Er zijn een aantal dingen die standaard altijd kwijt zijn hier in huis…en als ik zo om mij heen luister, gebeurt dit dus ook vaak bij anderen. Ik vertel in dit artikel welke 4 dingen hier thuis (bijna) altijd kwijt zijn…en als zelfs ik het niet meer kan vinden, tja dan is het dus écht kwijt.

Sokken

Ik koop met grote regelmaat nieuwe kindersokken, maar ook sokken voor de grotere heren hier in huis. En vraag me niet hoe, na een paar dagen (maximaal een week) zijn er alweer een aantal verdwenen. Nu heb ik wel eens gehoord dat wasmachines ook graag sokken lusten, maar ik kan me niet voorstellen dat mijn Miele ze allemaal inslikt. Hoe het ook zij, het is hier iedere dag weer een speurtocht naar sokken die bij elkaar passen. We willen er natuurlijk niet altijd bijlopen Als Pippi Langkous met verschillende kleuren sokken, zeker niet op school en op het werk. Hoewel ik, als we op zondag lekker de hele dag thuis blijven, daar eigenlijk helemaal geen problemen mee heb. Dan zien we lekker toch niemand, behalve de mensen beneden in de supermarkt (en die kennen ons inmiddels).

Slippers

Huh? Slippers? Ja, slippers! Ik draag thuis nooit schoenen, maar altijd slippers. Als ik de deur uit moet trek ik uiteraard wel schoenen aan, want met je sokken in de slippers is een echte no-go natuurlijk. Wat er vervolgens gebeurt is dat ik ze altijd ergens neerzet en ze vervolgens nooit meer kan terugvinden. Ik presteer het namelijk altijd om verschillende plekken hiervoor te gebruiken. Daarnaast is onze jongste nogal fanatiek in het verplaatsen van mijn slippers, waardoor ze soms in de prullenbak liggen, onder de bank geschoven zijn, of in de wasmand liggen. Ja, ik vind ze uiteindelijk dus altijd wel terug, maar een speurtocht gaat er meestal wel aan vooraf.

Riem

De credits voor het kwijtraken van een riem (je weet wel, zo eentje die je broek omhoog houdt) gaan naar onze oudste. Geen idee hoe het kan, maar hij raakt hem altijd kwijt. Soms ligt hij gewoon op z’n bureau, maar ligt er net iets overheen (bijvoorbeeld een pet), maar soms is hij ook wel eens onder zijn bed te vinden, of beneden nog in zijn broek en dan gewoon in de wasmand, dus al bijna in de wasmachine. Handig is het niet, maar wel zeer passend bij het puberbrein natuurlijk. Gelukkig check ik altijd alles nog dubbel voordat ik de machine aan zet.

Sleutels

Sleutels raak ikzelf eigenlijk nooit kwijt. Ik leg ze namelijk altijd keurig in het bakje naast de voordeur. Hoewel het me heus wel een keer is overkomen. Ik was namelijk een keer mijn autosleutel kwijt. Dikke paniek natuurlijk! Uiteindelijk bleek deze in de voering van mijn jaszak te zitten (hele diepe zak). Hier kwam ik natuurlijk pas achter nadat ik al begonnen was met een zoektocht, samen met mijn oudste. Deze laatste raakt overigens nog wel eens zijn sleutels kwijt, evenals mijn man. Zo hingen de sleutels van de puber laatst nog in de schuurdeur (en kwam de buurman ze brengen) en was de man op zoek naar zijn sleutelbos, terwijl deze gewoon al in zijn jaszak zat.

Beeld: Nick Page on Unsplash 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.