Scheiden als er kinderen in het spel zijn, maakt het allemaal niet gemakkelijker. In 2019 waren er 86.000 minderjarige kinderen betrokken bij een echtscheiding. Scheiden komt vaak met een hele grote papieren rompslomp, maar tegenwoordig kun je ook online terecht.

Netjes scheiden

Netjes scheiden doe je samen en dan kun je ervoor kiezen om dus ook samen de afspraken te maken en te kijken waar jullie eventueel nog ondersteuning bij nodig hebben. Is het allemaal wat lastig om op een goede manier met elkaar in gesprek te gaan, dan is er mediation beschikbaar om jullie hierbij te helpen.

Als je niet meer met elkaar kunt praten ga je naar een advocaat. Zij zorgen er dan voor dat de communicatie door blijft gaan. Complexere scheidingen, zoals scheidingen waar (minderjarige) kinderen in het spel zijn, kunnen ook via Online Scheiden (bij NetjesScheiden) geregeld worden.

Goed om te weten; scheiden is geheel kosteloos wanneer jullie beiden recht hebben op gesubsidieerde rechtsbijstand. Je kunt dit laten toetsen, zodat je weet waar je aan toe bent.

Online scheiden

Zoals ik in de inleiding al benoemde, tegenwoordig kun je ook online een heleboel zaken afhandelen. Online scheiden is de snelste en goedkoopste manier om te scheiden. Er worden verschillende pakketten aangeboden, die worden afgestemd op jouw/jullie situatie. Je krijgt dus de begeleiding die je wenst te ontvangen en op deze manier worden alle noodzakelijke stappen om een scheiding te voltrekken zo snel mogelijk genomen. De regie blijft bij jullie beiden en op deze manier beslissen jullie zelf hoelang het traject zal duren. Mocht er toch meer hulp nodig zijn, dan is dat altijd weer aan te passen.

Als je ervoor kiest om online te scheiden, dan krijg je alle benodigde documenten die je gemakkelijk zelf in kunt vullen. Je wordt bijgestaan door ervaren scheidingsspecialisten, die op afstand, samen met jullie, de scheiding zo goed mogelijk verwerken. Omdat alles online is, zullen jullie zelf wel iets meer werk moeten verzetten, maar op deze manier wordt het allemaal een stuk sneller afgehandeld dan via de gebruikelijke weg. Binnen 4 à 5 weken kunnen jullie al van elkaar gescheiden zijn.

Ouderschapsplan

Ook als je samen minderjarige kinderen hebt, kun je online terecht om de scheiding te regelen. De professionals helpen je in deze situatie om samen afspraken te maken over een eventuele regeling voor de kinderen. Zijn deze minderjarig dan moet je als ouders een ouderschapsplan opstellen. Hierin leggen jullie samen alle afspraken vast rondom de opvoeding en verzorging van de kinderen. Door alles juridisch goed en duidelijk vast te leggen, is het voor iedereen duidelijk wat de afspraken zijn en hiermee leg je een goede basis voor de toekomst. Een rechter hecht altijd veel waarde aan een goed doordacht ouderschapsplan, waar iedereen achter kan staan. En je wilt het voor je kinderen toch goed geregeld hebben, ook al gaan jullie als ouders zonder elkaar verder?

Afbeelding: Shutterstock

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.