbank. Het product is gemaakt van milieuvriendelijk hout, is stevig, duurzaam en perfect voor kleine kinderhandjeshandjes. Super leuk voor kinderen om mee te spelen en een kijkje in het leven te nemen van de Pig familie.

Meer informatie vind je hier.

Speel stopdans met Dansende Bing – Spectron

Het wordt reuzegezellig in huis met deze dansende Bing! Bing noemt dit interactieve spelletje ook wel: muziekstandbeeld spelen. Knijp in z’n hand en als de muziek begint, moet je net zoals Bing gaan dansen op de vrolijke muziek. Maar zodra de muziek stopt, moet je helemaal stil staan, net als een standbeeld. En niet stiekem wiebelen!

Meer informatie vind je hier.

4 & 5 jaar

Kinderen van deze leeftijd spelen graag situaties “uit het echte leven” na. Denk aan doktertje spelen, een kopje thee drinken met alle poppen of een maaltje bereiden in hun eigen keukentje. De meeste kleuters hebben een grote fantasie en het speelgoed voor deze leeftijd komt daaraan tegemoet.

Play-doh prachtige taartenoven – Hasbro

Maak fantastische Play-Doh-taarten die voor je ogen rijzen met deze speelgoedbakoven. Plaats Play-Doh-boetseerklei in de bakvorm, plaats hem in de oven, trek de hendel omlaag en kijk hoe de taart rijst. Wanneer de taart klaar is, hoor je een ‘ding’-geluid om te melden dat de taart gebakken is en je kan beginnen met decoreren! Voeg toefjes namaakgarnering toe met het decoratiegereedschap of allerlei kleurrijke Play-Doh-toppings met de halve vormpjes.

Meer informatie vind je hier.

Washimals huisdierenset – Crayola

Crayola brengt een reeks van verzameldieren om in te kleuren en te personaliseren. Geef je lievelingsdieren een kleurrijk design! Daarna gaan de dieren in bad waar ze schoon gespoeld worden met water. Het badje werkt echt als een douche; even pompen waardoor de Washimal-figuren nat worden, schrobben met de borstel, naspoelen, laten drogen en opnieuw beginnen. Zo zijn er eindeloze mogelijkheden om je dier te decoreren met kleur. De set bevat kleurstiften met ultra-schone en uitwasbare inkt voor de beste resultaten. Verzamel ze allemaal.

Meer informatie vind je hier.

Flextreme Discovery set – Smoby

Deze set bestaat uit flexibele banen en voertuigen. Je kunt een circuit creëren door de onderdelen aan elkaar te monteren. Dankzij je creativiteit en de omgeving om je heen, zullen jij en je kinderen in staat zijn om het meest ongelooflijke circuit mogelijk te maken!

Meer informatie vind je hier.

6 & 7 jaar

Kinderen van deze leeftijd zijn competitief, elkaar overtroeven vinden ze erg leuk. Allerlei spelletjes spelen op deze behoefte in. Of dat spelen nu buiten met vrienden en vriendinnetjes gebeurt, of binnen met broertjes, zusjes en ouders maakt niet uit.

Geomag Super Color Recycled 78 dlg – Selecta

Dankzij het eenvoudige constructiesysteem en de magnetische elementen kun je door verbeeldingskracht en logisch nadenken eindeloze figuren en 3D-constructies bouwen. Door de krachtige magneten, hoogwaardige materialen en geweldige kleuren wordt bouwen leuk en gemakkelijk. Dit educatieve speelgoed stimuleert het spelenderwijs aanleren van nieuwe vaardigheden, ongeacht de leeftijd.

Meer informatie vind je hier.

Kidi DJ Mix – VTech

Vtech Kidi DJ Mix. Superstoere draaitafel voor het maken en opnemen van je eigen muziekcreaties! Met ingebouwde microfoon om je eigen soundtracks op te nemen en deze vervolgens door de muziek te mixen. Het launchpad is verlicht, met meer dan 2000 mogelijke combinaties. De discolamp, gesynchroniseerd met de muziek geeft de coolste lichteffecten! Met 15 ingebouwde nummers in 7 muziekstijlen. Voorzien van koptelefoonaansluiting, ingebouwde speaker en veilige Bluetooth-verbinding. Wordt inclusief 4 AA-batterijen geleverd in try-me verpakking.

Meer informatie vind je hier.

Battle Cubes – Boti

Versla de Battle Cube van je tegenstander door de ultieme steen-papier-schaar-uitdaging aan te gaan! De speler kiest steen, papier of schaar op zijn Battle Cube en verbergt zijn keuze door deze af te dekken met het masker van zijn superheld. Dit masker kan bijvoorbeeld Spider-Man zijn, of Iron Man! Denk goed na… en vouw na je keuze je Battle Cube binnenstebuiten om hem in aanvalspositie te zetten. Lanceer nu de Battle Cubes om te zien wie de winnaar van de battle zal zijn… de verliezer wordt gevangen genomen door de Battle Cube van de winnaar!

Meer informatie vind je hier.

8 & 9 jaar

Spelletjes spelen en kennis testen is iets wat perfect past bij deze leeftijdsgroep. Allerlei soorten spelletjes zijn geschikt; voor de lol of om van te leren. Verder zijn constructie bouwwerken maken helemaal hot en vinden ze wetenschappelijke dingen ook steeds interessanter. Leerzame spelletjes kunnen overigens op een speelse manier helpen lesstof van school beter onder de knie te krijgen.

Reaxion Xtreme Race – Goliath

Deze Reaxion Xtreme Race set bevat alles om je eigen racebaan met loopings te maken. Probeer als eerste de finish te halen met je voertuig! Geniet samen met je vrienden van deze Reaxion Xtreme Race set. Maak je eigen racebaan en probeer als eerste de finish te halen. Je kunt de coolste loopings maken, zodat je hard over de kop kan met je auto, Race Xtreme!

Meer informatie vind je hier.

Bracelet Lacing Factory – TM Essentials

Maak de leukste weefarmbandjes met een door jou uitgekozen patroon. Met de handige tool en sjablonen kan jij zelf de leukste en origineelste patronen maken. Wie verras jij met een van je creaties?

Meer informatie vind je hier.

LEGO Friends Magische kermisachtbaan

Dit 974-delige model vormt een inspirerend bouwproject en biedt vele creatieve speelmogelijkheden. In het midden staat een grote stoffen tent voor de goochelshow. Jonge goochelaars kunnen met behulp van een doos met een slimme functie de LEGO Friends minipoppetjes laten verdwijnen! Ze kunnen ook doen alsof ze een vuurspuwende jongleur zijn. De set bevat een speelgoedachtbaan, compleet met schattige konijnenkarretjes en een plek waar actiefoto’s worden gemaakt, en een slingerattractie voor kinderen zonder hoogtevrees. En in het donker zien kinderen de coole glow-in-the-dark stenen!

Meer informatie vind je hier.

10 & 11 jaar

Spelletjes spelen, nog ingewikkeldere constructie bouwwerken maken en bezig zijn met techniek is leuk en interessant voor deze leeftijd.

Pixicade – Boti

Welk kind droomt er niet van om zijn eigen videogame te maken? In slechts drie eenvoudige stappen kun jij ook jouw eigen videogame maken met Pixicade. Begin gewoon met schilderen, foto’s maken en eindeloos spelen. Met dit spel kun je je creativiteit de vrije loop laten – elk spel wordt een nieuw avontuur en biedt eindeloze mogelijkheden.

Meer informatie vind je hier.

MicroMacro – White Goblin Games

Welkom in Crime City: de stad waarin op elke hoek van de straat misdaden worden begaan. Dodelijke geheimen, stiekeme overvallen en koelbloedige moorden maken deel uit van het dagelijkse leven. De lokale politie kan het niet meer aan en heeft jullie hulp ingeschakeld! MicroMacro is een coöperatief detectivespel. Samen lossen jullie listige midaden op, onderzoeken jullie motieven en gaan jullie op zoek naar bewijsmateriaal om de daders te kunnen veroordelen. Een scherpe blik is minstens even belangrijk als logische redeneren. Dit is het echte speurwerk!

Meer informatie vind je hier.

My City – 999 Games

In My City ontwikkel je jouw eigen stad. Je hebt hiervoor een eigen speelbord, waarop je gebouwentegels gaat passen. In het begin is je landschap nog vrij simpel, met lege velden, rotsen, bomen en een rivier. Ook de tegels zijn bescheiden, met gebouwen die zo in een eenvoudig dorpje passen. Maar na elk potje My City verandert er iets… My City is een legacy-spel. Dat betekent dat het spel blijvend wordt aangepast met stickers. Als je je eerste potje hebt verloren, mag je je persoonlijke bord zo aanpassen dat je de volgende keer makkelijker punten scoort. Ook worden na elke drie potjes nieuwe gebouwtegels en spelregels geïntroduceerd. Zo groeit jouw kleine dorp na 24 keer spelen uit tot een industriële metropool.

Meer informatie vind je hier.

12 t/m 17 jaar

Naast bouwpakketten en allerlei soorten puzzels zijn er interessante en leuke spellen. Spellen rond een thema waar je een tijd lang mee bezig bent of spellen die kennis testen. Ook in groepen spelen is leuk en wordt steeds vaker door jong volwassenen gedaan.

The next beat Tiësto – Eldohm

Eldohm introduceert een gloednieuw concept voor de volgende generatie DJ’s: The Next Beat by Tiësto! Ontdek de eindeloze mogelijkheden van de allereerste DJ Controller die gecombineerd is met een online platform. De controller bevat alles wat je nodig hebt om je vaardigheden als DJ verder te ontwikkelen en een vliegende muzikale start te maken. The Next Beat wordt gedragen door DJ Tiësto, één van de grootste DJ’s ter wereld, die jou als mentor en inspirator helpt om jouw performance te perfectioneren!

Meer informatie vind je hier.

Paleo – 999 Games

In het stenen tijdperk is het eten of gegeten worden. In het coöperatieve spel Paleo proberen jullie als volksstam samen te overleven en voortdurend te streven naar vooruitgang. Maar let op, overal dreigt gevaar: wilde dieren, stormen en andere volksstammen liggen op de loer. Zullen jullie slagen? In Paleo speelt elke speler met een groep mensen uit de stam. Daartoe behoren onder andere stoere vrouwelijke krijgers, handige uitvindsters en waakzame verkenners. De spelers vormen samen een volksstam en proberen de omgeving te verkennen. Dat leidt tot telkens nieuwe avonturen. Die kunnen de spelers alleen overleven door goed samen te werken. Elke speler krijgt een eigen stapel kaarten, die zowel de te verkennen omgeving als de daarvoor beschikbare tijd voorstellen. In Paleo draait alles om het ontdekken van nieuwe dingen en er staan de spelers dan ook voortdurend nieuwe uitdagingen te wachten! Met tien verschillende modules die op verschillende manieren gecombineerd kunnen worden, is geen enkel potje hetzelfde. Zullen jullie er in slagen om te overleven en de grotschildering af te maken om zo jullie stempel op de geschiedenis te drukken?

Meer informatie vind je hier.

Throw Throw Burrito – Asmodee

Wat krijg je als je trefbal combineer met een kaartspel? Het super grappige partyspel Throw Throw Burrito van de makers van Exploding Kittens! Het spel is geschikt is voor de hele familie en draait om kaarten verzamelen, punten verdienen en speelgoedburrito’s naar elkaar gooien…

Meer informatie vind je hier.

Speelgoed voor volwassenen

Ook steeds meer volwassenen ontdekken dat spelen nog steeds leuks is. Voornamelijk spellen rond een thema, of waar je een tijd lang mee bezig bent zijn populair. Verder komen spelletjes die de kennis testen ook steeds vaker op tafel.

VW T1 Volkswagen campingbus – Playmobil

Hij is al decennia lang een icoon op de weg: de Volkswagen T1 Campingbus. Generaties lang geliefd, talloze avontuurlijke mensen hebben er de wereld mee rondgereisd. De PLAYMOBIL-versie van de klassieke kampeerbus heeft ook veel iconische details, zoals de iconografische voorkant. In V-vorm met rode en witte kleurscheiding en rood VW logo, afgerond dak, gedeelde voorruit en afneembare dakdrager.

Meer informatie vind je hier.

20 second Showdown – 999 Games

Party Spel 20 Second Showdown. Geschikt voor 5 tot 20 spelers vanaf 10 jaar. Een vliegensvlug gezelschapsspel. Eén speler is de scheidsrechter. De anderen verdelen zich over twee teams, gaan tegenover elkaar zitten en zetten zich schrap. Aan het begin van elke ronde zet de scheidsrechter de zandloper terug met een gelijkmatige hoeveelheid zand in elke helft. De scheidsrechter draait de zandloper om en leest de kaart voor. Elke kaart bevat 2 uitdagingen en de scheidsrechter bepaalt welke kant in een ronde wordt gebruikt. “Sta op en doe de YMCA. Stel jezelf netjes voor zonder je mond dicht te doen. Noem drie landen die beginnen met de letter B. Gebruik je eigen sok als handpop. Noem alle dingen op die je vandaag hebt gegeten”. Bij iedere behaalde uitdaging draait de scheidsrechter de zandloper om. Om te winnen, moet je het andere team dwingen om zonder zand te zitten door je uitdagingen zo snel mogelijk af te ronden. Het eerste team dat zonder zand komt te zitten, verliest de ronde en het eerste team dat drie ronden wint, wordt gekroond tot kampioen!

Meer informatie vind je hier.

Mysterium Park – Asmodee

Mysterium Park is een stand-alone, coöperatieve en vereenvoudigde versie van het bekende bordspel Mysterium: de spelers winnen of verliezen samen. Het is jullie doel om de omstandigheden van de dood van de geest te achterhalen. Bij het begin van het spel kiezen de spelers eerst een rol: Geest of Helderziende
De Geest (1 speler) moet de Helderzienden door het onderzoek loodsen. Hij geeft aanwijzingen in de vorm van geïllustreerde kaarten, die we de Visioenkaarten noemen. Dit is de enige manier waarop de Geest met de Helderzienden kan communiceren. Elk van de Helderzienden (alle andere spelers) moet een verdachte en een locatie elimineren en ze helpen elkaar bij de interpretatie van de Visioenkaarten die de Geest hen overhandigt.

Meer informatie vind je hier.

Duurzaam speelgoed

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker in de ontwikkeling van speelgoed. Deze categorie past dan ook perfect binnen deze verkiezing.

Peppa’s Wereld van hout – Boti

Breng de familie van Peppa samen in het Peppa Pig houten familie huis! Inbegrepen met het huis zijn 1 Peppa houten figuur, het houten meubilair, bad, oven, koelkast, tv en zitbank. Het product is gemaakt van milieuvriendelijk hout, is stevig, duurzaam en perfect voor kleine kinderhandjeshandjes. Super leuk voor kinderen om mee te spelen en een kijkje in het leven te nemen van de Pig familie.

Meer informatie vind je hier.

 

Geomag Super Color Recycled 78 dlg – Selecta

Dankzij het eenvoudige constructiesysteem en de magnetische elementen kun je door verbeeldingskracht en logisch nadenken eindeloze figuren en 3D-constructies bouwen. Door de krachtige magneten, hoogwaardige materialen en geweldige kleuren wordt bouwen leuk en gemakkelijk. Dit educatieve speelgoed stimuleert het spelenderwijs aanleren van nieuwe vaardigheden, ongeacht de leeftijd.

Meer informatie vind je hier.

Marble Racetrax – Brandunit

Spanning. Snelheid. Racen. Dat is Marble Racetrax, bekend van het populaire televisieprogramma Marble Mania!

Meer informatie vind je hier.

Familiespellen

Escape your house – Identity Games

Een onvergetelijke Escape room beleving voor thuis. Van de makers van het NK Escape rooms. Een escape game met een ongekend spannende sfeer in jouw eigen huis. Met video, audio, toffe attributen en bizarre wendingen.

Meer informatie vind je hier.

MicroMacro – White Goblin Games

Welkom in Crime City: de stad waarin op elke hoek van de straat misdaden worden begaan. Dodelijke geheimen, stiekeme overvallen en koelbloedige moorden maken deel uit van het dagelijkse leven. De lokale politie kan het niet meer aan en heeft jullie hulp ingeschakeld! MicroMacro is een coöperatief detectivespel. Samen lossen jullie listige midaden op, onderzoeken jullie motieven en gaan jullie op zoek naar bewijsmateriaal om de daders te kunnen veroordelen. Een scherpe blik is minstens even belangrijk als logische redeneren. Dit is het echte speurwerk!

Meer informatie vind je hier.

Throw Throw Burrito – Asmodee

Wat krijg je als je trefbal combineer met een kaartspel? Het super grappige partyspel Throw Throw Burrito van de makers van Exploding Kittens! Het spel is geschikt is voor de hele familie en draait om kaarten verzamelen, punten verdienen en speelgoedburrito’s naar elkaar gooien…

Meer informatie vind je hier.

 

Kennersspellen

Mysterium Park – Asmodee

Mysterium Park is een stand-alone, coöperatieve en vereenvoudigde versie van het bekende bordspel Mysterium: de spelers winnen of verliezen samen. Het is jullie doel om de omstandigheden van de dood van de geest te achterhalen. Bij het begin van het spel kiezen de spelers eerst een rol: Geest of Helderziende
De Geest (1 speler) moet de Helderzienden door het onderzoek loodsen. Hij geeft aanwijzingen in de vorm van geïllustreerde kaarten, die we de Visioenkaarten noemen. Dit is de enige manier waarop de Geest met de Helderzienden kan communiceren. Elk van de Helderzienden (alle andere spelers) moet een verdachte en een locatie elimineren en ze helpen elkaar bij de interpretatie van de Visioenkaarten die de Geest hen overhandigt.

Meer informatie vind je hier.

Paleo – 999 Games

In het stenen tijdperk is het eten of gegeten worden. In het coöperatieve spel Paleo proberen jullie als volksstam samen te overleven en voortdurend te streven naar vooruitgang. Maar let op, overal dreigt gevaar: wilde dieren, stormen en andere volksstammen liggen op de loer. Zullen jullie slagen? In Paleo speelt elke speler met een groep mensen uit de stam. Daartoe behoren onder andere stoere vrouwelijke krijgers, handige uitvindsters en waakzame verkenners. De spelers vormen samen een volksstam en proberen de omgeving te verkennen. Dat leidt tot telkens nieuwe avonturen. Die kunnen de spelers alleen overleven door goed samen te werken. Elke speler krijgt een eigen stapel kaarten, die zowel de te verkennen omgeving als de daarvoor beschikbare tijd voorstellen. In Paleo draait alles om het ontdekken van nieuwe dingen en er staan de spelers dan ook voortdurend nieuwe uitdagingen te wachten! Met tien verschillende modules die op verschillende manieren gecombineerd kunnen worden, is geen enkel potje hetzelfde. Zullen jullie er in slagen om te overleven en de grotschildering af te maken om zo jullie stempel op de geschiedenis te drukken?

Meer informatie vind je hier.

Everdell – White Goblin Games

In de lieflijke vallei Everdell vind je een beschaving van boswezens. Deze beschaving groeit en bloeit. Zal de zon het helderste schijnen in jouw stad voordat de winter komt? Everdell is een dynamisch bouw- en worker placementspel; leuk voor families en veelspelers!

Meer informatie vind je hier.

Kinderspellen

Oma’s woeste waslijn – Megableu

 

Kan jij oma helpen bij het ophangen van haar was? Lijkt makkelijk… alleen is er soms zoveel wind dat dit een leuke uitdaging wordt! Gooi de dobbelsteen en volg de instructies. Is het zonnig, dan mag je een stuk wasgoed ophangen. Schuift er een witte wolk voor de zon dan moet je een beurt overslaan. Gaat het regenen dan moet je 1 stuk wasgoed van de lijn halen. En als de wind woest waait… zal oma lachend met al het wasgoed de lucht in worden geslingerd… er is er zelfs kans dat ze haar jurk verliest!

Meer informatie vind je hier.

Apple Twist – Smart Games

Drie hongerige rupsen willen een hapje van dezelfde appel. Kan jij ze in de juiste vorm brengen zodat ze alledrie op de appel passen? Voor dit logisch puzzelspel moet je fl exibel kunnen denken! Want zowel de rupsen als het spelbord kunnen van vorm veranderen. Met 60 opdrachten om van te smullen.

Meer informatie vind je hier.

Keer of Keer Kids – 999 Games

De kinderversie van het populaire en superverslavende dobbelspel! Dobbelstenen kiezen, dierenverblijven aankruisen en kolommen vullen om waardevolle punten te verdienen. Eenvoudig en vrolijk dobbelspel voor kinderen vanaf 5 jaar.

Meer informatie vind je hier.

 

Puzzels

Escape Room The Game; Puzzle adventures – Identity Games

Identity Games Escape Room The Game: Puzzle Adventures – Secret of the Scientist is een perfecte kruising tussen een Escape Room en legpuzzel. In het spel verken je een mysterieus huis en ontdek je stukje voor stukje zijn geheimen. Speel het spel op je gemak in Puzzel Modus of zet de timer aan en probeer de beste score te halen in Escape Room Modus. Speel samen met een partner of geniet alleen van dit spannende spel.

Meer informatie vind je hier.

WasGij Original 38 Kaasalarm – Jumbo

De Hollandse kaasmarkt is druk als altijd, zowel buurtbewoners als toeristen verdringen zich rond de overheerlijke kazen – en zelfs de donkere wolken kunnen hun humeur niet bederven! Maar gelukkig, opeens breekt de zon door en begint ongenadig hard te schijnen op de marktkraampjes. Maar waarom kijkt iedereen zo verrast op bij deze plotse weersomslag? Waarom schrikt de bebrilde dame achter de kaashandelaar zich een hoedje? Dat is het beeld dat je puzzelt.

Meer informatie vind je hier.

Jan van Haasteren Efteling Sprookjesbos 1000 stukjes – Jumbo

De Jan van Haasteren familie gaat een dagje uit naar het geliefde pretpark. Het Sprookjesbos is een van hun favoriete attracties en dat valt te zien! Jan van Haasteren ontmoet Anton Pieck bij de vijver van de kikkerkoning en anders dan het sprookje is het niet Klein Duimpje die de laarzen van de reus heeft gestolen.. Herken jij alle Sprookjesbosbewoners terug?

Meer informatie vind je hier.

 

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.