Heb je afgelopen woensdag urenlang op een kleedje gezeten met je kids, maar heb je toch nog een hoop spullen over? Je kunt dit allemaal natuurlijk weer op zolder opslaan in allerlei bakken, maar je kunt er ook voor kiezen om een gedeelte op Marktplaats te zetten. Wij geven je een aantal tips hoe je dit het beste kunt aanpakken.

1: Echte prullaria op zolder

Tenzij je zeeën van tijd hebt, is het niet verstandig om allerlei kleine prullaria op Marktplaats te zetten. Berg dit dus gewoon op, op zolder (of in de berging) en neem het volgend jaar weer mee als je op een kleedje gaat zitten tijdens de vrijmarkt. Ons advies: zet alleen spullen met een waarde van 5 euro of meer op Marktplaats en laat als het kan ook mensen gewoon hun aankopen bij je ophalen. Iedere verkoop voor mensen die verder weg wonen moet je natuurlijk wel inpakken en versturen in doosjes of luchtkussen enveloppen. Dit kost je uiteindelijk een hoop tijd en inspanning en dat staat echt niet in verhouding tot hetgeen het op zal brengen.

2: Zet alles in de juiste categorie

Als je spullen gaat verkopen dan is het een goed idee om alles in de juiste categorie te plaatsen. Valt hetgeen je wilt verkopen onder meerdere categorieën kies dan de categorie waar de meeste andere mensen ook voor kiezen die een soortgelijk product aanbieden. Op deze manier weet je zeker dat ook jouw advertentie gezien zal worden door potentiële kopers. Heb je een mooi product dat iets meer moet opbrengen en wil je niet verdwijnen tussen alle andere advertenties, dan kun je er ook voor kiezen om deze, tegen betaling, een periode uit te lichten of te plaatsen in meerdere categorieën.

3: Details, zoektermen en foto’s

Zorg dat je een uitgebreide advertentie plaatst met details over wat je verkoopt. Laat in de titel ook duidelijk de zoekterm (dus wat je aan wilt bieden) terugkomen, zodat mensen meteen weten waar ze aan toe zijn. Plaats er daarnaast ook minimaal 3 foto’s bij. Jouw advertentie hoeft echt geen verhaal van zes kantjes te zijn, maar wees dus wel duidelijk (en vooral positief!).

4: Een goede prijs

Bekijk voordat je een advertentie plaatst een goed wat andere mensen voor een soortgelijk product vragen en vraag vervolgens een prijs die daar net onder of tussenin ligt. Een eerlijke prijs is voor heel veel mensen erg belangrijk en als men het idee heeft een goede deal gevonden te hebben, zullen ze sneller happen en bij jou kopen.

5: Verzenden/ophalen

Je kunt natuurlijk luchtkussen enveloppen bedrukken met een vrolijk logo als je vaak iets verzend, maar misschien wil je liever dat mensen bij jou thuis komen om hun spullen op te halen. Wees daar helder over, zodat een koper direct weet welke mogelijkheden er zijn.

6: Reageer altijd op biedingen

Als mensen een bod doen, een bericht sturen of je bellen is het belangrijk om ze vriendelijk te woord te staan. Reageer dus altijd op biedingen en doe dit het liefst zo snel mogelijk. Ga je akkoord met een bod maak dan meteen duidelijke en goede afspraken. Op deze manier kom je betrouwbaar over en komen mensen wellicht nog wel een keertje terug.

7: Beoordeling

Marktplaats heeft de mogelijkheid om een beoordeling achter te laten over kopers en verkopers. Was het een succesvolle deal, vraag dan altijd of men een beoordeling over je achter wilt laten (en doe dit zelf ook). Op deze manier kunnen andere kopers zien hoe betrouwbaar je bent en zullen ze sneller genegen zijn om bij jou hun spullen aan te schaffen.

Beeld: Shutterstock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.