Als ik vriendlief wel eens vraag om mijn tas vast te houden, vraagt hij op zijn beurt aan mij wat ik er allemaal in heb zitten. Soms lijkt het namelijk wel of ik er bakstenen in vervoer zegt hij dan. Toch zijn het wel allemaal dingen die ik nodig heb als ik op pad ga. Naar de supermarkt gaan zonder mijn portemonnee is nou eenmaal geen optie. Helaas geven ze me nog steeds de boodschappen niet gratis mee. Hieronder de inhoud van mijn tas…..

Portemonnee
Ik heb al tijden een Guess portemonnee en dan ook echt zo’n grote mama-variant, waar alle pasjes en bonnetjes inpassen. En natuurlijk is er voldoende ruimte voor al die flappen en het muntgeld (ahum). Ik kies trouwens altijd voor een zwarte variant….waarom weet ik eigenlijk niet (black is the new white?). En wat ik vanaf nu zeker één keer in de twee weken probeer (het lukt niet altijd) te doen is hem uitmesten. Ik stop namelijk bijna alles in dat ding; zo kwam ik laatst ook nog een balletje voor mijn tongpiercing tegen en een bonnetje van de kerstborrel op school. Dat laatste hebben we niet meer nodig natuurlijk, dus hupsakee de prullenbak in. Ook probeer ik mijzelf te ontdoen van al die pasjes. Gelukkig heb ik tegenwoordig een hele handige app, waar ik alle kaarten op kan zetten, scheelt toch een hoop gewicht hoor!

Telefoon
Over die telefoon gesproken; die heb ik vaker in mijn hand, dan dat hij in mijn tas zit geloof ik. Hoewel ik wel altijd MONO rijd hoor, want in het verkeer is het gewoon een heel gevaarlijk ding. Mijn werk speelt zich grotendeels af op mijn telefoon als ik op pad ben. Ik ontvang ontzettend veel mailtjes per dag en daar moet soms vrijwel meteen reactie op worden gegeven. Ik ben zoals ze dat zeggen een mini-24-uurs-bedrijfje geworden. Heel eerlijk; mobiel wegleggen vind ik ontzettend lastig! Daarnaast wil ik ook telefonisch bereikbaar zijn, zeker als er iets met de kinderen (of andere dierbaren) aan de hand zou zijn! Praktisch dingetje; ik heb mijn ID kaart in mijn telefoonhoesje zitten en ook mijn rijbewijs. Daarnaast ben ik absoluut geen horloge-draagster…en ik moet toch weten hoe laat het is?! (bad excuse, i know).

Sleutels
Ken je dat; je sleutels kwijt zijn?! Dat betekent bij mij automatisch paniek in de tent. Vaak zitten ze dus wel gewoon in die grote tas van me, maar die momenten ervoor zijn echt killing. Overigens zorgen die sleutels wel voor een hoop gewicht in mijn tas. Ik heb niet alleen onze eigen sleutels eraan hangen, maar ook die van mijn ouders, plus nog een aantal mooie sleutelhangers.

Agenda,notitieboekje en twee pennen
Ook sleep ik altijd een kleine agenda mee, met notitieboekje erin. Ik wil namelijk mijn ideeën kunnen opschrijven als deze ineens omhoog komen. Daarnaast is het ook wel handig om je agenda open te kunnen slaan tijdens een afspraak met iemand, waar een vervolg op dient te komen. Daarnaast heb ik altijd twee pennen mee, just in case!

Pakje billendoekjes, een aantal pampers en een boxershort
Voor de kleinste heb ik altijd een pakje billendoekjes, pampers en een boxershort mee. Omdat ik thuis werk, is hij eigenlijk altijd bij mij en ik wil niet het risico lopen dat ik ergens met mijn handen in mijn haar sta, omdat hij lekkage heeft gehad. Ik heb zelfs soms nog een spijkerbroek extra mee voor hem. O ja…en luierzakjes!

Zonnebril
Ik kan niks met zon in mijn ogen, zeker niet als ik bijvoorbeeld aan het rijden ben. Om deze reden zit er ook altijd een zonnebril in mijn tas! Doe ik deze niet op, dan heb ik zeker weten na een paar uur knallende hoofdpijn.

Powerbank
Ook zit mijn powerbank standaard in mijn tas. Ik vind het heel erg vervelend om de deur uit te zijn en erachter te komen dat mijn telefoon leeg is. Gelukkig heb ik een hele goede powerbank, die me nooit in de steek laat!

Afbeelding: Pixabay

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.