Maak Dry January bruisend met deze tips en drankjes van SodaStream

Tienduizenden Nederlanders doen ieder jaar mee met Dry January. Het doel is om een maand geen alcohol te drinken om te kijken wat het met je doet. Bruiswatermerk SodaStream wil iedereen die deze mooie uitdaging aangaat motiveren met tips en recepten. Vergeet even je favoriete prosecco, de lekkerste bubbels maak je gewoon zelf! Van de deelnemers die zich vorig jaar op IkPas.nl inschreven voelde ruim twee derde zich mentaal en fysiek fitter na een maand geen alcohol. Ruim 55% sliep beter en 32% verloor ook nog eens gewicht. Voldoende redenen om ook mee te doen dit jaar.

Tip 1 – Vind een alternatief

Tip nummer één van Harvard Health is om een alternatief te vinden voor je favoriete drankje. Met een SodaStream bruiswaterapparaat maak je in een handomdraai lekkere mocktails. Dat biedt meerdere voordelen: je gebruikt caloriearm bruiswater als toevoeging en je bespaart bovendien plastic afval. Hieronder enkele inspirerende recepten.

Tip 2 – Doe het samen en zoek steun

Net zoals met sporten en diëten helpt het als je het samen doet en elkaar kan motiveren. Daag ook je vrienden en familie uit en schrijf je in op IkPas.nl, dan heb je een stok achter de deur. Laat mensen om je heen ook weten dat je meedoet aan Dry January, zodat ze er rekening mee kunnen houden.

Tip 3 – Voorkom lastige situaties

Haal geen alcohol in huis en als je bij iemand uitgenodigd bent, neem dan je eigen drankje mee. Zo kun je bijvoorbeeld thuis al een fles bruiswater maken voor ‘on the go’.

Tip 4 – Tel uit je winst

Heb je een moeilijk moment? Ga dan even rekenen; hoeveel euro bespaar je deze maand? Vast voldoende om jezelf te belonen met een mooi cadeau. Een andere mooie rekensom is het aantal calorieën dat je bespaart. Een glaasje wijn of bier bevat al snel 100 calorieën dus je werkt ook nog eens aan je beach body!

Tip 5 –  Don’t worry, be happy

Begin Dry January niet met jezelf te vertellen met wat je niet mag maar wat je wel wil. Dus in plaats van te zeggen ‘ik mag geen alcohol’, zeg je: ‘ik ga mezelf fitter voelen’. Op de website IkPas.nl is bovendien ook te lezen dat het kan gebeuren dat je een keer de fout ingaat. Helemaal niet erg, gewoon doorgaan met je goede gewoonte en de draad weer oppakken.

Recept: Rosemary Citrus Spritzer

  • 1 Liter SodaStream bruiswater
  • 8 takjes rozemarijn, gehalveerd
  • 4 eetlepels suiker
  • Sap van 3 citroenen, mixen met;
  • 120 ml (vers) sinaasappelsap

Maak vooraf een fles SodaStream bruiswater en zet deze een tijdje in de koelkast. Vul een glas met ijs en voeg 45ml van de citroen- sinaasappelsap toe. Vul de rest van het glas met het gekoelde bruiswater en steek enkele takjes rozemarijn in het glas om het af te maken.

Recept: Star Kissed

  • 25 ml lychee of elderflower siroop
  • 15 ml limoensap
  • 30 ml appelsap
  • SodaStream bruisend water

Meng de siroop en de sappen in een kan. Vul ¾ van ieder champagneglas met de mix en voeg als laatste het SodaStream bruiswater toe. Garneer met de schil van de uitgeperste limoen. Cheers!

Meer recepten vind je hier: https://www.sodastream.nl/recepten/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.