Wist je dat er speciale edelstenen zijn die horen bij een bepaalde maand? Kijk in welke maand je kindje geboren is en ontdek zijn/haar geboortesteen.

Geboortesteen januari

De granaat is de geboortesteen van iedereen die geboren is in januari. De steen zou bescherming bieden tegen blessures en verwoningen. Dat maakte hem in vroeger tijden populair onder koningen en strijders.

Geboortesteen februari

Als je kindje in februari geboren is, dan is de paarse amethist zijn geboortesteen. Deze edelsteen staat voor helderheid, wijsheid, rust en kalmte. De steen is geliefd voor gebruik in oorbellen, hangers en armbanden.

Geboortesteen maart

Aquamarijn is de geboortesteen van iedereen die in maart jarig is. Het woord ‘aquamarijn’ komt van het Latijnse woord voor zeewater. De steen heeft dan ook een typische zeeblauwe kleur.

Geboortesteen april

De luxe diamant is de steen van kinderen die zijn geboren in april. Deze populaire steen is één van de hardste ter wereld. Vanwege deze eigenschap en zijn lange levensduur wordt hij ook wel geassocieerd met kracht en eeuwige liefde. Ook bergkristal wordt trouwens gezien als de geboortesteen van iedereen die in april jarig is.

Geboortesteen mei

Smaragd is de geboortesteen van kinderen die in mei hun verjaardag vieren. Geen gekke combinatie, want de steen heeft een groene kleur en dat past prima bij de groene lentemaand. Smaragd zou een positief effect hebben op je intelligentie en je objectieve denkvermogen.

Geboortesteen juni

Als je kindje in juni is geboren, heeft hij maar liefst drie geboortestenen. De eerste is de alexandriet. Deze edelsteen staat voor liefde, geluk en kennis. De tweede is geen echte steen, maar daarom niet minder mooi. Dat is de parel, die staat voor zuiverheid. Ook liefde en geluk worden met de parel geassocieerd.

De maansteen is de derde geboortesteen van iedereen die in juni jarig is. Deze steen staat net als de maan voor vrouwelijkheid, vruchtbaarheid en intuïtie.

Geboortesteen juli

Robijn is de geboortesteen van je kindje als hij in juli is geboren. Deze rode edelsteen staat voor welvarendheid en kracht. Een mooie steen om als sieraad bij je te dragen.

Geboortesteen augustus

Als je kindje in augustus is geboren, dan hoort de peridoot bij hem. Een mooie steen, want deze staat voor geluk en positiviteit.

Geboortesteen september

Saffier hoort bij iedereen die in september jarig is. Deze edelsteen is meestal blauw van kleur. Hij wordt geroemd om zijn beschermende karakter. Ook zou de steen genezende krachten hebben. Priesters zouden saffier vooral dragen vanwege zijn spirituele eigenschappen.

Geboortesteen oktober

Opaal is een prachtige steen die iedereen laat schitteren die in oktober geboren is. Het is een bijna magische steen die bekendstaat om zijn regenboogachtige glans.

Geboortesteen november

Als je in november jarig bent, dan is de gele citrien jouw geboortesteen. Deze steen wordt geassocieerd met vrolijkheid en geluk. Hij laat de zon voor je schijnen in deze late herfstmaand.

Geboortesteen december

Blauwe topaas is de geboortesteen van de maand december. De steen zou geluk, voorspoed en liefde aantrekken. De kleur blauw staat voor helderheid en kalmte.

Door: Annemiek v.d. Krogt
Beeld: Shutterstock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.