Nu de wereld langzaam zijn deuren weer opent voor iedereen, kunnen we ook langzaam weer wegdromen. Het maken van mooie en avontuurlijke reizen met onze dierbaren, want was is lekker dan mooie herinneringen maken met elkaar en dat aan de andere kant van de wereld?

Oceanië

Wat is avontuurlijker dan een unieke rondreis door Nieuw-Zeeland maken? Nieuw-Zeeland staat bekend om zijn mooie natuurlijke en groene landschap. Nieuw-Zeeland bestaat uit twee hoofdeilanden, het noorder- en zuidereiland en nog een aantal kleinere eilanden. De hoofdstad van Nieuw-Zeeland is Wellington. Wellington staat bekend om de moderne en hippe gebouwen, maar ook om de mooie museums en muziekfestivals. Daarnaast is een roadtrip echt een aanrader om te maken als je in een land als Nieuw-Zeeland bent. Let hierbij wel op dat je links moet rijden. Er zijn verschillende nationale parken die je kunt bezoeken en waar je kunt gaan kanoën door gletsjers of een excursie kunt maken.

Praktische informatie

Voor een reis naar Nieuw-Zeeland moet je wel eventjes vliegen. Op het moment gaan er namelijk geen rechtstreekse vluchten vanuit Nederland of omliggende landen naar Nieuw-Zeeland. Met overstappen en de wachttijd op het vliegveld is de reistijd naar Nieuw-Zeeland namelijk rond de 22 uur en neemt dus een hele vakantiedag in beslag. De beste tijd om naar Nieuw-Zeeland of Australië te reizen is wanneer het daar zomer is en dat zijn de maanden tussen december en maart. Het klimaat in Nieuw-Zeeland ligt in deze periode rond de 20 en 25 graden celsius en in de winter is dit rond de 10 en 15 graden. Daarnaast is het tijdsverschil rond de 12 uur in de winter en 11 uur in de zomer. Nieuw-Zeeland heeft een zeeklimaat, maar wat het land ook bijzonder maakt is dat het verschillende type landschappen heeft en je er kunt skiën tot aan op het strand liggen. Zorg er dus voor dat je van alles wat bij je hebt op je reis. Op het moment moet je voor het bezoeken naar Nieuw-Zeeland alleen volledig gevaccineerd te zijn tegen het coronavirus, andere vaccinaties zijn niet nodig.

We kunnen weer mooie reizen gaan maken en herinneringen gaan maken met elkaar. Een land dat echt de moeite waard is, is Nieuw-Zeeland. Een land met een mooie natuur en verschillende seizoenen, wat perfect geschikt is voor een roadtrip. Wanneer stap jij in vliegtuig naar Nieuw-Zeeland?

Beeld: Shutterstock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.